SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID

video Ivana Kapitanovic, cea care închide poarta Rapidului! O adevărată sperietoare pentru executantele aruncărilor de la 7 metri

Ivana Kapitanovic. Foto: Imago Images
Ivana Kapitanovic. Foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 03 februarie 2023 12:51 / Actualizat vineri, 03 februarie 2023 14:08

Ivana Kapitanovic (28 de ani), goalkeeperul croat al Rapidului, s-a transformat într-o adevărată sperietoare pentru executantele aruncărilor de la 7 metri. 

În Liga Campionilor, acolo unde gruparea bucureșteană încă se bate pentru un loc direct în sferturile de finală, ea are cel mai bun procentaj: 42,86%! 

A parat 9 din 25 de tentative ale adversarelor de a înscrie din lovituri de pedeapsă. O urmează franțuzoaicele Camille Depuiset (Metz), 37,04% și Armelle Attingre (Buducnost), 25,71%, și austriaca Lena Ivancok (Lokomotiva Zagreb), 19,15%.

Thailanda - România 1-1, în play-off-ul Grupei Mondiale I din Cupa Davis » Cel mai bine clasat jucător român, învins de locul #976 ATP! Jianu aduce „tricolorilor” primul punct
THAILANDA - ROMÂNIA
Thailanda - România 1-1, în play-off-ul Grupei Mondiale I din Cupa Davis » Cel mai bine clasat jucător român, învins de locul #976 ATP! Jianu aduce „tricolorilor” primul punct

Ivana Kapitanovic, transferată de la Metz

În vârstă de 28 de ani, 1,83 m înălțime, Kapitanovic a venit la Rapid în vara anului 2022, când a fost transferată de la formația franceză Metz.

Croata a evoluat 5 sezoane în tricoul campioanei Franței, cu care s-a calificat în Final Four al Ligii Campionilor de la Budapesta în sezonul 2021/2022, unde s-a clasat pe locul 3. Componentă, de asemenea, a naționalei croate, cu care a ocupat locul 18 la recentul Campionat Mondial, din decembrie 2021.

 În acest moment, Kapitanovic se bate pentru titularizare la Rapid cu portarii Denisa Dedu și Diana Ciucă.

Rapid, în cărți pentru „sferturile” Ligii Campionilor

Cu două etape înainte de final, Rapid București e în cărți pentru calificarea directă în „sferturile” Ligii Campionilor, însă situația este una încurcată. Metz e pe primul loc, cu 21 de puncte, urmată de trei formații, Gyor, Esbjerg și Rapid, cu câte 18. 

Primele două clasate merg în „sferturi”, iar cele de pe locurile 3-6 în optimi de finală. Campioana României mai are de jucat în deplasare cu Metz și acasă cu ultima clasată, Lokomotiva Zagreb. Confruntarea cu echipa din Franța va avea loc pe 4 februarie, de la ora 19:00.

Citește și:

Final de drum pentru Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe în Eurocup!

„Stejarii” încep campania din Rugby Europe Championship. Sâmbătă, primul test

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
paolo12
paolo12  •  04 Februarie 2023, 06:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează