SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

Laura Popa, interul dreapta al Rapidului: „Vreau să ajut echipa României la Campionatul European!”

Laura Popa marchează un nou gol cu Minaur FOTO Dan Potor (Sf. Gheorghe)
Laura Popa marchează un nou gol cu Minaur FOTO Dan Potor (Sf. Gheorghe)

Articol de - Publicat vineri, 30 octombrie 2020 10:30 / Actualizat vineri, 30 octombrie 2020 10:44

Interul dreapta al Rapidului, Laura Popa, ar putea fi stângacea pe care naționala de handbal feminin a României o caută de câțiva ani. Laura Popa are evoluții din ce în ce mai bune, atât în apărare, cât și în atac. 

România a suferit mult, în ultimii ani, pe postul de inter dreapta. Toți antrenorii care au fost la cârma echipei naționale au încercat tot felul de improvizații, au jucat cu handbaliste de mână dreaptă pentru că a lipsit o stângace veritabilă. Laura Popa a mai făcut parte din nucleul echipei naționale, dar nu a impresionat. Acum, la 26 de ani, stângacea pare să se fi maturizat și să poată fi o soluție viabilă pentru lotul național înainte de Euro 2020, dar și de calificările pentru Jocurile Olimpice.

Laura se gândește la echipa națională, e cu sufletul și cu inima acolo, își dorește enorm să debuteze la un turneu final. A făcut un meci foarte bun cu Minaur Baia Mare, în primul joc al turneului de la Sf. Gheorghe. A marcat de 6 ori, iar în defensivă, se apără în zona centrală, unde își face foarte bine treaba.

- Laura, cum e pentru voi în perioada asta? Nu v-ați antrenat aproape deloc, dar ritmul meciului cu Baia Mare a fost unul foarte bun! 
- Așa e, nu ne-am antrenat aproape deloc, nu am avut voie în sală, a trebuit să ne antrenăm doar pe afară. Probabil când stai mai mult și nu te pregătești cu mingea, îți este dor de handbal și vrei să dai tot ce ai mai bun. Sperăm să nu resimțim perioada de inactivitate de-a lungul turneului, pentru că sunt meciuri importante și avem nevoie să strângem cât mai multe puncte. 

- Care e adevărata față a Rapidului? Cea din meciul cu Slatina, în care a jucat previzibvil, static, slab sau cea cu Baia Mare, când evoluția a fost total diferită? 
- Au fost prestații total diferite, așa e. Eu zic că Rapidul din etapa asta. Putem fi mult mai bune de atât. A fost o zi bună și rea în același timp, important e că nu am pierdut. 

- E un punct câștigat sau sunt două pierdute? 
- Adevărul e că am fost conduse cu trei goluri diferență, am revenit. Pe final am avut noi șanse. Nu am înțeles ultima decizie a arbitrilor. Au dat forțare în atac, dar nu mi s-a părut, nu vreau să contest nimic, acum nu mai contează. 

Laura Popa: „Mi-e frică de coronavirus! Din păcate, e un virus fără control!”

- Faci parte din lotul lărgit al echipei naționale pentru Euro 2020. Te gândești la echipa României? 
- Îmi doresc din tot sufletul să fac parte din lotul României la Euro 2020, mă pregătesc cu toată inima pentru acest moment pentru că am lipsit o lungă perioadă. Încerc să cresc de la meci la meci, de la zi la zi, dau tot ce pot mai bun ca să ajung acolo. 

- Tot timpul am dus lipsă de interi dreapta. Poate Laura Popa să umple acest gol? 
- Suntem mai rari noi, interii dreapta, nu știu, avem noi ceva mai special, dar recunosc, suntem mai oscilanți. Eu sper să fiu acolo și să ajut. 

- Îți e frică de coronavirus, cum treci peste perioada asta? Ați avut și voi la Rapid colege pozitive. 
- Ne este foarte teamă. Am respectat tot ce ni s-a spus, în afară de antrenamente nu am făcut absolut nimic, doar cumpărături. Este greu pentru că nu știi de unde poate apărea. Intri în lift, te duci acasă și nu ai de unde să știi. În perioada în care am stat în casă e atât de greu! Ți-e dor de handbal, ți-e dor de să simți mingea. Sper să scăpăm o dată pentru totdeauna de acest virus.

Minaur Baia Mare și Rapid au reușit meciul sezonului! Toate rezultatele etapei în Liga Florilor

Daria Bucur: „Aștept de 11 luni să joc! E o victorie specială pentru mine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
viorelpreda
viorelpreda  •  30 Octombrie 2020, 16:02

Rapid a facut o surpriza placuta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează