SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

IHF a decis cine sunt cei mai buni jucători de handbal din 2019

Articol de - Publicat duminica, 19 iulie 2020 02:59 / Actualizat duminica, 19 iulie 2020 09:09

Stine Oftedal (Gyor / Norvegia) va fi regină pentru un an, în timp ce la masculin, titlul i-a revenit lui Niklas Landin (THW Kiel / Danemarca).

Federația Internatională de Handbal (IHF) a anunțat sâmbătă numele celor mai buni handbaliști ai lumii din 2019. Fanii au votat pe site-ul IHF și au ales doi jucători europeni, din nord. 

La feminin, după ce Cristina Neagu a deținut supremația din 2015, ștafeta a fost preluată de norvegianca Stine Oftedal. Centrul campioanei Europei, Gyor, Oftedal (28 de ani) este liderul echipei Norvegiei cu care în 2019 a terminat pe locul 4 la Campionatul Mondial. Oftedal a câștigat disputa cu celelalte patru jucătoare nominalizate: Anna Vyakhireva (Rusia), Estavana Polman, Lois Abbingh și Tess Wester (toate Olanda). Este prima distincție de acest fel pentru Oftedal.

La băieți, portarul de la Kiel, Niklas Landin a câștigat și el pentru prima dată IHF World Player of the Year. Titlul era deținut de un coleg din naționala Danemarcei, Mikkel Hansen. Landin (31 de ani) a fost campion mondial cu Danemarca în 2019. 

Antrenorii anului 2019 sunt selecționerii care au câștigat medaliile de aur la Campionatul Mondial. Francezul Emmanuel Mayonnade a cucerit aurul lumii pentru prima dată cu Olanda, în timp ce danezul Nikolaj Jacobsen a adus Danemarcei singurul titlu major care-i lipsea din palmares. 

Citește și alte știri din handbal:

EXCLUSIV Caz de coronavirus la Buzău » Jucătoarea a fost trimisă acasă din cantonamentul echipei, de la Cheile Grădiștei

EXCLUSIV. VIDEO Cât de greu e s-o antrenezi pe Cristina Neagu? Antrenorul Adi Vasile a dat răspunsul, la GSP Live: „Face parte din acea categorie”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează