SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM - GYOR, AZI, 17:15, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Lecuşanu vrea finala înainte să se retragă: "Sper să nu fie ultimul meci!"

Narcisa Lecusanu, Lecusanu, Oltchim
Narcisa Lecusanu, Lecusanu, Oltchim

Articol de - Publicat duminica, 18 aprilie 2010 00:00

Patru ani a petrecut handbalista din Bacău la Oltchim, ea ajungînd la Rîmnicu Vîlcea în 2006. Narcisa Lecuşanu vrea să se retragă la finalul sezonului. Centrul Oltchimului vrea să joace înainte finala Ligii Campionilor

Pînă să ajungă la Oltlchim, Narcisa Lecuşanu a fost un adevărat globetrotter. A jucat în Macedonia, în Germania şi în Danemarca. Considerată una dintre cele mai creative jucătoare din lume, Lecuşanu vrea să se retragă la finalul sezonului. La 33 de ani, handbalista vrea să joace mai întîi finala Ligii Campionilor cu Oltchim şi să o şi cîştige.

- Narcisa, e meciul cu Gyor cel mai important din carieră? Nici o jucătoare de la Oltchim nu a jucat o finală în Liga Campionilor.
- Din acest punct de vedere, da. Nu am jucat nici o finală. Eu sînt însă la a şasea semifinală de Ligă. Am cîte una cu Ikast, Aalborg, Lutzellinden, Kometal Skopje şi două cu Oltchim. Sper să sparg gheaţa acum, să joc şi eu o finală, mai ales că în vară mă retrag.

- Eşti aşa de hotărîtă?
- Foarte hotărîtă. Nu mai pot. Mă doare rău genunchiul stîng. Nu are rost să mă mai chinui. Numai eu ştiu cu ce dureri joc în timpul partidelor. Atît îmi doresc, să nu fie duminică ultimul meci pe care-l joc. Aş vrea să jucăm finala şi apoi să o şi cîştigăm. Ar fi o retragere excelentă pentru mine.

- În tur, aţi făcut egal la Gyor. E un avantaj?
- Sigur că e un avantaj. Mie îmi pare rău şi acum că nu am cîştigat în tur, dar am făcut prea multe greşeli. Sper să eliminăm acum din greşeli şi să ne calificăm.

Tensiune mare
- Pînă duminica trecută, fiecare echipă îşi valorificase avantajul terenului propriu. Aţi spart voi gheaţa şi aţi cîştigat un punct.
- Sper să păstrăm tradiţia şi să învingem şi acum. Avem de partea noastră publicul spectator, care la Vîlcea e întotdeauna al optulea jucător.

- Se simt în lot tensiunea şi miza jocului?
- Se simt. E o stare de nervozitate, de surescitare. Fetele sînt însă hotărîte şi cu mintea doar la meci. Avem această şansă şi trebuie să profităm de ea!

- Vă poate surprinde cu ceva Gyorul în meciul retur?
- Nu are cu ce. Le cunoaştem pe adversare foarte bine. Nu pot schimba tactica în cîteva zile, să vină cu ceva nou. De pe margine e însă uşor, din teren e mai greu. În cele trei secunde din teren în care ai mingea, trebuie să alegi cea mai bună soluţie. Nu sîntem roboţi, dar facem totul ca să fie bine.

27 de goluri a marcat Narcisa Lecuşanu în actuala ediţie a Ligii Campionilor pentru Oltchim

Cu ochii pe spectatori
Pentru fericiţii care au prins bilete la semifinala Ligii Campionilor dintre Oltchim Rîmnicu Vîlcea şi Gyor organizatorii au pregătit cîteva reguli pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii normale.
- accesul spectatorilor în Sala Sporturilor Traian va fi permis începînd cu ora 14:00
- intrarea în sală se va face doar în baza următoarelor documente: abonamente pentru sectoarele A, B şi C pe la intrarea 7, iar pentru sectoarele O1, O2, D şi E pe la intrarea 1
- acreditări presă pe la intrarea 1 în baza tabelului cu persoanele acreditate
- bilete fără loc pe la intrarea nr. 4
- documentele ce permit intrarea trebuie prezentate şi filtrelor premergătoare accesului în sală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
vera_rapid
vera_rapid  •  18 Aprilie 2010, 16:50

fortza oltchim! pt lecuseanu: cred ca retragerea e o alegere inteleapta, mai ales daca starea de sanatate nu o lasa sa joace la potential maxim. respect pt toate jucatoarele oltchimului!

 •  18 Aprilie 2010, 14:02
Postat de pe 18 Aprilie 2010, 04:26

Nici un comentariu, pana acum, la un interviu cu una dintre cele mai valoroase handbaliste din lume (nu doar din Romania), interviu in care ea vorbeste despre un meci cat se poate de important. In schimb, daca era un interviu cu Becali in care povestea cum s-a scobit el in nas ieri dimineata, erau 50 de comentarii. Ce frumos e in tara mea, Romania!

Subscriu...

 •  18 Aprilie 2010, 08:38

Luptam, invingem si ajungem in finala. Planul meu de stat in fata televizorului :P. Mult noroc si ne vedem la finala (eu o sa fiu tot in fata televizorului :P)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează