SPORTURI  »  HANDBAL  »  FTC BUDAPESTA - CSM BUCUREȘTI (ÎN TUR 25-30)

Istoria ajută CSM: o singură revenire, în 10 ani! Avantaj mare pentru bucureștence în perspectiva returului cu Ferencvaros

Oana Manea e la al 9-lea sezon în Liga Campionilor și speră să bifeze un nou Final Four // FOTO Raed Krishan
Oana Manea e la al 9-lea sezon în Liga Campionilor și speră să bifeze un nou Final Four // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 12 aprilie 2017 00:00

Istoria le ajută pe bucureștence. În ultimele 10 sezoane, o singură echipă a reușit să întoarcă după ce a pierdut turul la cel puțin 5 goluri diferență.

În ultimele 10 ediții ale Ligii Campionilor, în meciurile eliminatorii, tur-retur, fie că a fost vorba de "sferturi", semifinale sau finale, o singură echipă a reușit să revină, după ce pierduse prima manșă la cel puțin 5 goluri diferență.

S-a întâmplat în sezonul 2006-2007, în "sferturile" Ligii Campionilor. Aalborg câștigase partida tur cu 34-24 în fața austriecelor de la Hypo. Vienezele au reușit una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria competiției, câștigând în "Maria Enzersdorf" Arena cu 31-19 contra danezelor!

În același sezon, și tot Hypo Viena a mai avut o "tentativă", dar de această dată nereușită. În semifinale, vienezele au pierdut în Rusia cu 22-28. La retur, au câștigat tot la 6 goluri, 35-29, dar rusoaicele au acces în finală pentru că au marcat mai multe goluri în deplasare!

"Experiența" Oltchim

Fosta campioană a României, Oltchim Rm. Vâlcea a avut un meci asemănător în sezonul 2011-2012 al Ligii Campionilor. După ce vâlcencele câștigaseră acasă cu 35-31 contra celor de la Gyor, au pierdut apoi returul cu 23-31. Din acea echipă făceau parte și actualele jucătoare ale CSM-ului, Aurelia Brădeanu, Oana Manea și Iulia Curea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  12 Aprilie 2017, 09:09

Mi-ar placea (ca o lectie de istorie moderna si de educatie pro-europeana) dupa victoria de la Budapesta (care cu siguranta se va intampla) sa strigati un indemn sportiv pentru invinse, in limba lor. Ce-ar fi? Ceva in genul: nyersz, folytatni; veszít, továbbra is!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează