SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

HC ODENSE - SCM RM. VÂLCEA 25-26 » Oltencele reușesc surpriza în Danemarca!

Odense - SCM Rm. Vâlcea // foto: Imago
Odense - SCM Rm. Vâlcea // foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 07 februarie 2021 16:54 / Actualizat duminica, 07 februarie 2021 19:52

SCM. Rm. Vâlcea a învins-o pe HC Odense în grupa B a Ligii Campionilor, scor 26-25. Vâlcencele au trăit periculos, au pierdut diferența de 6 goluri din prima repriză, dar au luptat până la final și au câștigat dramatic.

  • Odense s-a impus, în meciul tur, de la Rm. Vâlcea, cu 30-21.

Vâlcea a continuat seria meciurilor foarte bune în Liga Campionilor, din 2021 și a obținut a treia victorie în ultimele patru meciuri. Un succes reușit la Odense, pe terenul liderului campionatului danez!

Câți le-ar fi dat șansă oltencelor să câștige pe un teren pe care ȚSKA Moscova a pierdut, iar Gyor a scos un egal chinuit, în ultimele secunde? Fetele lui Florentin Pera au făcut însă un meci foarte bun, au luptat pentru fiecare minge, s-au apărat, au riscat în muklte momente și la final, au făcut hora bucuriei.

HC Odense – SCM Rm. Vâlcea 25-26. Hosu și Ciucă, cheia succesului

Vâlcea a plecat în Danemarca fără portarul titular, Marta Batinovici, care a avut probleme cu o accidentare mai veche. Între buturi a intrat Daciana Hosu, portarul adus de la Brașov, iar prestația ei a fost incredibilă. Hosu a terminat repriza cu 41 la sută procentaj la mingile apărate. Și Vâlcea avea trei goluri avantaj, 13-10, după ce a avut însă și 6: 10-4!

Tehnicianul danez Ulrik Hansen le-a scos pe bancă pe campioanele mondiale, Louis Abbingh și Nycke Groot, nemulțumit de prestația acestora. Portarii celor de la Odense au fost de nerecunoscut, iar pe extreme, danezele au ratat cât pentru două partide.

Au crezut până la capăt

În repriza a doua, Odense și-a ridicat nivelul jocului, dar și Vâlcea a răspuns prompt. Pera a schimbat excelent. A trimis-o pe extrema dreapta pe Zeljka Nikolici, iar între buturi pe Diana Ciucă, după ce Hosu a dat semne că nu mai prinde aruncările adversarelor. Și mai mult, a riscat pe faza de atac. A scos portarul și a jucat cu doi pivoți.

Danezele au trecut de câteva ori în față, cu un gol, Vâlcea a jucat muklt timp în inferioritate, dar pe final, ultima campioană a României a gestionat perfect finalul. Kristina Liscevici a fost din nou "creierul" și a marcat golul victoriei. Danezele au mai avut 19 secunde de atac, au riscat, Cristina Florica a luat eliminare de două minute, dar punctele erau la Vâlcea.

Vctorie cu 26-25, una care le păstrează pe vâlcence pe locul 6 în clasament. Și urmează ultimul meci din grupă, cel de la Vâlcea, duminica viitoare, cu Brest.

  • Odense 25: Hojlund 6, Abbingh 6, Kyndboel 3, Iversen 3, Bidstrup 2, Abbingh 2, De la Cour 2, Hald 1. Antrenor: Ulrik Hansen
  • Vâlcea 26: Minevskaja 6, Gonzalez 4, Liscevici 4, Nikolici 3, Florica 2, Aardahl 2, M. Lopez 2, Elghaoui 2, Trifunovici 1. Antrenor: Florin Pera

15 mingiau parat portarii de la SCM Rm. Vâlcea: Hosu 11 și Ciucă 4. Goal-keeperii de la Odense au avut 4 intervenții

Clasamentul grupei B din Liga Campionilor

HC ODENSE - SCM RM. VÂLCEA 25-26 » Oltencele reușesc surpriza în Danemarca!

Citește mai multe știri din handbal: 

SCM Rm. Vâlcea a anunțat că a prelungit contractele cu patru jucătoare importante și cu antrenorul Florentin Pera

Adi Vasile, deja cu gândul la următorul meci după victoria cu Esbjerg: „Vreau să câștigăm!” » Ce a spus Crina Pintea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  08 Februarie 2021, 20:43

portarii au dus greul

Vezi toate comentariile (1)
Comentează