SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Tensiuni la finalul campionatului » Clasamentul e contestat: „Greu de spus dacă întotdeauna se joacă un handbal corect”

Articol de - Publicat sambata, 11 iunie 2022 12:46 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 17:09

Multe voci din handbalul feminin românesc au spus, la sfârșitul sezonului, că ierarhia finală nu a fost corectă, cel mai vehement fiind președintele lui Minaur Baia Mare, Liviu Bala, care arată cu degetul spre arbitri.

Jucătoare, antrenori și președinți de cluburi s-au plâns că echipele lor au fost dezavantajate de unele decizii de arbitraj și fără multe dintre acestea clasamentul ar fi arătat altfel 

Președintele clubului Minaur Baia Mare, Liviu Bala, a cărui echipă feminină s-a clasat în acest sezon doar pe locul 6, consideră că în privința formației sale ierarhia de final este mincinoasă.

 După două sezoane consecutive în care s-a calificat în Final Four-ul European League, Minaur nu va juca sezonul viitor în întrecerile europene. 

„Clasamentul nu este corect. Consider că Minaur Baia Mare trebuia să fie mai sus, locul ocupat a fost influențat de unele greșeli de arbitraj. Neavând dovezi, nu pot spune că au fost erori intenționate ale arbitrilor”, a spus președintele maramureșean pentru Gazeta Sporturilor.

După câștigarea titlului, Rapid a transferat o campioană olimpică, mondială și europeană
RAPID
După câștigarea titlului, Rapid a transferat o campioană olimpică, mondială și europeană

Decizii interpretabile în campionatul național de handbal feminin

Bala a subliniat că la unele meciuri a fost viciere de rezultat, dar speră că în România se joacă handbal mai mult corect decât incorect.

„Greu de spus dacă întotdeauna se joacă un handbal corect. Foarte greu de spus, dar este mai mult corect decât incorect. Sunt unele meciuri în care rezultatele sunt influențate de arbitraj, unele voite, unele greșite, neavând dovezi că acolo a fost intenționat și în altă parte neintenționat", a explicat Liviu Bala. 

Oficialul știe și înțelege că fiecare conducător și antrenor are interesele proprii, dar nu poate accepta interpretările eronate de regulament în faze de același tip. 

„Niciodată nu o să mă deranjeze greșelile de arbitraj omenești, pentru că dinamica unui joc de handbal este fantastică, se joacă cu o viteză fenomenală. Dacă sunt greșeli de același tipar la ambele echipe, poate fi acceptat, dar dacă la o echipă sunt 7-8 decizii greșite și la cealaltă 1-2, atunci lucrurile sunt interpretabile", a concluzionat Bala.

Acesta nu crede că arbitrii și-au însușit foloase necuvenite, pentru a ajuta unele formații, dar spune că unii dintre ei au afinități față de anumite echipe sau simpatizează anumiți sportivi și din acest motiv înclină balanța în favoarea lor.

4puncte în clasament au despărțit-o pe Minaur de locurile în cupele europene

Radu Voina: „Jucătorii sunt dușmani în afara terenului și prieteni pe teren”

Fostul antrenor al naționalei, Radu Voina, crede că dacă în România nu se joacă un handbal corect, nu putem avea pretenții în meciurile internaționale. 

„Dacă există așa ceva în handbalul românesc, atunci nu întâmplător suntem acolo unde suntem cu rezultatele pe plan internațional. Acum, din păcate, jucătorii sunt dușmani în afara terenului și prieteni pe teren”, a spus el pentru Gazeta Sporturilor. 

Voina consideră că în handbalul românesc lucrurile sunt amestecate, iar sportivii și-au uitat principala menire.

 „Fiecare trebuie să-și vadă de fișa postului! Jucătorul să joace, antrenorii să antreneze și conducătorii să conducă. Acum, la spartul târgului, apar declarații că unii au jucat mai tare cu unii și cu alții mai puțin. De exemplu, în Franța, unde am antrenat, nu există în ADN-ul sportivilor să nu-și apere corect șansele pe teren”, a subliniat în final campionul mondial din 1974

15victorii și 11 înfrângeri sunt rezultatele lui Minaur în 26 de etape

Primele zece echipe din Liga Florilor la finalul sezonului

Tensiuni la finalul campionatului » Clasamentul e contestat: „Greu de spus dacă întotdeauna se joacă un handbal corect”

VIDEO Rapid Bucureşti, campioană la handbal feminin după 19 ani

Citește și:

Nume noi la FRH » Pe cine vrea Constantin Din în conducerea handbalului românesc

Verdictul Comisiei de Disciplină, în disputa Cristina Neagu - Tadici » O primă reacție dură: „Pe bune? Adică nu se văd toate nenorocirile care se întâmplă acolo?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  14 Iunie 2022, 18:53

daca e comentariu de CP totul se simplifica....la Neagu si Bala ,declaratii legat de campionat,de ce apar la sfarsit de campionat....cand ai pierdut

Adriana1984
Adriana1984  •  12 Iunie 2022, 00:28

Liviu Bala este un ratat din handbalul romanesc*** Traieste(si inca f.bine) dupa politic. Are si dorinte indeplinite de carne tanara. Este fericit deocamdata.Dar e un *** ca si caracter,si ca om.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Corcodel_topor
Corcodel_topor  •  11 Iunie 2022, 17:28

Si pe matusa mea daca avea ciocanel as fi strigat o "Unchiule"... daca si cu parca... Si Valencia daca nu pierdea atat de multe meciuri, iesea campioana, si Augsburg daca nu pierdea atatea meciuri, iesea campioana... si pe voi daca "nu va furau arbitrii" probabil ieseati campioni.... Mda...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează