SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA

HCM Constanţa a cucerit titlul pentru a treia oară consecutiv » Dictatura alb-albastră

Constănţenii sărbătoresc. Toţi vor să pună mîna pe cupe Foto: Telegraf - Constanţa
Constănţenii sărbătoresc. Toţi vor să pună mîna pe cupe Foto: Telegraf - Constanţa

Articol de - Publicat duminica, 15 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 14 mai 2011 19:21

HCM Constanţa a cucerit titlul pentru a şasea oară în istoria clubului şi pentru a treia oară consecutiv

Constanţa a instaurat dictatura în handbalul masculin românesc. În aplauzele celor peste 1.000 de spectatori din Sala Sporturilor, constănţenii au primit ieri, la finalul partidei cu CSM Oradea, din penultima etapă a Ligii Naţionale, tricourile de campioni pentru al treilea an consecutiv, pe acordurile tradiţionalei "We are the Champions" şi înconjuraţi de confeti strălucitoare şi sute de baloane albe şi albastre.

Bucuria a fost cu atît mai mare cu cît al şaselea titlu din istoria clubului a venit la finalul unui sezon dramatic, marcat de decesul şocant al fostului tehnician Zoran Kurtes. Apăsaţi de această tragedie, Csepreghi şi compania au suferit în prima parte a campionatului, fiind departe de prima poziţie, dar au revenit spectaculos de la numirea lui Ion Crăciun pe banca tehnică şi au bifat victorie după victorie, asigurîndu-şi titlul cu două etape înainte de finalul sezonului. "Faptul că cei care răspund de echipă au asigurat liniştea financiară, dar şi curajul de a investi în tineri de mare perspectivă şi-au arătat roadele. Vrem să luăm şi Cupa României, iar anul viitor să trecem de faza grupelor în Liga Campionilor!", a anunţat Nurhan Ali, directorul executiv al HCM.

Prima medalie de aur!
Unul dintre creatorii echipei de pe Litoral, antrenorul Ion Crăciun, a primit ieri prima medalie de campion din cariera sa. "Pentru mine este un moment special. De cînd m-am făcut antrenor, am visat doar la acest moment şi vreau să dedic această medalie familiei, care m-a susţinut mereu. I-am crescut pe unii dintre jucători şi sînt mîndru că au ajuns aici. Am aşteptat mult, dar mai bine mai tîrziu decît niciodată", a mărturisit tehnicianul care i-a mai pregătit pe constănţeni în perioada 1995-2003. Şi Alexandru Buligan a cucerit primul titlu de campion în calitate de antrenor. "Nu m-am întors degeaba în România. Este o senzaţie formidabilă şi sînt fericit, mai ales că a fost un an extrem de greu. Sper să continuu şi anul viitor în România", a mărturisit fostul mare portar al "naţionalei", care a revenit în ţară în vara anului trecut, după ce a petrecut două decenii în Spania.

Un pariu cîştigat
Revenit din Franţa, Alexandru Stamate şi-a văzut visul împlinit, reuşind să-şi atîrne la gît medalia de campion. "Cînd am ales să mă întorc în România, prietena mea mi-a spus că este un mare risc, pe care mi l-am asumat. Am crezut în mine şi sînt foarte mîndru, chiar dacă am trecut prin momente foarte grele la Baia Mare şi la Reşiţa. Am visat de mic să devin campion şi, pentru mine, este un pariu cîştigat. Mi-aş dori să rămîn la Constanţa şi în sezonul următor pentru că HCM mi-a demonstrat că este cel mai profesionist club din România", a explicat "uriaşul" de 2,08 m, care îşi va încheia contractul cu gruparea constănţeană la finalul actualului sezon.

Adzici mai vrea un sezon
Veteranul sîrb Aleksander Adzici, care va împlini 36 de ani în acest an, şi-a propus să mai joace încă un an pentru HCM. "Sînt fericit că am ales să vin la Constanţa. Este al cincilea titlu de campion al României pe care-l cîştig, dar mai vreau încă unul anul viitor! Ştiu cîţi ani am, dar genunchii încă mă ţin", a mărturisit interul constănţenilor.

Buricea, cel mai titrat
Extrema stînga a lui HCM, George Buricea, a cucerit al şaptelea titlu din cariera sa, şase cu HCM şi unu cu Steaua Bucureşti. "Am devenit cel mai titrat handbalist român din ultimul deceniu. Am muncit enorm şi mă bucur că nu am trecut ca gîsca prin apă prin handbal. Am avut un sezon mai dificil, dar este greu să te ridici după ce a trecut taifunul peste tine", a spus Buricea.

- 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011 sînt anii în care HCM a cucerit titlul de campioană a României

- Mihai Popescu, Ionuţ Stănescu, George Buricea şi Laurenţiu Toma sînt jucătorii care au în palmares cele şase titluri cu HCM

Citește și:

Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe un stadion de peste 100.000 de locuri! » Ce notă i-au dat englezii
Stranieri
Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe un stadion de peste 100.000 de locuri! » Ce notă i-au dat englezii
„Acesta este Istvan Kovacs” » Cum îl prezintă Marca pe arbitrul român înaintea finalei Europa League
Europa League
„Acesta este Istvan Kovacs” » Cum îl prezintă Marca pe arbitrul român înaintea finalei Europa League
FCSB a pus ochii pe 4 jucători de la Dinamo: „Mi-au plăcut foarte mult” » Politic NU e printre ei
Superliga
FCSB a pus ochii pe 4 jucători de la Dinamo: „Mi-au plăcut foarte mult” » Politic NU e printre ei

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (2)
cfrclujole
cfrclujole  •  15 Mai 2011, 00:43

Felicitari!

nosthradamus_andrey2000
nosthradamus_andrey2000  •  15 Mai 2011, 00:30

MU-IE GSP MU-IE TELEVIZIUNEA ROMANA ! ! ! Propun ca toti utilizatorii sau persoanle care intra pe gsp sa gaseasca o alternativa de pagina de sport(fara sport.ro ca si aia sunt la fel) nu le mai faceti trafic acestor comunistii cu ochii doar pe bani, stiri doar de steaua minciuni in timp ce romania face performante prin handbal sau alte sporturi sau cand se joaca alte meciuri mult mai importante : ASA CA ROMANI NU VA LASATI PACALITI, MANIFEST ANTI TELEVIZIUNEA ROMANA ! ! !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează