SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - RUSIA 20-35

Fără cîteva titulare, România a pierdut aseară detaşat în faţa Rusiei » Fără miză şi fără risc

Articol de - Publicat vineri, 17 decembrie 2010 00:00

Meciul nu mai putea schimba nimic în clasamentul grupei. România va întîlni Suedia în semifinale, sîmbătă, de la ora 15:30.

Ultimul meci al României din grupa principală I s-a disputat într-o sală aproape goală. Semn că rezultatul nu mai conta în clasament şi pentru stabilirea calificatelor în semifinale. Singura însemnătate va putea fi descoperită peste ani, într-un bilanţ al întîlnirilor directe, atunci cînd nu se ştie cîtă lume va mai ţine minte contextul actual. "Tricolorele" nu mai aveau cum să piardă locul 2 în grupă, cel care le asigură prezenţa în careul de aşi.

Din acest motiv şi pentru a nu risca accidentări la jucătoare importante, Radu Voina a decis să le lase pe bancă pe Cristina Neagu, Ionela Stanca şi Oana Manea. Neagu a intrat doar de 4 ori, preţ de 1 minut şi 27 de secunde în total, cît a avut nevoie pentru executarea unor aruncări de la 7 metri. În aceste condiţii, masivele şi tinerele rusoaice, o echipă care peste puţini ani se va bate iar pentru podium la orice competiţie importantă, şi-au desfăşurat mai liber jocul. Un atac puternic pe linia de 9 metri, un pivot bătăios şi numeroase contraatacuri care au lăsat-o pe Talida Tolnai singură cu adversara, cam acestea au fost atuurile elevelor lui Evgheni Trefilov.

Româncele nu au riscat foarte mult, au greşit însă destul şi, pînă la urmă, şi-au împărţit egal golurile: 10 în prima repriză, 10 în a doua. Campioanele mondiale au înscris de 35 de ori, cîştigînd clar, dar pentru noi urmează semifinala de sîmbătă. Prima în 10 ani!

ROMÂNIA    20 (10)
Geiger 6, Fiera 4, Neagu 3, Chintoan 2, Moldovan 2, Paraschiv 1, Ardean Elisei 1, Tivadar 1
RUSIA    35 (19)
Sen 6, Levina 5, Davîdenko 5, Makeeva 4, Vetkova 3, Turey 3, Hmirova 3, Kuzneţcova 2, Jilinskaite 2, Kocetova 1, Cernoivanenko 1

Vin 50 de de suporteri
Fiecare jucătoare a putut să-şi invite la partida de sîmbătă, din semifinale, şi apoi la finalele de duminică, soţul, prietenul sau o persoană pe care au dorit ele. Federaţia Română de Handbal va pune la dispoziţie un charter de 50 de persoane pentru apropiaţii fetelor, dar şi pentru sponsori. Aceştia vor ateriza sîmbătă dimineaţă şi vor asista apoi la semifinala cu Suedia. "Ar fi venit mai mulţi oameni din România, dar din păcate nu mai sînt bilete", au spus oficialii FRH.

"Înfrîngerea asta nu le ştirbeşte meritele!"
Radu Voina, antrenorul României, le-a băgat pe românce imediat în şedinţă după înfrîngerea la scor cu Rusia. Voina le-a spus că aştepta mai mult de la ele, chiar dacă meciul nu avea miză. "Nu poţi fi fericit cînd pierzi la un asemenea scor, dar cred că fetele nu trebuiesc blamate şi jignite că au pierdut. Pentru mine, acest rezultat nu ştirbeşte cu nimic meritele lor de pînă acum, evoluţiile şi succesele", a spus Voina (foto, alături de secundul Luminiţa Huţupan). "Au jucat cu frîna trasă, prea atente să nu se accidenteze, iar cu Rusia dacă nu ai un angajament total, nu ai nici o şansă", a adăugat Voina. Antrenorul României a început deja pregătirea jocului cu Suedia. "Gata cu relaxarea şi cumpărăturile. Acum mintea la Suedia!", a încheiat Voina.

Trefilov show
Antrenorul campioanei mondiale, Rusia, echipa care nu a prins semifinalele la Euro 2010, a făcut show la conferinţa de presă de după meci. Tehnicianul i-a urat lui Radu Voina ca România să cîştige titlul european. "Sper să cîştigaţi titlul, dar să vă amintiţi şi de înfrîngerea cu Rusia", a glumit Trefilov. Apoi, întrebat dacă are puterea să rîdă după un astfel de turneu, tehnicianul a spus. "Pot să rîd după această victorie, dar cînd a luat foc casa mai poţi fi fericit?".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
vera7kc
vera7kc  •  17 Decembrie 2010, 18:49

a fost o miscare inteligenta a lui radu voina. fetele titulare trebuie sa fie fresh maine la meciul cu suedia pentru a se putea lupta pana la final. ne vom califica, presimt asta! Romania are la ora actuala un lot extrem de valoros, atat pe faza ofensiva (neagu-geiger-galca) cat si pe faza defensiva (bradeanu-tivadar-meirosu). Maine batem Suedia si sarbatorim calificarea in finala!

teo2605
teo2605  •  17 Decembrie 2010, 18:28

Doar ele să fie montate în următorul joc şi odihnite şi cred că avem asigurat argintul. Trebuie să le susţinem nu să le criticăm pentru că noi nu am făcut ceea ce au făcut, fac şi vor face ele. E foarte uşor să chibiţezi, e foarte greu să joci la nivel înalt. HAI ROMÂNIA!

teo2605
teo2605  •  17 Decembrie 2010, 18:26

Oameni buni, Nu avem de ce să criticăm aceste fete minunate. Performanţa lor e deosebită, ele sunt deosebite. Le-am ajutat noi cu ceva în formarea lor? Ştiţi prin câte sacrificii au trecut ca să ajungă aici? Un simplu meci fără miză jucat corect de Radu Voinea; doar atât a fost. Nu cred că dumnealui a fost fericit să vadă cum pierde ştiind că punând titularele ar câştiga detaşat. E foarte bine că le-a odihnit. Se vedea clar după meciul cu Muntenegru că sunt epuizate.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează