SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

În reflectoarele Ligii » Două jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea s-au remarcat în acest sezon

Diana Ciucă a avut evoluții extrem de apreciate
Diana Ciucă a avut evoluții extrem de apreciate

Articol de - Publicat duminica, 12 aprilie 2020 14:25

EHF a făcut un top al „debutantelor” care s-au remarcat în Liga Campionilor în acest sezon. Între acestea, două vâlcence: portarul Diana Ciucă și interul dreapta Mireya Gonzalez

Într-un top cinci al jucătoarelor debutante din Liga Campionilor sau handbaliste care au trecut de la statutul de rezerve la cel de titulare, și-au făcut loc și două jucătoare ale campioanei SCM Rm. Vâlcea. Portarul Diana Ciucă a impresionat la doar 19 ani atunci când a fost trimisă pe teren. Cu Krim Ljubljana și cu Savehof, Diana nu a primit gol, având un procentaj de 100% la mingile apărate! Este o mare promisiune a handbalului românesc, Diana debutând și în echipa națională la Mondialul de anul trecut.

Mireya Gonzalez, vicecampioană mondială cu naționala Spaniei, a câștigat Liga Campionilor cu Gyor în 2018, dar iberica a prins foarte puține momente pe teren. Acum, în tricoul campioanei României, Mireya a putut cu adevărat să-și etaleze calitățile de marcator înnăscut, o jucătoare de top, mai ales că este stângace.

Au mai prins acest top Yaroslava Frolova (Rostov Don) care a ajuns în acest sezon la campioana Rusiei, pivotul francez de la Brest Pauletta Foppa (19 ani) și Marit Røsberg Jacobsen (Team Esbjerg), o extremă care și-a arătat cu adevărat clasa abia în acest sezon, fiind printre principalele marcatoare ale campioanei daneze.

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT! 

Citește mai multe știri din handbal:

FRH nu știe cum să acorde titlul de campioană » 4 modele din alte campionate + Florentin Pera: „Nu văd cum se poate termina sezonul!”

Dan Savenco, căpitanul lui Dinamo, povestește cum a fost prima zi ca polițist: „Am nimerit la o secție în Ferentari! Am intrat direct la facultate”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close