SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

KRISTIANSTAD - DINAMO 29-29 // Dinamo, egal dramatic în Suedia! Campioana României se califică matematic în barajul pentru „optimile” Ligii Campionilor

Articol de - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2019 22:20

Dinamo este în barajul pentru „optimile” Ligii Campionilor, după un egal dramatic cu IFK Kristianstad, 29-29. Campioana României este neînvinsă în grupele Ligii.  Dinamo a bifat al optulea meci consecutiv fără înfrângere în Liga Campionilor și s-a calificat în barajul pentru optimile de finală. Acum ”câinii” au obiectiv să termine pe primul loc în grupă.

IFK Kristianstad - Dinamo București 29-29

Punctul calificării a fost scos de Dinamo în ultimele secunde în deplasarea din Suedia, cu Kristianstad. "Alb-roșiii" au avut ceva emoții, în ultimele secunde Mousavi și Mamdouh ratând față în față cu portarul Kappelin.

Dinamoviștii au controlat prima repriză, croatul Ante Kuduz, Răzvan Gavriloaia și portarul Sajed Heidarirad fiind cei mai buni jucători ai campioanei României. "Alb-roșiii" s-au desprins la 15-11, în ciuda evoluției foarte slabe a tunisienilor Amine Bannour și Kamel Alouini. Golgeterul lui Dinamo, revenit după o accidentare, a marcat repede două goluri, dar apoi s-a stins și a ratat exasperant. Bannour a terminat meciul cu un procentaj de doar 30%. La pauză, Dinamo era în grafic pentru calificare, 17-16. 

În partea a doua, echipa fostei glorii suedeze Ljubomir Vranjes s-a trezit însă la viață. Kristianstad a trecut în avantaj, iar Constantin Ștefan a trebuit să caute soluții pe bancă. Vrankovici și Raul Nantes au ajutat și ei echipa, iar avantajul a fluctuat când de-o parte, când de cealaltă.

Finalul a fost unul incredibil. Suedezii au condus cu 28-26 și 29-28, dar de fiecare dată Dinamo a revenit în stil de mare echipă. Ante Kuduz, omul cu golul, a egalat când mai era exact un minut de joc. Heidarirad a scos și el ultima minge și "câinii" au mai avut 15 secunde pentru un ultim atac, cu calificarea în buzunar. Pe semicerc însă, pivoții Mamdouh și Mousavi s-au precipitat și l-au făcut "mare" pe portarul Kappelin. 

Dinamo e deja în baraj, dar acum are un alt obiectiv, să termine grupa pe primul loc. O face în proporție de aproape sută la sută dacă va câștiga etapa viitoare, pe teren propriu, cu ultima clasată, campioana Rusiei, Cehovski Medvedi.

IFK Kristianstad 29 
Nyejall 3, Henningsson 3, Ocvirk 3, Canellas 3, Gudmundsson 3, Ehn 3, Chrintz 3, A. Hallen 3, Freiman 2, Einarssson 2, Jurmala 1
Antrenor: Ljubomir Vranjes 

Dinamo 29 
Kuduz 6, Mamdouh 4, Gavriloaia 4, Bannour 3, Negru 3, Nantes 3, Vrankovici 2, Zulfici 2, Vujici 2.
Antrenor: Constantin Ștefan

CLASAMENT 

1. Dinamo București 13p 
2. GOG Gudme 9p 
3. Wisla Plock  7p 
4. Schaffhausen 6p 
5. Kristianstad  5p 
6. Cehovski 4p 
* primele două echipe se califică în play-off-ul pentru "optimi" 

Etapa a 8-a: Kristianstad-Dinamo 29-29, Cehovski-GOG Gudme (16 noiembrie), Kadetten-Wisla (17 noiembrie) 

VEZI ȘI:

Explicațiile lui Tomas Ryde înaintea Campionatului Mondial din Japonia: de ce nu le-a convocat pe Sorina Târcă și Laura Chiper, ce obiectiv au „tricolorele” și în ce jucătoare își pune baza 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
whiteredarad
whiteredarad  •  14 Noiembrie 2019, 11:31

A fost superb. Insa echipa Dinamo...este un conglomerat de straini, romaii sint putini. Si asta nu ajuta Nationala si hambalul romanesc. La fel este si la fete ! Si nu e bine !

ucv1948
ucv1948  •  14 Noiembrie 2019, 10:06

Superb ... nota 10

chris_bu67
chris_bu67  •  14 Noiembrie 2019, 08:31

Bravo băieți,n-am cuvinte,avem echipă de handbal masculin adevărată!Succes la baraj!Hai DINAMO!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează