SPORTURI  »  HANDBAL  »  NAȚIONALA ROMÂNIEI

S-a accidentat Eliza Buceschi! Florentin Pera, în dialog cu GSP, înaintea amicalului cu Germania: „Ne dorim tot lotul valid pentru Euro”

Articol de - Publicat duminica, 30 octombrie 2022 15:53 / Actualizat duminica, 30 octombrie 2022 16:26

Naționala feminină a României a disputat un meci amical cu Ungaria, cedând cu 28-33. Selecționerul Florentin Pera se confruntă și cu probleme medicale, după ce și Eliza Buceschi s-a accidentat.

„Tricolorele” se află la câțiva pași de startul Campionatului European, care pentru ele se va produce sâmbătă, 5 noiembrie, în fața reprezentativei Țărilor de Jos, de la ora 21:30, în primul meci din grupa C. Până atunci însă, aflate în Ungaria de vinerea trecută, au programate două partide amicale. Una s-a consumat deja sâmbătă seară, în fața naționalei maghiare, la Tatabanya, româncele cedând cu 28-33.

România a pierdut clar cu Ungaria, dar a câștigat un lider înainte de Euro 2022! Prestație de excepție a rapidistei Sorina Grozav
Ungaria - România
România a pierdut clar cu Ungaria, dar a câștigat un lider înainte de Euro 2022! Prestație de excepție a rapidistei Sorina Grozav

Prima repriză a fost bună, cu o ofensivă consistentă în cadrul căreia Sorina Grozav a punctat cel mai des, cuprinzând și două goluri pe contraatac ale extremei Sonia Seraficeanu. „Tricolorele” au condus și la trei goluri diferență, 12-9, apoi 17-14, chiar cu câteva secunde înainte de finalul reprizei, închise însă la 17-15. În partea a doua lucrurile s-au schimbat, gazdele au recuperat, iar în ultimele minute avansul unguroaicelor s-a dilatat în fața unei formații a României vizibil obosite.

1 gol din 9 aruncăriau marcat extremele române din atac pozițional în partida cu Ungaria

Accidentarea Elizei Buceschi în prima repriză a complicat lucrurile, astfel că Laura Pristăviță s-a aflat aproape tot timpul pe teren. Crina Pintea, alăturată lotului chiar la plecarea spre Ungaria, nu a putut evolua pentru că nu a efectuat antrenamente din cauza durerii la șold. De asemenea, Lorena Ostase are o accidentare la deget.

26%a fost procentajul de eficacitate al portarilor tricolori sâmbătă seară

Duminică dimineață, handbalistele române au avut refacere și video, iar pe 2 noiembrie vor juca al doilea meci amical, contra Germaniei. Antrenorul Florentin Pera a detaliat pentru Gazetă cum s-a desfășurat duelul de sâmbătă și cu ce probleme medicale se confruntă în lot.

S-a accidentat Eliza Buceschi! Florentin Pera, în dialog cu GSP, înaintea amicalului cu Germania: „Ne dorim tot lotul valid pentru Euro”
Florentin Pera alături de „tricolore” (foto: FRH)

- Domnule Pera, ce concluzie reiese după partida cu Ungaria?
- Având în vedere că meciul a avut caracter amical, am dat timp de joc la 16 din 17 jucătoare. Totodată, am încercat mai multe formule de echipă pe ambele faze de joc pentru a ne edifica asupra cât mai multor jucătoare în vederea Campionatului European.

- Au apărut și alte probleme medicale?
- Din păcate, pe lângă lipsa Crinei Pintea, care nu a jucat fiindcă nu are niciun antrenament de handbal în ultimele 7 zile după problema de la șold, ci doar program de recuperare, a apărut o nouă accidentare la Eliza Buceschi în prima repriză, iar acest lucru ne-a limitat numărul de soluții la 9 metri. Sperăm să nu fie atât de grav și să putem conta pe aportul ei în continuare.

„O primă repriză bună”

- Ce a fost bine și ce a fost mai puțin bine în acest meci?
- Consider că am făcut o primă repriză bună, care ne dă speranță în perspectivă, însă numărul de schimbări, în special pentru faza de apărare, s-a resimțit în repriza a doua, când nu am mai avut prospețimea și intensitatea dorite. De asemenea, trebuie să limităm numărul de ratări de la semicerc pentru că s-au transformat apoi în goluri ușoare pentru adversari. Per total, a fost un prim test util, cu multe aspecte bune și aspecte ce trebuie îmbunătățite.

- În momentul acesta, care e primul gând legat de Campionatul European?
- Ne dorim să ajungem cu lotul valid și cât mai aproape de capacitate maximă la meciul cu Olanda.

Lotul României pentru Euro 2022:

  • Portari: Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București), Corina Lupei (SCM Rm Vâlcea)
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița), Alexandra Badea (Rapid), Mihaela Mihai (CSM București)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Andreea Țârle (Minaur Baia Mare)
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Eliza Buceschi (Rapid), Laura Pristăviță (Gloria Bistrița), Sorina Grozav (Rapid), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina)

Programul României în grupa C

  • 5 noiembrie România-Țările de Jos
  • 7 noiembrie România-Franța
  • 9 noiembrie România-Macedonia de Nord

Citește și alte articole despre handbal:

Vești bune pentru naționala de handbal feminin! Crina Pintea va juca la EURO
ROMÂNIA
Vești bune pentru naționala de handbal feminin! Crina Pintea va juca la EURO
Imediat după anunțul lui Halep, oficialii anti-doping au venit în cantonamentul naționalei de handbal: „Au dat probe 12 jucătoare!”
Euro 2022
Imediat după anunțul lui Halep, oficialii anti-doping au venit în cantonamentul naționalei de handbal: „Au dat probe 12 jucătoare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  30 Octombrie 2022, 18:40

nu stiu cat de utile sunt aceste jocuri(cand primesti 33goluri sigur nu e de bine)sau daca sunt, poate se mai rezolva ceva(avem 9 jucatoare ce nu fac faza de aparare,3portatri,3extr dr,3ext stanga..mai raman 9)daca ai ales un lot echilibrat(poate era bine sa fie convocate mai multe jucatoare ce stiu sa se apere)dar nu cred ca e,echipele din grupa mai putin tara gazda (poate are o strategie)au jucat si ele..Olanda invinge Norv,Dan(la dif de 9 goluri pe prima)Franta tot victorii,noi ramanem cu... sperante

Juvezaur
Juvezaur  •  30 Octombrie 2022, 16:29

Jucam de ani de zile în 3 în atac. O sa fie din nou dezastru.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează