SPORTURI  »  HANDBAL  »  ANALIZĂ

Gestul lui Adrian Vasile și clauza de 54.000 de euro

Adrian Vasile în timpul meciului cu Brest Foto Raed Krishan
Adrian Vasile în timpul meciului cu Brest Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2023 17:25 / Actualizat luni, 23 octombrie 2023 18:09

Publicul i-a cerut demisia lui Adrian Vasile după înfrângerea CSM-ului, 28-30 cu Brest Bretagne. Ca răspuns, tânărul antrenor bucureștean le-a bătut obrazul fanilor. Dacă ar fi concediat unilateral, clubul ar plăti o clauză de 54.000 de euro

Angajat la CSM București încă din 2014, Adrian Vasile s-a perfecționat ca antrenor cu tehnicienii are au condus echipa: Mette Klit, Jacob Vestergaard, Kim Rasmunsen, Helle Thomsen, Aurelian Roșca, Per Johansson, Magnus Johansson, Dragan Djukic și Tomas Ryde.

Amintiri și neîmpliniri protejate în euro

De la 1 octombrie 2019, Adrian Vasile a fost numit antrenor principal al echipei bucureștene, perioadă în care CSM București a câștigat două titluri, 3 Cupe și 3 Supercupe ale României, dar niciodată formația nu și-a îndeplinit obiectivul european, calificarea în Final Four-ul de la Budapesta.

În 2020, CSM trebuia să joace în sferturile de finală cu principala favorită la titlul, Gyor, dar din cauza pandemiei cu Covid 19, meciurile nu s-au mai disputat.

În 2021, CSM a pierdut în sferturile de finală cu TSKA Moscova, iar în 2022 și 2023 cu Esbjerg.

De fiecare dată, antrenorul Adrian Vasile a rămas la echipă, iar în noiembrie 2022, după negocieri, a primit o prelungire de contract pentru perioada 1 iulie 2023-30 iunie 2025, în condiții financiare superioare. Tânărul antrenor de 41 de ani primește în primul an 9.000 de euro lunar, iar în al doilea, 10000 de euro.

Dacă echipa CSM București s-ar fi calificat în F4 în 2023, Vasile ar fi avut din acest sezon 10.000 de euro, dar cum echipa a fost învinsă de Esbjerg, tehnicianul a rămas cu 9.000 de euro lunar.

Pile, cunoștințe și relații!

Sursele Gazetei Sporturilor au confirmat că unii membrii din Consiliul de Administrație au o relație de amiciție cu Adrian Vasile și poate din acest motiv răbdarea acestora este fără limite față de eșecurile europene ale echipei sub conducerea acestuia.

Adrian Vasile este susținut și de managerul operațional al secției de handbal, Vlad Enăchescu, surse din club confirmând că antrenorul l-a sprijinit pe manager când s-a luat decizia de numire a acestuia în CA. 

Aceleași surse au confirmat că tehnicianul este susținut și de vedeta echipei, Cristina Neagu, care are o înțelegere cu acesta pentru un program preferențial la antrenamente.

Două absențe contra trei absențe

Problemele despre modul deficitar de pregătire al echipei au fost scoase în evidență sezonul trecut de campioana mondială și europeană, franțuzoaica Siraba Dembele, retrasă între timp, care a scris pe o rețea de socializare: „Jucăm așa cum ne antrenăm! O săptămână mai mult decât mediocră...”

3 înfrângeriare CSM în sezonul actual al Ligii Campionilor, cu Bietigheim, Gyor și Brest, câștigând meciurile cu Odense și Savehof

Totuși, spectatorii prezenți sâmbătă în sala Polivalentă, la eșecul CSM-ului cu Brest au ajuns la limita răbdării și au cerut demisia lui Adrian Vasile, deoarece echipa joacă prost, are 3 înfrângeri din 5 meciuri în Liga Campionilor, într-un sezon în care campioana României are cel mai bun lot din istorie.

Vasile le-a bătut obrazul spectatorilor și a declarat după meci că formației i-au lipsit Zaadi sau Omoregie la coordonare, dar CSM a jucat prost și în apărare, a primit 30 de goluri, deși antrenorul a avut cele mai bune formule la dispoziție pentru faza defensivă. 

De la Brest au lipsit însă 3 jucătoare, toate titulare: portarul Cleopatre Darleux, interul stânga Djurdjina Jaukovic și extrema stânga Coralie Lassource.

Gestul lui Adrian Vasile și clauza de 54.000 de euro
CSM București a pierdut în fața lui Brest Bretagne, scor 28-30, în runda cu numărul 5 a grupei A din Liga Campionilor la handbal feminin. Antrenorul Adi Vasile a reacționat la adresa fanilor care i-au cerut demisia

Cei care i-au cerut demisia lui Vasile nu știu, probabil, că acesta va primi, conform contractului, 6 salarii compensatorii, adică 54.000 de euro, dacă va fi demis unilateral de club.

54.000=20.000.000?

Poate și din acest motiv, după ce Consiliul de Administrație a aprobat în trecut plata a 25.000 de euro pentru transferul Crinei Pintea și a 30.000 pentru Laura Glauser, ambele venite de la Gyor, oamenii cu drept de decizie la CSM gândesc că 54 de mii de euro contează la economia clubului, față de cele aproximativ 20 milioane risipite din sezonul 2018-2019, prin neîndeplinirea obiectivului principal, calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

„Să nu cumva să pierdeți oportunitățile oferite de viață, pentru că nu voi mai accepta și vom trece la altfel de acțiuni, necesare pentru a opri aceste neîmpliniri!”, s-a exprimat în trecut unul dintre membrii CA ai CSM, referitor la realizarea unor transferuri.

Transferurile s-au făcut, neîmplinirile continuă.

Bucureștenii care contribuie la bugetul clubului, suporterii care plătesc bilet, poate chiar și cei care primesc invitații la partide, așteaptă „acțiunile” Consiliului de Administrație.

Citește și: 

Dinamo și CSM Constanța în căutare de puncte în European League » „Meci greu cu Chambery” + „Adversar de Liga Campionilor”
EUROPEAN LEAGUE
Dinamo și CSM Constanța în căutare de puncte în European League » „Meci greu cu Chambery” + „Adversar de Liga Campionilor”
Adi Vasile, gesturi către suporterii care i-au cerut demisia după eșecul cu Brest » Explicația antrenorului: „Le spun ceva!”
CSM BUCUREȘTI - BREST
Adi Vasile, gesturi către suporterii care i-au cerut demisia după eșecul cu Brest » Explicația antrenorului: „Le spun ceva!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  03 Noiembrie 2023, 19:00
Postat de laurentiu01 pe 23 Octombrie 2023, 19:49

Csm ul nu va ajunge in F4 niciodată cu Vasile la cârma . Au spus-o cei care inteleg handbalul . Maricel Voina a zis de mult ca este o pălărie prea mare ptr acest pseudo antrenor /preparator fizic . Realizările lui AV din 2019 încoace confirma acest lucru . Mai trist este ca s-au găsit persoane de decizie care cu toată lipsa de rezultate pe plan European i-au prelungit contractul pana in 2025 . Cine or fi aceștia ? Ma întreb cum persoane ca Vlad Enachescu și Cristian Varzaru pot gira aceasta lipsa de performanta . Sper însă ca lumea corecta sa boicoteze echipa . Poate așa va fi dat afara mai repede. Următoarele 2 jocuri europene le va câștiga ptr ca sunt cu cele mai slabe echipe din grupa dar când va juca cu echipele care contează cu adevărat nu va face fata . Demiterea urmează !!! Vasile lasă-ne ca ești prea slab ptr investițiile acestui club .

Sunt Maricel Voinea si Radu Voina, omule....

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  03 Noiembrie 2023, 18:58
Postat de adrian.7 pe 23 Octombrie 2023, 19:36

„Bucureștenii care contribuie la bugetul clubului, suporterii care plătesc bilet, poate chiar și cei care primesc invitații la partide, așteaptă „acțiunile” Consiliului de Administrație” așa ceva scrie un jurnalist plătit de RCS-RDS firma care detine 87 la sută din piața de cablu din România...Cine plătește cablul? De unde vin banii RCS-RDS? De ce sponsorizează RCS-RDS o echipă de fotbal în Spania, Rayo? Ce echipă din sportul românesc ajută RCS-RDS? De ce este mai importantă echipa Rayo Vallecano pentru RCS-RDS decât orice echipă din orice sport al României? Demagogi de tastatură...

Asta am spus si eu acum ceva timp, o firma 100% romaneasca sprijina cu bani grei vreo 5 echipe de fotbal din Spania (primele doua ligi), dar nu se uita la echipele din Romania, si nu vorbim despre fotbal aici, cu banii dati la echipele alea din Spania de care oricum nu intereseaza pe nimeni din Romania ar face o echipa de handbal (feminin si masculin) de CL si ar detrona U BT Cluj la baschet, apoi tot astia de la RCS-RDS latra ca nu se investesc bani in sportul romanesc, asa ceve e scandalos si ar trebui taxati cei de la RCS-RDS

Crinughe1
Crinughe1  •  29 Octombrie 2023, 17:53

Dacă asta a scris Costi Pruna, îl laud pentru îndrăzneală lui de a arata incompetenta conducerii CSM. Problema este cine îl asculta. Pentru ca dacă cineva rupe pisică se pierd bani din buzunare. Eu as zice ca Adi Vasile a spus cu gurița lui, care vorbește engleza de balta, ca aici câștiga 12000 euro. Cunoaștem de asemenea ca se practica metoda o mana spala pe alta ca să avem buzunarele pline toti din club. Repet ce am mai spus, pana nu intervine politicul nu se sparge buba. Sunt toți un lanț care nu lasă găina cu oua de aur din brate.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează