SPORTURI  »  HANDBAL  »  HERNING-IKAST - RAPID

Final nebun la Herning-Ikast - Rapid » Două goluri în ultimele 10 secunde

Articol de - Publicat duminica, 21 ianuarie 2024 16:34 / Actualizat duminica, 21 ianuarie 2024 17:06

Rapid a pierdut cu Herning-Ikast, în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, scor 29-30. Finalul a fost dramatic, rapidistele au egalat cu 10 secunde rămase de jucat, însă danezele au profitat imediat de faptul că Rapid nu avea portarul în poartă și a marcat golul victorie în ultimele clipe ale meciului.

Nisipul în clepsidra Rapidului se scurge repede în această ediție a Ligii Campionilor. Aflată pe locul 7 înaintea meciului de la Ikast, echipa giuleșteană avea nevoie de puncte pentru a spera la o clasare între primele 6, pentru a putea ajunge în play-off-ul pentru "sferturi".

Lovitură pentru Rapid: un nou proces! De ce a fost dată în judecată + I se cere un milion de euro
RAPID
Lovitură pentru Rapid: un nou proces! De ce a fost dată în judecată + I se cere un milion de euro

Nu era însă o misiune ușoară în fața danezelor de pe locul 3 în grupă, cele care tocmai etapa trecută opriseră o serie de patru înfrângeri. Rapid a luptat și în precedentele două partide susținute, la Krim și acasă cu Metz, arătând inimă și dorință, în ciuda absențelor, a lotului subțiat, a buzunarelor goale. Asta a încercat să facă și la Ikast, având-o în componență și pe Lara Gonzalez, apărătoare necesară, revenită după o accidentare.

Herning-Ikast a început în forță meciul

Gazdele au luat însă repede avantaj, 3-1, apoi 5-2, grației reușitelor venite de la Jerabkova, una dintre golgheterele Ligii, și Hougaard. Rapidistele s-au apropiat la 5-6, pe linia de 9 metri Kanor livrând mai puțin, în schimb Janjusevic, în celălalt inter, având pătrunderi inspirate. 

În continuare, gazdele au avut o serie bună, ajungând la 10-6, dar Rapid s-a apropiat din nou. Un efort susținut și de intrarea în poartă a Denisei Șandru, dar și de evoluția bună în continuare a lui Janjusevic, marcatoarea principală a oaspetelor după prima repriză. 

Au stat acolo, la un gol, maximum două, strângând din dinți la fiecare fază iar pe final de parte întâi, golul lui Gonzalez le-a trimis la vestiare cu 15-16. Și apoi egalitate la 16, când Ivana Kapitanovic, intrată special la o aruncare de la 7 metri, apără magistral, iar Janjusevic o aduce pe Rapid în avantaj pentru prima dată, prelungindu-și forma înaltă, 17-16.

Final dramatic, Rapid a pierdut în ultima secundă

Ce schimbare în primele secvențe ale jumătății secunde de meci! Vicecampioana României stă acolo, umăr la umăr și chiar cu un pas fața gazdelor de la Ikast, cu Janjusevic în continuare foarte inspirată, iar Kapitanovic hipnotizând adversarele, care ratează și din acțiune, și de la 7 metri. 

Sunt minute tensionate, pe muchie, fiecare fază contează și cât de exactă este Andjela Janjusevic de la 7 metri! Absorbind presiunea unei execuții, apoi încă una, și încă una. Se găsesc soluții în atac, gazdele ratează și ele, iar Rapid are chiar ocazia unui avantaj de două goluri în minutul 53, care însă nu se materializează. 

Din nou egal, cât mai e pulsul? Un lucru e sigur, Janjusevic nu ratează de la 7 metri! Ultimele secunde decid totul, după ce Jerabkova înscrie golul care o duce pe Ikast în față, 27-26. David Ginesta joacă totul pe o schemă care iese, jucând 7 contra 6, însă cât de crud finalul, încă o dată, pentru Rapid! 

Pierde în ultimele secunde, replierea nefiind suficient de iute. Și chiar a jucat bine astăzi, doar pentru a avea la sfârșit încă un hap amar. Urmează o pauză de o săptămână, apoi echipa vișinie revine în acțiune acasă, pe 3 februarie, primind vizita lui FTC-Rail, locul 6 în clasamentul grupei. 

Marcatoare Rapid: Janjusevic 11, Kassoma 3, Mogensen 3, Korsos 3, O. Kanor 3, Lopez 2, Hernandez 2, Badea 1, Gonzalez 1

FINAL » Herning-Ikast - Rapid 30-29

FINAL DE MECI
min. 59: Rapid egalează cu 10 secunde rămase, dar daneze marchează golul decisiv imediat
min. 59: Herning-Ikast marchează în ultimele secunde din meci. Rapid are time-out cu 40 de secunde rămase de jucat
Min. 59: Kanor a trimis în bară, la una dintre ultimele acțiuni. Antrenorul gazelor a cerut time-out în ultimele secunde ale meciului
min. 53: Rapid marchează din nou, Herning-Ikast ratează de la 7 metri, dar marchează la faza următoare.
min. 49: Bară pentru daneze, Rapid joacă și în superioaritate
min. 46: Janjusevic a marcat fără emoții de la 7 metri
min. 41: Kapitanovic scoate incredibil, singură cu o adversară
min. 40: Rapid trece în avantaj, meciul e în continuare extrem de echilibrat 
min. 33: Rapid joacă cu un om în minus, după eliminarea lui Hernandez
min. 32: Rapid trece în avantaj, grație golului marcat de Anđela Janjusevic
min. 32: Kapitanovic apară o aruncare de la 7 metri. Scorul e egal, 16-16
min. 31: A început repriza a doua. Rapid are primul atac

min. 30. Pauză. Danezele au un avantaj minim, un gol: 16-15
min. 28: Herning-Ikast se menține în avantaj, 14-12.
min. 21: Rapid recuperează o parte din deficit. Scorul e 10-9
min. 19: Danezele rămân cu o jucătoare în minus
min. 17: Herning-Ikast - Rapid 10-7.
min: 15: Danezele au cea mai mare diferență în acest moment, 4 goluri: 9-5. Au punctat de trei ori la rând
min. 13: Rapid reduce din diferență, 6-5, după ce Dorina Korsos a marcat de la 7 metri
min. 10: Rapid a avut șansa să vină la două goluri, dar Marta Lopez a ratat dintr-o poziție bună. Scorul e 6-3
min. 7: Danezele se distanțează la 3 goluri, scor 5-2
min. 1: A început meciul

Danezele sunt cotate la casele de pariuri cu prima șansă, având o cotă de 1,33. În timp ce Rapid are o cotă de 4,5.

După 10 partide jucate în grupa B a Ligii Campionilor, cele două echipe se află în situații diferite. Herning-Ikast este pe locul 3, cu 13 puncte, loc care duce în „optimile” Ligii. Și speră să o ajungă pe Metz (16 puncte), care e pe 2. De partea cealaltă, Rapid e pe locul 7, cu 7 puncte. Giuleștencele sunt la un punct de Ferencvaros, locul 6, ultimul care duce în „optimi”.

În precedentul meci, jucat cu Rapid gazdă, danezele s-au impus clar, la 8 goluri, scor 35-27.

Citește mai multe știri din handbal

Primele concluzii după Europeanul de handbal: „Să nu mai mergem ca outsideri, ci ca o echipă care se poate bate cu toată lumea”

Xavi Pascual vede și aspecte pozitive după eliminarea României de la Campionatul European: „Un punct de plecare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
emil1986
emil1986  •  22 Ianuarie 2024, 10:13
Postat de nautilus pe 22 Ianuarie 2024, 00:29

"***".....nu ***?!? Prostul gsp.ului care ești tu gigist, care ai fost crescut cu zer alterat de la gigică.....eu am incercat sa îți explic că și csm.ul este finanțat tot de la buget! Indiferent că primești bani din primăria capitalei sau de la ministerul transporturilor! *** care ești......fîcîsîbî nu este Steaua și tu ești cel mai prostănac postac gigist!!!

Da, n-ai priceput nimic. E clar, esti habauc, un mare habauc!

nautilus
nautilus  •  22 Ianuarie 2024, 00:29
Postat de emil1986 pe 21 Ianuarie 2024, 18:42

Prostule, bagă la dovleac, dacă ai așa ceva. CSM ia bani de la bucureșteni, voi, în schimb, luați din toată țara. Și de la Cluj, și de la Constanța, și din Maramureș etc. Nu e același lucru, prostavane. Cu siguranță, nici, clujenii, constănțenii, maramureșenii etc. nu doresc sa va finanțeze. Pricepi, acum, minte scurta?

"***".....nu ***?!? Prostul gsp.ului care ești tu gigist, care ai fost crescut cu zer alterat de la gigică.....eu am incercat sa îți explic că și csm.ul este finanțat tot de la buget! Indiferent că primești bani din primăria capitalei sau de la ministerul transporturilor! *** care ești......fîcîsîbî nu este Steaua și tu ești cel mai prostănac postac gigist!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  21 Ianuarie 2024, 20:00
Postat de parachioara5 pe 21 Ianuarie 2024, 19:53

...mai *** ...acum nu intereseaza pe nimeni ...ultima oara a fost campioana mondiala in 1970 ...a fost a patra oara si ultima cand tu nu erai nascut ...

Tu , cu siguranță, ești un nimeni. Românii chiar iubesc acest sport. Nu degeaba sunt atât de multe meciuri televizate, habaucule.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează