SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECIZIE

FRH s-a răzgîndit: nu mai retrage numărul 10

Gruia, în tricoul cu numărul 10
Gruia, în tricoul cu numărul 10

Articol de - Publicat duminica, 10 ianuarie 2016 00:00

Uite retragerea, nu e retragerea! Federația s-a răzgîndit și nu mai scoate din circuit tricoul cu numărul 10.

Gheorghe Gruia, cel mai mare handbalist român din istorie, interul dreapta desemnat de Federația Internațională de Handbal în 1992 drept "cel mai valoros handbalist din toate timpurile", s-a stins din viață pe 9 decembrie 2015, în Mexic, la vîrsta de 75 de ani.

Imediat, Federația Română de Handbal a anunțat că, la primul meci oficial al "naționalei" masculine, pe teren propriu, va retrage tricoul cu numărul 10, purtat de marele handbalist.

Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc azi, la Baia Mare, înaintea meciului dintre România și Finlanda, în preliminariile Campionatului Mondial 2017, partidă care va debuta la ora 20:30.

Vineri însă, printr-un comunicat, FRH a anunțat că a renunțat la această măsură. "Ținînd cont că tricoul cu numărul 10 a fost purtat de mai multe personalități ale handbalului românesc, și la sfatul colegilor de generație ai lui Gheorghe Gruia, acest tricou va putea fi folosit în continuare de către jucătorii activi, ca un semn al continuității și tradiției sportului nostru", a anunțat FRH pe site-ul oficial.

"E o măsură oportună. Handbaliştii care vor purta de acum încolo numărul 10 trebuie să fie mîndri că au avut un predecesor de talia lui «Guriță» Gruia", a declarat Radu Voina, și el dublu campion mondial.

Gheorghe Gruia a fost dublu campion mondial, dublu medaliat la Jocurile Olimpice, golgeterul JO 1972 și MVP-ul Campionatului Mondial din 1967.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează