SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL FEMININ

Favoritele s-au impus în ”optimile” Cupei României

Foto: Bogdan Bălaş
Foto: Bogdan Bălaş

Articol de - Publicat miercuri, 27 aprilie 2016 22:53

CSM București și HCM Baia Mare au câștigat disputele de la Brașov, respectiv Ploiești.

Optimile de finală ale Cupei României la feminin nu au adus mari surprize. Capul de afiș, meciul dintre locul 3 și locul 1, s-a încheiat clar în favoarea campioanei. CSM București a câștigat mai clar decât o arată scorul la Brașov, 33-29, după ce cu zece minute înainte de final conducea cu 8 goluri!

HCM Baia Mare s-a impus și ea la Ploiești, cu CSM, 29-27, dar a tremurat pe final. Maramureșencele au condus și la 9 lungimi distanță, dar pe final și-au făcut singure viața grea. A fost meciul în care au revenit după o lungă absență Allison Pineau și Melinda Geiger. Clubul din Baia Mare se află însă într-o situație de instabilitate totală, mai ales după ce primarul urbei, Cătălin Cherecheș a fost arestat. Procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită și au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Retrogradata Rapid a bătut o nou-promovată!

Retrogradată la finalul actualului sezon, Rapid București s-a calificat în sferturile de finală după ce a învins la Bistrița pe CSM, echipă care a promovat în prima ligă! Degeaba au jucat ardelencele cu toate vedetele lor, Oana Șoit, Magdalena Paraschiv, Laura Oltean, Andrada Maior Pașca, Georgeta Diniș, Claudia Cetățeanu, toate jucătoare care au multe meciuri în prima ligă. Rapid s-a impus clar cu 34-28!

Și cealaltă promovată, Danubius Galați, a capotat lamentabil în fața celor de la HCM Roman. A fost 33-16 pentru echipa pregătită de Florentin Pera, după ce gazdele au marcat doar 5 goluri în prima repriză!

HC Zalău s-a calificat foarte greu în fața retrogradatei HC Alba Sebeș. Echipa lui Gheorghe Tadici a terminat la egalitate și s-a impus după aruncările de la 7 metri! A fost al doilea egal al sezonului între cele două echipe, deși diferența de valoare dintre acestea este foarte mare!

Rezultatele complete
Unirea Slobozia-Măgura Cisnădie 32-22
CSM Bistrița-Rapid București 28-34
CSM Ploiești-HCM Baia Mare 27-29
Danubius Galați-HCM Roman 16-33
SCM Craiova-U Alexandrion Cluj 35-25
HC Alba Sebeș-HC Zalău 32-32 (3-4 după aruncări de la 7 metri)
Dunărea Brăila-HCM Rm. Vâlcea 28-25
Corona Brașov-CSM București 29-33

Tragerea la sorți în "sferturile" de finală nu va avea capi de serie. Final Four-ul Cupei României este programat să se joace la Baia Mare.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
flavius1202
flavius1202  •  28 Aprilie 2016, 02:02

Felicitari CSM-ului din Bucuresti! :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează