SPORTURI  »  HANDBAL  »  GLORIA BUZĂU

Gloria Buzău debutează în cupele europene, la Nantes » Un jucător care a evoluat în România antrenează acum echipa franceză!

Ana Maria Iuganu este una dintre vedetele echipei buzoiene FOTO Dan Potor
Ana Maria Iuganu este una dintre vedetele echipei buzoiene FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat vineri, 13 noiembrie 2020 14:28 / Actualizat vineri, 13 noiembrie 2020 16:33

Nantes Atlantique are două campioane mondiale în lot și multe alte internaționale din alte naționale. Gloria Buzău a plecat cu 19 jucătoare în Franța

Gloria Buzău joacă duminică, la Nantes, primul său meci în cupele europene, din istoria clubului. Echipa pregătită de Ovidiu Mihăilă luptă pentru accederea în grupele EHF European League.

Nantes Atlantique e pe locul 5 în Franța. A pierdut în primele 6 etape două jocuri, dar cu superputerile din Hexagon, Metz și Brest. Echipa din nord-vestul Franței e antrenată de Guillaume Saurina, fostul handbalist al CSM București. Nantes are în echipă două campioane mondiale (Camille Ayglon Saurina, soția antrenorului, și Blandine Dancette), dar și vedete ale altor naționale europene: Nathalie Hagman (Suedia), Lotte Grigel și Stine Nielsen (Danemarca), Bruna de Paula (Brazilia), Adriana Placzek (Polonia). De altfel, și Camille Ayglon și Nathalie Hagman au jucat în România, tot la CSM București.

Gloria Buzău a plecat vineri dimineață spre Nantes, având două escale, la Amsterdam și la Paris. 19 jucătoare au făcut deplasarea, dintre care doar 16 vor fi trecute pe foaia oficială. Nu lipsește niciun nume important din echipa română. Gloria Buzău a jucat miercuri, în Liga Națională, ultimul meci pe 2020, învingând cu 24-18 nou-promovata Dacia Mioveni. Un joc care nu l-a mulțumit deloc pe antrenorul Ovidiu Mihăilă. ”A fost o victorie urâtă, nu-mi plac astfel de victorii pentru că aștept foarte mult de la această echipă. Sunt dezamăgit, nu accept astfel de victorii, pentru că nu mi se pare normal să avem o astfel de atitudine în acest moment”, a declarat Mihăilă. Gloria e pe locul 4 în Liga Națională, după 6 etape, având 5 victorii și o singură înfrângere, cu CSM București. 

Meciul tur cu Nantes se joacă duminică, de la ora 17:00, iar returul e programat la Buzău, pe 22 noiembrie, de la 11:30. Dacă va trece de Nantes, Gloria Buzău se va califica în grupele EHF European League. Tot în ultimul tur preliminar va juca și Dunărea Brăila, dar echipa lui Neven Hrupec va juca dubla manșă cu Viborg, pe teren propriu, pe 21 și 22 noiembrie. 

Minaur Baia Mare e calificată deja în faza grupelor, meciurile urmând să înceapă anul viitor, în ianuarie. 

Citește mai multe știri din handbal:

Rapid nu a putut să o bată pe Măgura Cisnădie nici cu antrenorul naționalei Spaniei pe bancă!

Meciul Tatran Presov - Dinamo, din etapa a 3-a a EHF European League, a fost amânat!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
fortzzza
fortzzza  •  13 Noiembrie 2020, 17:15

Mission impossible! NA-GB 30-15

Vezi toate comentariile (1)
Comentează