SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Îmbolnăviri în masă la handbal: 20 de cazuri la Bistrița, 6 la Craiova, unu la Cisnădie

Bistrițencele (în alb) au jucat ultimul meci la Sf. Gheorghe cu Minaur FOTO Minaur Baia Mare
Bistrițencele (în alb) au jucat ultimul meci la Sf. Gheorghe cu Minaur FOTO Minaur Baia Mare

Articol de - Publicat joi, 05 noiembrie 2020 17:21 / Actualizat joi, 05 noiembrie 2020 20:08

După turneul de handbal de la Sf. Gheorghe, au apărut iar zeci de cazuri de coronavirus. Gloria Bistrița cu 20 de infectați, e cea mai afectată grupare. ”Federația arată lipsă de respect față de cluburi”, sunt acuzațiile ardelenilor

Federația Română de Handbal a organizat patru etape din Liga Națională feminină la Sf. Gheorghe, deși localitatea era în cod roșu. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna emisese o hotărâre conform căreia sălile de sport erau închise pentru două săptămâni, începând cu 20 octombrie. Competițiile sportive erau și ele suspendate. FRH a obținut o derogare, iar turneul a debutat pe 29 octombrie. Ce a urmat?

Focar de infecție pentru Bistrița

Două cluburi au raportat 26 îmbolnăviri, ieri. Este vorba de Gloria Bistrița cu 20 de cazuri și SCM Craiova cu 6. Celelalte abia acum urmează să-și facă testele, îngrijorate de situația apărută! Cluburile acuză FRH pentru că insistă să organizeze aceste meciuri tip turneu, în loc să pledeze pentru meciurile tur-retur. 

"Am solicitat în repetate rânduri, încă din perioada precompetițională, în toate discuțiile, videoconferințele și întâlnirile cu reprezentanții Federației Române de Handbal, ca acest tur competițional trebuie să se desfășoare în sistem «meci acasă – meci deplasare». România a rămas singura țară din Europa unde meciurile se desfășoară într-un singur oraș. Acest sistem presupune un risc extrem de ridicat de expunere la infectare și o probabilitate mărită de contaminare în rândul foarte multor delegații ale echipelor participante. Încă o dată se dovedește că propunerea noastră a fost viabilă, iar decizia FRH este una păguboasă și lipsită de respect față de cluburi", se specifică într-un comunicat emis de Gloria Bistrița.

Îmbolnăviri în masă la handbal: 20 de cazuri la Bistrița, 6 la Craiova, unu la Cisnădie
Gloria Bistrița a câștigat două partide la Sf. Gheorghe și a pierdut două FOTO Dan Potor

Doar trei persoane din cele 24 care au fost la Sf. Gheorghe, din delegația ardeleană, au ieșit negativi. Este vorba de șoferul autocarului, de președintele clubului, Eugen Cosma, și de jucătoarea Maria Țanc. "Am plecat sănătoși la turneu și ne-am întors bolnavi", a declarat Eugen Cosma.

Bistrița poate pierde meciul cu SCM Rm. Vâlcea

Jucătoarele au intrat în carantină, la fel ca și restul persoanelor depistate pozitiv. "Totul e compromis pentru noi. DSP Bistrița Năsăud a demarat o anchetă epidemiologică", a mai spus Cosma. Gloria trebuie să joace următoarea etapă pe 12 noiembrie, la București, cu SCM Rm. Vâlcea, dar nu are nici jucătoare, nici antrenori. "Avem soluția de a recurge la jucătoare de la echipa a doua, dar nu am luat o hotărâre. Zoqbi de Paula și Laura Pristăvița, care termină perioada de carantină, vor putea să evolueze", a subliniat oficialul bistrițean. Gloria Bistrița a jucat la Sf. Gheorghe cu HC Zalău, Rapid, CSM Slatina și Minaur Baia Mare.

6 din 6 ca la loto

SCM Craiova este și ea afectată după turneul de la Sf. Gheorghe. Echipa olteană a efectuat miercuri, la întoarcerea acasă, șase teste de COVID-19. "La noi a fost ca la loto, șase din șase pozitive", a făcut haz de necaz selecționerul României, Bogdan Burcea, și antrenorul Craiovei. "Cealaltă parte a delegației a făcut testul COVID joi, 5 noiembrie. E o situație foarte complicată. Nu pot decât să spun că am plecat toți sănătoși, cu testele negative în mână, și ne-am întors infectați. Aceste turnee nu sunt o soluție. Bani cheltuiți în plus și risc de infectare mai mare", a declarat Burcea. Antrenorul secund Costin Dumitrescu, și jucătoarele Cristina Zamfir, Cristiana Nica, Alexandra Andrei, Carmen Șelaru și Ana Maria Mincu sunt persoanele depistate pozitiv.

Îmbolnăviri în masă la handbal: 20 de cazuri la Bistrița, 6 la Craiova, unu la Cisnădie
Cristina Zamfir (dreapta) are test pozitiv. Colega ei, Ana Maria Țicu va afla rezultatul azi FOTO Dan Potor

Măgura Cisnădie are un singur caz pozitiv după Sf. Gheorghe, este vorba de pivotul Dana Abed Kader. "Echipa a efectuat joi, însă testele. Abed Kader a făcut testul miercuri pentru că a avut simptome", a declarat antrenorul Alexandru Weber. Celelalte echipe nu au efectuat încă testele, dar mai sunt simptome și la alte formații și, cu siguranță, numărul cazurilor, va crește.

CSM București, toate testele negative

Surprinzător sau nu, CSM București a stat în același hotel, la Brașov, cu Gloria Bistrița, dar toate testele făcute de echipa pregătită de Adi Vasile au ieșit negative. "Nu ne-am intersectat absolut deloc cu ei. Noi am folosit scările, Bistrița a mers cu liftul, noi la hotel am stat la parter și la etajul 1, Bistrița a avut etajele 2 și 3. La masă am avut săli diferite", a explicat un oficial de la CSM București. 

Primul antrenor schimbat în Liga Florilor. Rapid l-a adus pe bancă pe selecționerul Spaniei!

Putem ajunge la Euro 2022? România nu s-a mai calificat de 24 de ani!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
2408683176103367
Marius Claudiu  •  06 Noiembrie 2020, 08:23

Vor pierde meciul cu Vâlcea (pe care îl pierdeau oricum) cu 10-0. Mare blestem...

1423984557905776
Florin Stanescu  •  05 Noiembrie 2020, 23:34

Bistrița, te-au ajuns blestemele celor de la Corona! ????

viorelpreda
viorelpreda  •  05 Noiembrie 2020, 22:53
Postat de ceaiuri pe 05 Noiembrie 2020, 18:49

se dovedeste ca disputarea meciurilor in sistem este paguboasa(mergi sanatos si te intorci bolnav)interesant de urmarit restul echipelor daca au jucatoare pozitive

Si Halep tot la turnee a luat virusul.Musetel, musetel...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează