SPORTURI  »  HANDBAL  »  HC OLTENIA

FRH va anunţa înscrierea oficială a HC Oltenia Rm. Vîlcea în prima ligă: "Se vor bate la retrogradare!"

Maria Torok Duca, antrenorul de la HC Oltenia, este considerată una dintre cele mai valoroase handbaliste pe care le-a avut România
Maria Torok Duca, antrenorul de la HC Oltenia, este considerată una dintre cele mai valoroase handbaliste pe care le-a avut România

Articol de - Publicat marti, 02 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 01 iulie 2013 20:13

Cristian Gaţu, preşedintele FRH, spune că suporterii vîlceni vor trebui să se obişnuiască acum cu un nou statut: vor susţine o echipă care va lupta să scape de retrogradare şi nu una care să lupte pentru Liga Campionilor.

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a fost prezent ieri la Rm. Vîlcea pentru a discuta cu autorităţile locale şi a se asigura că Vîlcea va avea în continuare echipă în prima ligă.

"Oltchim Rm. Vîlcea se va înscrie în nume propriu în Liga Naţională, urmînd ca marţi să predea totul către HC Oltenia, formaţie care va moşteni handbalistele care au mai rămas sub contract, dar şi locul în prima divizie", a declarat Gaţu.

HC Oltenia nu va moşteni însă şi palmaresul Oltchimului. Clubul este în insolvenţă, iar palmaresul face parte din bunurile scoase la licitaţie, la masa credală, pentru a fi vîndut ca ulterior să fie plătiţi creditorii.

Oltchim e de 19 ori campioana României, de 14 ori cîştigătoarea Cupei României, mai are în palmares două Cupe EHF, o Cupă a Cupelor, două Supercupe ale Europei şi e finalista Ligii Campionilor în 2010. Datoriile CS Oltchim Rm. Vîlcea se ridică la peste două milioane de euro, din aceştia peste 1,5 milioane euro fiind la bugetul statului, ca impozite la salarii!

"Noua echipă, HC Oltenia, va avea o misiune extrem de grea. Nu va mai fi acea formaţie multinaţională care să se bată să cîştige Liga Campionilor şi care defila prin campionatul intern. Acum, echipa se bate pentru salvarea de la retrogradare, dar Vîlcea ar putea redeveni numărul unu în cîţiva ani", a adăugat Gaţu.

Pleşa preşedinte, Duca antrenor
Echipa HC Oltenia va fi condusă de Toma Pleşa, fostul arbitru internaţional, cel care a cedat acţiunile clubului său Primăriei Rm. Vîlcea. "Nu avem prea mult timp să ne organizăm, dar vom încerca să alcătuim un lot competitiv", a declarat Pleşa.

În conducerea clubului va fi, se pare, cooptat şi fostul preşedinte al CS Oltchim, Ioan Gavrilescu. "I-am făcut o propunere, sper că o va accepta", a adăugat Pleşa.

Antrenoarea echipei va fi fosta mare jucătoare Maria Duca Torok, care a antrenat şi Oltchimul în două scurte perioade de timp. "E cumnata mea, dar îmi asum toate riscurile. Este o mare handbalistă care pînă acum nu a avut posibilitatea să demonstreze că este şi o mare antrenoare", a declarat Ion Matei, primarul Rîmnicului.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
handsport
handsport  •  02 Iulie 2013, 23:51

Antrenoarea echipei va fi fosta mare jucătoare Maria Duca Torok, "E cumnata mea, dar îmi asum toate riscurile. Este o mare handbalistă care pînă acum nu a avut posibilitatea să demonstreze că este şi o mare antrenoare", a declarat Ion Matei, primarul Rîmnicului, ... nu a reusit deoarece nu are talent si capacitate sa antreneze la nivel înalt...sanse a avut..... ............................................................................................................ Deci tot pe PILE, cumnata primarului de tranzit matei..., apropo ce antreneaza steluta luca... , super conducator Toma Pleşa, fostul arbitru, cel mai corect arbitru din românia???? juniori U19 au cîstigat con

Vezi toate comentariile (1)
Comentează