SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA LIGII CAMPIONILOR

Finală-surpriză în Liga Campionilor la handbal masculin: două echipe aflate în premieră în ultimul act!

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 03 iunie 2017 21:25

Vardar Skopje - Paris Saint Germain e finala surpriză a actualei ediții a Ligii Campionilor, la handbal masculin, ambele echipe aflându-se pentru prima dată în ultimul act al celei mai importante competiții europene.

REZULTATE SEMIFINALE
Paris Saint Germain-Telekom Veszprem 27-26
Vardar Scopje-FC Barcelona 26-25

PSG, cea mai bogată echipă din handbalul mondial, cu vedetele ei de 24 de karate, a trecut la limită, 27-26 de campioana Ungariei, Veszprem, și s-a calificat în premieră în finală. Francezii au condus în permanență, s-au desprins și la patru goluri diferență, dar maghiarii nu au renunțat nici o clipă, cu gândul la a treia finală consecutivă în Ligă! Au avut ocazia să egaleze la ultima fază, dar au pierdut mingea și totul s-a năruit. La 40 de ani, portarul Thierry Omeyer a fost cel mai bun om al parizienilor, alături de danezul Mikkel Hansen și de neamțul Uwe Gensheimer.

Marea surpriză a reușit-o însă, în semifinala a doua, campioana Macedoniei, Vardar Skopje. Debutantă într-un Final Four, Vardar a eliminat cea mai galonată echipă, FC Barcelona, formația pregătită de selecționerul României, Xavier Pascual. Macedonenii au câștigat tot la limită, 26-25, croatul Luka Cindrici marcând golul victoriei cu 4 secunde înainte de final!

Doi spanioli și doi croați au fost eroii echipei macedonene. Ibericul Alex Dușebaev, fiul celebrului Talant Dușebaev, a fost golgeterul partidei cu 7 goluri, iar portarul Arpad Sterbik, spaniol de origine sârbă, a făcut și el minuni între buturi. Extremele naționalei Croației, Ivan Cupici (7 goluri) și centrul Luka Cindrici (4 reușite) au avut și ei un aport însemnat la calificare. Spaniolii au terminat meciul cu lacrimi în ochi, mai ales că mulți jucători reprezentativi ai echipei în ultimii ani, vor îmbrăca azi, în finala mică de la Koln, pentru ultima dată tricoul bleu-grana.

  • Finala Ligii e duminică, de la ora 19:00, la Koln, în direct la TV Digi Sport și TV Dolce Sport, la finalul meciului consemnându-se o nouă campioană a Europei. PSG e marea favorită, dar Vardar a făcut multe victime până acum în actuala ediție.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează