SPORTURI  »  HANDBAL  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

George Buricea după prima acțiune ca selecționer: „Trebuie să avem încredere în jucători!”

George Buricea
George Buricea

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 16:32 / Actualizat marti, 19 martie 2024 16:32

Selecționerul George Buricea a debutat pe banca României cu două victorii împotriva Macedoniei de Nord și acum așteaptă cu mai multă încredere barajul din luna mai cu Cehia, pentru Campionatul Mondial 2025.

Antrenorul Constanței, George Buricea, a debutat ca selecționer la Brăila, orașul unde s-a născut și a învățat handbalul, și spune că a avut emoții în fața brăilenilor, cărora le-a mulțumit că au venit în număr mare la sală pentru „dubla" din weekend dintre România și Macedonia de Nord.

„Nu m-am simțit foarte diferit ca selecționer față de cum sunt antrenor la Constanța, trebuie să cunoști bine campionatul național, iar la lot am jucători de la mai multe echipe, care mi-au pus mai multe întrebări.

Jucători au fost puțin închistați, puțin temători, dar ei au nevoie de încredere, pentru că și România are jucători buni, valoroși și trebuie să lucreze mult timp împreună", a spus, pentru GSP, selecționerul George Buricea.

George Buricea: „Jucătorii au nevoie de susținere!"

Noul selecționer a spus pentru GSP că a fost foarte mulțumit de stagiul de pregătire de la Brăila și de meciurile cu Macedonia de Nord. George Buricea a schimbat sistemul în apărare, dar apreciază felul în care „tricolorii" s-au adaptat din mers la cerințele sale. Zona centrală va fi asigurată de Robert Militaru, Robert Nagy și Liviu Caba.

„Condițiile au fost foarte bune, băieții au fost implicați, au răspuns la tot ce le-am cerut. Sistemul este nou în apărare și pe faza a doua, sunt noutăți și în atac. Sunt bucuros că jucătorii au fost deschiși în a învăța și a munci, au dat cât au putut pentru a intra repede în sistem și asta m-a bucurat.

Important este că am și câștigat partidele de pregătire cu Macedonia de Nord, contează pentru moral, dar și faptul că sala a fost plină și, astfel, jucătorii au văzut și au simțit că sunt susținuți de suporteri", a spus George Buricea.

Buricea a transmis că la națională vor veni cei mai în formă jucători, indiferent de echipele unde evoluează.

La echipa națională nu există Steaua, Dinamo, Constanța, Baia Mare, Turda sau altă echipă. Există doar România! Când voi reuși să fac un grup unit, atunci lucrurile vor merge foarte bine. Toți jucătorii de la națională sunt caractere frumoase, am rămas plăcut impresionat de cei pe care nu-i cunoșteam", a dezvăluit George Buricea.

George Buricea: „Nu avem bagheta magică!"

Tânărul selecționer crede că România poate să joace mai bine decât a făcut-o în meciurile cu Macedonia de Nord, dar spune că echipa are nevoie de timp.

„Noi, românii, ne grăbim, avem tendința să facem lucrurile repede, să batem din palme și să rezolvăm, dar nimeni nu are o baghetă magică să rezolvăm imediat. Mă bucur că am văzut la lot jucători fericiți, care joacă handbal cu plăcere, cu fețe zâmbitoare", a declarat Buricea.

Surpriză mare la Miami Open » Simona Halep, considerată favorită în fața Paulei Badosa
MIAMI OPEN
Surpriză mare la Miami Open » Simona Halep, considerată favorită în fața Paulei Badosa

George Buricea știe cum ar trebui să joace România pentru a avea șanse în „dubla" pentru Mondiale cu Cehia. „În primul rând, să avem o apărare de fier, jucătorii trebuie să înțeleagă noul sistem defensiv, să alergăm foarte mult pe faza a doua și contraatac, chiar dacă se vor fac și greșeli deoarece vom ridica nivelul. Toți jucătorii trebuie să fie 100% din punct de vedere fizic și psihic", a concluzionat George Buricea.

Până la meciurile cu Cehia din 9 și 12 mai, lotul național se va mai reuni o dată, în perioada 8-10 aprilie. Pentru „dubla" cu Cehia, George Buricea se va baza și pe interul dreapta de la Benfica Lisabona, Demis Grigoraș.

Buricea a discutat și așteaptă un răspuns de la Ante Kuduz și Nicușor Negru, iar Javier Humet a confirmat că va veni la națională dacă va fi 100% fizic.

16 mingidin 39 posibile a apărat Dan Vasile în meciul secund cu Macedonia de Nord

4 goluriau marcat Căbuț și Stanciuc în aceeași partidă

Citește și:

Portarul de la Dunărea Brăila, în Top 3 intervenții spectaculoase din sferturile de finală ale EHF European League!
EHF EUROPEAN LEAGUE
Portarul de la Dunărea Brăila, în Top 3 intervenții spectaculoase din sferturile de finală ale EHF European League!
Dominăm Europa! Gloria Bistrița încheie o zi perfectă pentru handbalul românesc » Victorie smulsă în ultimul minut, în Ungaria
European League
Dominăm Europa! Gloria Bistrița încheie o zi perfectă pentru handbalul românesc » Victorie smulsă în ultimul minut, în Ungaria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează