SPORTURI  »  HANDBAL  »  MAGDEBURG - KIELCE

FOTO Outsiderii au cucerit trofeul » Magdeburg - Kielce, finala Ligii Campionilor, tranșată după prelungiri! Dramatism total la Koln

Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images +17   FOTO
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 18 iunie 2023 21:10 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 00:02

Magdeburg a învins-o la limită pe Vive Kielce, 30-29, și a câștigat marea finală a Ligii Campionilor la handbal masculin, după un ultim act cu accente dramatice, decis la capătul celor două reprize de prelungiri. 

Cortina a căzut peste acest sezon de Liga Campionilor cu o partidă extrem de disputată între două echipe care nu trăiseră de multă vreme bucuria câștigării trofeului din cea mai importantă competiție continentală intercluburi. Magdeburg din 2002, iar Kiel din 2016. 

MAGDEBURG - KIELCE. Echipa cu cele mai puține șanse s-a impus în finala Ligii Campionilor

Nu a fost finala preconizată, favoritele fiind Barcelona și PSG, dar după două semifinale dramatice, disputate sâmbătă, acestea au fost trimise în finala mică. Finala mare le-a aparținut echipelor cu bugete mai mici

Magdeburg a început bine meciul, împinsă și de fanii germani din Lanxess Arena din Koln. Nielsen Damgaard, Jensen, Musche și Smits au marcat pe bandă rulandă și și-au pus echipa în avantaj cu 4-1. Însă era doar începutul, Formația antrenată de Talant Dujshebaev, antrenor cu patru trofee de Ligă în palmares, a revenit și în minutul 15 a preluat conducerea grație golului marcat de Kounkoud, 7-6. 

Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Imago Images
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+13 FOTO

Din acel minut a început și recitalul lui Alex Dujshebaev care a marcat patru goluri până la finalul reprizei. Moryto a stabilit scorul cu care s-a intrat la vestiare, 15-13 pentru Kielce. La acest rezultat a contribuit din plin și portarul Wolff, acesta apărând câteva mingi imposibile.

MAGDEBURG - KIELCE. Finala Champions League, întreruptă timp de aproape 20 de minute!

De remarcat în prima repriză, evoluția lui Gisli Kristjansson de la Magdeburg, acesta suferind o accidentare gravă la umăr în meciul din semifinale, unii vorbeau chiar de o dislocare. Islandezul vizibil suferind a fost cel mai bun marcator al echipei sale cu patru reușite.

El abia fusese recuperat înainte de Final 4 de la Koln după o accidentare la gleznă, care părea că-l va scoate din echipă pentru restul sezonului. După pauză, diferența s-a păstrat, echipa din Polonia apărându-și agresiv zestrea strânsă în prima parte. 

În minutul 47:40, la scorul de 22-20 pentru Kielce, partida a fost întreruptă din cauza unei urgențe medicale, unui om din tribune făcându-i-se rău. Această pauză a durat aproape 20 de minute. După reluare Kielce a pierdut un pic din turație, dar Magdeburg tot nu a reușit să treacă în avantaj pe tabelă.

Diferența din prelungiri

Cu cinci minute înainte de final, scorul era egal 24-24, însă o greșeală a lui Alex Dujshebaev în atac a dus la golul lui O'Sullivan, reușit pe contraatac și pe tabelă Magdeburg conducea cu 25-24. Moryto a egalat și tensiunea era aproape de tavanul Lanxess Arena. 

Echipa din Polonia a trecut din nou în avantaj grație lui Alex Dujshebaev. Cu un om în minus după ce O'Sullivan a primit cartonașul rosu, Magdeburg a reușit să egaleze la 26.Mai erau 15 de secunde, iar Kielce avea atacul. 

Daniel Dujshebaev, fratele mai mic a lui Alex, a ratat și partida a intrat în prelungiri. În primele cinci minute s-au marcat trei goluri, câte unul din acțiune pentru fiecare echipă, iar scorul a devenit 28-27 după ce Smits a transformat o lovitură de la 7 m. Germanii au mai pus un gol la startul celei de-a doua reprize de prelungiri grație lui Damgaard.

Presiunea era imensă în ambele tabere, Magdeburg putea să se ducă la trei goluri, dar Smits a ratat. Eroul Kristjansson a menținut avantajul de două goluri al germanilor 30-28, cu două minute înainte de expirarea celor cinci minute. 

