SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

GALERIE FOTO Calificare! Decimată de accidentări, SCM Craiova a luptat eroic și e din nou în grupele Cupei EHF

foto: Bogdan Dănescu (Craiova) +8   FOTO
foto: Bogdan Dănescu (Craiova)

Articol de , - Publicat duminica, 18 noiembrie 2018 20:02

Atitudine de mare echipă pentru SCM Craiova! Deținătoarea trofeului a reușit în această seară a doua calificare consecutivă în grupele Cupei EHF, eliminând puternica echipă germană Borussia Dortmund, acum 19-18, în tur 19-17. 

Oltencele câștigaseră acum o săptămână, în Germania, cu 19-17, dar au tremurat serios cu gândul la retur. Își pierduseră căpitanul, pe Ana Maria Țicu, la meciul cu Baia Mare, iar alte trei jucătoare erau indisponibile.

Craiovencele s-au mobilizat însă și au intrat în teren pentru meciul vieții lor. Au tras cu dinții de orice minge și au luptat împinse de la spate de un public vulcanic. Că așa e la Craiova!

Dortmund a sperat și ea că va profita de ocazia ivită. Craiova a condus 10-9 la pauză, dar, cu Clara Woltering, unul dintre cei mai buni portari din lume, Dortmund s-a dus la trei goluri pe tabelă în partea a doua. A condus cu 15-12 și toate cărțile păreau făcute pentru nemțoaice.

Cu o ultimă răbufnire, oltencele și-au adunat puterile și au întors soarta meciului. Bulgăroiaca Djukeva a închis poarta, Nikolici a ridiculizat-o pe Woltering, din extrema dreaptă, iar în apărare, toate fetele au făcut un zid. A fost 17-18, dar emoțiile s-au risipit după golurile Zelikăi Nikolici. 19-18 și calificare. Încă o dată în grupele Cupei EHF. 

bog9264 +9 FOTO

Victorie pentru Ana

La final, toate fetele s-au îndreptat spre tribuna oficială, de acolo de unde a văzut meciul Ana Maria Țicu. Craiovencele i-au dedicat calificarea centrului "naționalei" României care a suferit o accidentare teribilă acum câteva zile, fractură a brațului drept. 

Ana a coborât pe teren și a sărbătorit apoi cu coechipierele calificarea, cântând alături de galerie și de cei 3.500 de oameni prezenți în sala din Bănie. "Că așa e la Craiova, așa va fi mereu/ Alături de echipă, la bine și la greu".

SCM Craiova 19
Zamfir 5, Trifunovici 4, Georgijevska 3, Nikolici 3, Tătar 2, Tănasie 1, Vizitiu 1. Antrenor: Bogdan Burcea
Borussia Dortmund 18
S. Huber 5, Van Kreij 3, Grijseels 3, Stockschlader 3, C. Muller 2, A. Muller 1, Einarsdottir 1. Antrenor: Gino Smits

Și Măgura Cisnădie s-a calificat în grupele EHF! Detalii aici!

Playtech: ȘOC! Ce a vorbit Putin la telefon cu Olaf Scholz. Anunț de ultimă oră, SE SCHIMBĂ TOTUL


Comentarii (7)
1240187572730378
Ionel Vancea  •  19 Noiembrie 2018, 12:14

Nu e cazul sa dai in Valcea, care a dovedit ca e echipa buna batand CSM-ul de doua ori si avand 5 goluri cu Ikaast la un moment dat. Ca nu are valoarea lui Gyor, dã vina pe ghinion. :p

jonescu
jonescu  •  19 Noiembrie 2018, 11:25

...Bogdan Burcea chiar este un antrenor mare ! Psihic SCM a fost o mare echipa !Acum este nevoie de inca vreo trei jucatoare pentru ca lotul este numeric redus...si de ce nu,ceva mai multi sponsori care sa sustina material echipa ! O intrebare pentru Ford .Chiar nu vreti ca numele vostru sa fie pe tricoul unei castigatoare a Cupei EHF ?!

kkkotto07
kkkotto07  •  19 Noiembrie 2018, 00:57

Niste inexactitati, daca-mi permiteti: Ana nu e capitanul echipei ci Cristina Zamfir(in schimb e simbolul echipei, cea mai veche din lot) si nici nu are fractura, Doamne fereste! In rest, forza Craiova!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează