SPORTURI  »  HANDBAL  »  KRIM LJUBLJANA-OLTCHIM 28-24

În moarte clinică » Oltchim a pierdut şi la Ljubljana şi riscă să rateze semifinalele Ligii Campionilor

Katarina Bulatovici a jucat prost în prima repriză, cînd a marcat un gol. În partea a doua a înscris însă de 9 ori // Foto: Raed Krishan
Katarina Bulatovici a jucat prost în prima repriză, cînd a marcat un gol. În partea a doua a înscris însă de 9 ori // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 11 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 10 februarie 2013 22:29

Oltchim a pierdut aseară, la Ljubljana, al doilea meci consecutiv în grupele principale şi riscă să rateze semifinalele.

În anul în care Oltchim spera să aibă cele mai mari şanse la cîştigarea Ligii Campionilor, vîlcencele tremură şi pentru calificarea în semifinale.

Eşecul suferit în prima etapă cu FTC Budapesta, la Rm. Vîlcea, 22-23, a fost urmat aseară de un altul, la Ljubljana, 24-28. Vîlcea nu-şi regăseşte jocul strălucitor din prima fază a competiţiei, acolo unde a bătut tot ce a întîlnit în cale.

Aseară, în Stozice Hall, din Ljubljana, Oltchim a început bine, a condus cu 3-1 şi părea că ghinioanele s-au terminat. Mult mai determinate, vîlcencele au jucat însă parcă fără cap. Greşelile de începătoare şi mingile pierdute foarte uşor în atac au răsturnat situaţia pe tabelă. Krim s-a desprins chiar la patru lungimi distanţă, 13-9, şi a intrat la cabine liniştită: 13-10.

Bulatovici şi atît
Semnele revenirii au apărut şi în partea a doua, dar din nou greşelile au fost mult mai multe decît reuşitele. Katarina Bulatovici şi-a regăsit alura de golgeter, dar nu a fost deloc ajutată de coechipiere. Oltchim s-a apropiat la 13-12, apoi la 18-17, dar atît!

Paula Ungureanu şi Silvia Navarro au prins o zi oribilă în poartă, iar Penezici, Vrlec şi Worz au făcut întrecere în a marca goluri de la distanţă. S-a terminat 28-24, iar Oltchim tremură serios pentru viitorul său.

Ce şanse mai sînt la calificare?
Ca să se claseze pe unul din primele două locuri în grupă, la final, Oltchim are neapărată nevoie, de acum încolo, de patru victorii! Practic, româncele nu mai au voie la nici un pas greşit. Chiar şi aşa, vîlcencele au nevoie şi de jocul rezultatelor! Niciodată Vîlcea nu s-a aflat într-o situaţie mai dramatică în ultimii şapte ani! Anul trecut, Oltchim cîştigase cu Krim atît la Vîlcea, cît şi la Ljubljana.

Inspirat de Nadal şi Tina Maze
Antrenorul Tonje Tiselj, care pregăteşte pe Krim Ljubljana, bătuse palma să vină la Vîlcea acum trei sezoane. A renunţat în cele din urmă după ce a descoperit că tatăl său suferă de o boală incurabilă.

Tehnicianul a declarat înainte de jocul contra Oltchimului că el nu le vorbeşte înainte de meciuri elevelor sale despre cîştigătoare. "Am citit acum cartea despre viaţa lui Nadal, apoi pe cea a lui Pep Guardiola. Am ascultat şi declaraţiile campioanei slovene de schi Tina Maze. Toţi vorbesc că în sport concentrarea e cea mai importantă", a declarat Tiselj.

Krim 28
Penezici 11, Vrlec 5, C. Martin 3, Piedade 3, Worz 3, Mavsar 2, Thorstensson 1. Antrenor: Tonje Tiselj

Oltchim 24
Bulatovici 10, Nechita 3, Managarova 2, Brădeanu 2, Barbosa 2, Manea 2, Curea 1, Pineau 1, Meiroşu 1. Antrenor: Jakob Vestergaard

FTC Budapesta-Zvezda Zvenigorod 35-34

Unguroaicele, a doua victorie
Vicecampioana Ungariei, FTC Budapesta, a obţinut aseară, pe teren propriu, a doua victorie în grupa a doua principală a Ligii Campionilor. Ferencvaros a învins din nou la un gol diferenţă, 35-34, la fel cum o făcuse şi la Vîlcea, în faţa Oltchimului, 23-22! La pauză gazdele conduceau cu 18-17, diferenţă pe care au reuşit s-o păstreze pînă la final. FTC a pierdut-o însă pe Nerea Pena, golgeterul din meciul de la Vîlcea, care s-a accidentat în minutul 24 şi nu a mai putut continua.

Clasament
1. FTC Budapesta    4p
2. Krim Ljubljana    2p
3. Oltchim Rm. Vîlcea    0p
4. Zvezda Zvenigorod    0p
Etapa viitoare: Oltchim-Zvezda Zvenigorod, FTC Budapesta-Krim Ljubljana

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
cubinschi
cubinschi  •  12 Februarie 2013, 16:27

Greu dar nu imposibil

razvyyc
razvyyc  •  11 Februarie 2013, 22:08

FTC este de batut, insa nu trebuie sa te iei la tranta cu ele. Cu o tactica buna putem recupera punctele si diferenta de scor. FTC mai are 3 meciuri foarte grele (in Rusia si 2x Krim), dupa care vine meciul cu noi. Totu-i posibil, chiar si cu 3 victorii putem merge mai departe. Depinde insa cu cine facem punctele.

razvyyc
razvyyc  •  11 Februarie 2013, 22:03
Postat de dilibau pe 11 Februarie 2013, 01:11

Pt mine echipa asta a murit azi. Degeaba ne facem sperante si calcule inutile: Oltchim a murit azi, si nu doar din cauza lipsei banilor. Astazi am vazut o echipa de mercenare, lucru pe care nu l-am vazut de 10 ani incoace. Implanturile n-au functionat decat partial, nu stiu daca e neaparat vina lui Jackob ca n-a bagat-o mai mult pe Alison, dar fata asta e aeriana, la fel ca Oana pe care n-o mai inteleg... Sunt jucatoare in varsta la aceasta echipa care ar trebui sa dea totul stiind ca e ultima lor sansa de a castiga un trofeu. Si cu FTC, si cu Krim, lucrurile au stat tocmai pe dos: lipsa de daruire, concentrare ZERO (de parca erau castigatoare inca dinainte de meci) si greseli infantile.

Cat de disperati sunt cei ce vedeau Oltchim campioana CL! Si cu cata dezinvoltura critica acum echipa! Oameni buni, astea-s jucatoarele, astea-s rezultatele, astia-s banii. Sanse mai sunt. Acum 4-5 sezoane bateam la 9 goluri Lada Togliatii si ramaneam acasa de pe 3, rusoaicele mergand in semifinale. In functie de jocul rezultatelor, chiar si cu 3 victorii putem merge mai departe. Cazuri cu echipe care au pierdut primele 2 jocuri si au mers mai departe au mai fost. Depinde de conducerea clubului si de timpul in care pot face rost de sumele aferente restantelor. Rusoaicele mai au un cuvant de spus (sper ca nu vor demonstra asta in fata noastra).

Vezi toate comentariile (21)
Comentează