SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2020

Scandal fără precedent în handbalul românesc » Tomas Ryde lansează un atac violent și îl indică pe Tadici: „Liderul clanului corupt”

Tomas Ryde și Gheorghe Tadici +20   FOTO
Tomas Ryde și Gheorghe Tadici

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 decembrie 2020 13:23 / Actualizat miercuri, 16 decembrie 2020 15:41

După prestația slabă a României la Campionatului European de handbal feminin, fostul antrenor de la CSM București, Per Johansson (50 de ani), a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care îi cere demisia lui Bogdan Burcea (48 de ani). La această postare, Tomas Ryde (60 de ani), fostul selecționer, a avut o poziție violentă la adresa lui Gheorghe Tadici (68 de ani).

Prestația rușinoasă a echipei naționale de handbal feminin a României la CE, locul 12, cea mai proastă clasare all-time la turneele continentale, provoacă un adevărat cutremur. Marți seară, la puțin timp după eșecul cu Olanda, 24-35, Per Johansson, fost antrenor al celor de la CSM București, a avut o poziție violentă la adresa selecționerului Bogdan Burcea.

Johansson, fost selecționer al Muntenegrului, care în prezent e "principal" la Rostov, a distribuit pe Facebook, aseară, editorialul semnat de Dan Udrea, în care jurnalistul Gazetei Sporturilor îi cerea demisia lui Bogdan Burcea după parcursul dezastruos pe care "tricolorele" l-au avut la Campionatul European din Danemarca. În plus, suedezul a însoțit postarea de pe rețeaua de socializare cu acuzații grave la adresa lui Burcea.

Clanul care l-a executat pe Tomas Ryde și a preluat naționala e responsabil pentru cea mai slabă performanță la Campionatului European din istoria României. În ceea ce privește acești antrenori... imediat după ce ies din România, când nu mai au corupția în spate, sunt prinși cu pantalonii în vine! Handbalul românesc ar trebui să fie rușinat să aibă lider un membru al unui clan”, a scris Johansson pe rețeaua de socializare.

EDITORIAL » Dan Udrea îi cere demisia selecționerului României: „Domnule Burcea, dumneavoastră în ce lume a handbalului ne-ați dus?!”

Răspunsul lui Tomas Ryde la postarea lui Johansson

Astăzi, Tomas Ryde, fostul selecționer al României, cel care a fost demis în urmă cu un an și care a fost înlocuit cu Burcea, a lăsat un mesaj la postarea lui Johansson.

„Scandalul de dopaj pe care Brașov l-a planificat și l-a realizat a avut consecințe extreme și «clanul» a avut șansa de a reveni pe bancă. Am supraviețuit «execuției» și nu pot decât să văd mizeria și decăderea pe care o reprezintă conducerea. Jucătoarele suferă și sincer întrebarea este dacă acest handbal feminin românesc care a fost executat se poate salva printr-o calificare la Olimpiadă? Nu există niciun sistem, nicio structură, astfel încât clanul poate distruge liber, având în spate experiența lor coruptă”.

Tomas Ryde, atac la Tadici

Mai mult, Ryde a lăsat ulterior un comentariu mai în detaliu, pe propria pagină de Facebook, comentând un articol din adevărul.ro, în care Gheorghe Tadici îi lua apărarea lui Bogdan Burcea și o acuza în mod direct pe Cristin Neagu pentru prestația de la actualul European și, implicit, pentru clasarea României.

Deasupra unei poze cu Tadici, din respectivul articol, Ryde s-a dezlănțuit la adresa celui pe care îl indică în mod clar a fi „liderul clanului care subminează handbalul feminin românesc”: „Interesant este că liderul clanului are mereu ocazia să vorbească, după aceea, ca un înțelept. Adevărul e însă unul singur: clanul a subminat FRH. Jucătoarele urăsc cu adevărat acest tip de conducere și lipsă de aptitudini în handbalul modern din partea antrenorului. 

Gândiți-vă la următorul lucru, mergi la un Campionat European fără un plan de joc pentru apărare și atac, fără video și pregătire pentru jocuri, fără roluri clare în echipă.

Cristina Neagu are întreaga povară pe umeri. Este prea mult! Plimbarea în deșertul inconștient continuă de la acei lideri. Nu există niciun sistem bazat pe viziune și obiective. Nu există nicio structură cu rol de comitet de elită și planuri de antrenament. Multe jucătoare talentate vor intra în acest sistem corupt, condus de clan. Ăsta e adevărul, fără prostii legate de bani și de alte lucruri. 

Într-o zi trebuie să plătești factura pentru incompetență și îmi pare rău să o spun, era evident ce avea să se întâmple la acest campionat”.

+16 FOTO

25 de jucătoaredin alte naționale prezente la Euro 2020 joacă în Liga Florilor. Plus un antrenor, Carlos Viver (Spania)

Clasamentul grupei principale II la Campionatul European

Scandal fără precedent în handbalul românesc » Tomas Ryde lansează un atac violent și îl indică pe Tadici: „Liderul clanului corupt”

EDITORIAL » Dan Udrea îi cere demisia selecționerului României: „Domnule Burcea, dumneavoastră în ce lume a handbalului ne-ați dus?!”

Per Johansson, acuzații grave la adresa lui Bogdan Burcea, după România - Olanda: „Fără corupția din spate, șeful clanului a fost prins cu pantalonii în vine”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
kkkotto07
kkkotto07  •  16 Decembrie 2020, 20:52
Postat de rumunek pe 16 Decembrie 2020, 19:16

O întrebare pentru cei ce cunosc domeniul. Antrenorii de la cluburi au vreun avantaj profesional sau material dacă au jucătoare la lot? Că văd că avem căte 2-3 de la toate echipele, zici că e parlament, fiecare județ cu reprezentantul său.

Echipa Romaniei in perioada Oltchim a luat un loc 2 si un loc 3, in rest nu a depasit locul 4, si atunci aveam jucatoare, nu ca acum, s-au ocupat insa si locurile 10, 11, 12, 13, chiar 17. Asta cu echipa nationala, mare scula in handbalul mondial mai din vremurile noastre, nu cand se juca in anii 60 in viteza melcului, e o himera alimentata aiurea de unii. Fireste ca totul pleaca de la antrenorii de juniori, junioare, acolo se dezvolta mental copiii, acolo invata sa alerge, acolo invata sa bata mingea. Dar ignoram un lucru esential, pe care noi nu-l avem si asta tine de ADN, fizicul cu care te-a inzestrat Dumnezeu si mentalul de invingator. Nu o sa ne comparam de aici inainte niciodata din pct asta de vedere cu tarile nordice, cu Rusia, cu gazelele Frantei, cu natiile iugoslave. Neagu e doar exceptia! Olanda s-a apucat nu de mult de handbal. De ce au evoluat incredibil in cativa ani? Pai sa ne uitam la fizicul lor. Apoi intervine si educatia, doar la romani mai auzi petreceri cu manele in autocar dupa o ''mare'' victorie. Si asta se intampla peste tot in societate, uita-te la ziaristii astia care cer demisii, au un intelect de ma mir cum trec strada.

rumunek
rumunek  •  16 Decembrie 2020, 19:16

O întrebare pentru cei ce cunosc domeniul. Antrenorii de la cluburi au vreun avantaj profesional sau material dacă au jucătoare la lot? Că văd că avem căte 2-3 de la toate echipele, zici că e parlament, fiecare județ cu reprezentantul său.

rumunek
rumunek  •  16 Decembrie 2020, 19:14

Din poziția de telespectator, eu am văzut alte probleme. De exemplu fetele astea tinere, in marea lor majoritate aleargă altfel decât adversarele. Pasează altfel, într-o viteză redusă, bat excesiv de des mingea de podea. Restul, nu mă pricep, scheme, tactici, tehnici. Dar ce văd eu par a fi probleme de juniorat incorect. Neagu e un fenomen, pe care nimeni nu și-l poate explica cum a apărut. Așa a făcut diferența, prin fizic mai ales, că vreun Messi al mingii de handbal nu a fost. A alergat bine, a sărit suficient, a aruncat exact și puternic, a intrat în apărătoare. Acum, când nu mai poate sau are teamă să mai facă aceste lucruri, este doar o handbalistă foarte bună. Dar nu mai este excepțională. Cine antrenează copiii din handbal? De verificat, dar sigur nu străini. O altă cauză e valoarea handbalistelor românce. Atunci când Oltchim Rm Vâlcea era o forță în handbalul european, era formată cu 1-2 excepții, din handbaliste românce. Tot ele țineau și naționala, cu rezultate notabile, dar fără să aibă o Neagu. Acum, câte românce joacă în cele 2 reprezentante din Champions League, CSM și Vâlcea? Adunăm un 7? Dar fără Bazaliu, Curea sau cea supărată pe net că o ceartă fanii. Ultima idee. Chiar nu putem să formăm interi? Am înțeles că pe stânga a fost Neagu și era prea bună. Totuși Târcă junioarea nu avea loc în lotul ăsta? Celelalte cu laser în vene au avut. Dar în dreapta? Chiar nu găsim o handbalistă? Măcar una tânără, de perspectivă, dar să joace până învață. Ca Hafra la unguri

Vezi toate comentariile (12)
Comentează