Cu treizeci de secunde înainte de final scorul era 30-29, iar Kielce avea din nou atacul și soarta în propriile mâini. Nu l-au fructificat și Magdeburg se impune în Liga Campionilor după 21 de ani de la ultimul succes.

3 finalea jucat Kielce în 2016, 2022 și 2023, câștigând-o doar pe prima

4 trofeede Liga Campionilor are Magdeburg 1978, 1981, 2002, 2023

Desfășurarea liveTEXT a finalei:

FINAL » Magdeburg - Vive Kielce 30-29

  • La ultima fază, Kielce irosește o ultimă aruncare, iar finala e tranșată! Trofeul vine în vitrina celor de la Magdeburg, după o finală de un dramatism ieșit din comun!
  • min.69: Mai sunt zece secunde până la ultimul fluier. Magdeburg are un gol avantaj, iar arbitrii analizează o fază controversată, la un fault asupra pivotului lui Kielce. 
  • min.66: Magdeburg reface imediat avantajul de două goluri, conduce cu 30-28 într-una dintre cele mai dramatice finale de Champions League din ultimii ani. 30-28
  • Începe repriza secundă a prelungirilor. Încă cinci minute până când vom afla noua „regină” a Europei la handbal masculin! Ce final ne așteaptă!
  • min.65: La ultima fază a primei reprize, Magdeburg marchează dintr-o lovitură de la șapte metri. 28-27
  • min.63: „Aeriană” de excepție a polonezilor, care restabilesc egalitatea. 27-27.
  • A început prima repriză de prelungiri! Se vor juca două reprize a câte cinci minute. 
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Imago Images
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+13 FOTO
  • min.60: Vom avea prelungiri! Polonezii ratează ultimul atac, iar palpitanta finală de la Koln va fi decisă în extra-time!
  • min.59: Dramatism total! Mai sunt 15 secunde din meci, iar Magdeburg și Vive Kielce sunt la egalitate, 26-26. 
  • min.55: Au mai rămas cinci minute și jumătate, iar dramatismul e din nou la cote înalte. Asta fiindcă Magdeburg a echilibrat finala și, dintr-o echipă aproape vlăguită și fără repere, a reușit să taie, cumva, elanul polonezilor și să reintre în joc. 23-23
  • min.49: Finala a fost reluată după mai bine de 10 minute, perioadă în care persoana respectivă a fost stabilizată. 
  • min.48: Partida e întreruptă, după ce unei persoane aflate în sală i s-a făcut rău și a avut nevoie de intervenția ambulanței. Ar fi vorba, conform informațiilor Digi Sport, despre un jurnalist. 
  • min.38: Nemții găsesc cu greu soluții în fața jocului din ce în ce mai compact etalat de Kielce. Magdeburg, favorita tribunelor, reduce din diferența de patru goluri: 16-18.
  • min.31: A început repriza secundă, tot în aceeași notă. Polonezii marchează la primul atac și conduc la trei goluri. 13-16.
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Imago Images
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Magdeburg - Kielce / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+13 FOTO
  • min.30: Pauză în cel mai așteptat joc al sezonului! Vive Kielce intră în avantaj la cabine, 15-13, după ce a controlat partea a doua a reprizei. 
  • min.24: Perioadă de joc excelentă a celor de la Kielce, care preiau conducereau, ba chiar pun un avans de două goluri. Apărarea nemților e „hipnotizată” în ultimele minute! 9-11
  • min.13: Formația poloneză reușește să echibreze partida după un început timid, în care a „suferit” la fiecare atac al nemților. Vive Kielce egalează, 6-6 e scorul de pe tabelă. 
  • min.6: Magdeburg începe extraordinar meciul și pune deja un avans de trei goluri pe tabelă. Nemții punctează de la șapte metri și conduc cu 4-1.
  • min.1: A început marea finală de la Koln! Nemții înscriu primul gol al partidei. 1-0

Barcelona s-a impus în finala mică, 37-31 cu PSG

Finala mică a fost adjudecată de Barcelona. Catalanii n-au stat prea mult la discuții cu PSG, impunându-se la șase goluri, scor 37-31. Avantajul liniștitor obținut de Barça la pauză, 22-13, a fost suficient pentru ca formația antrenată de Antonio Carlos Ortega să aibă o repriză secundă liniștită, în ciufa forcing-ului încercat de parizieni.

Citește și alte știri din handbal: 

Așteptare cu emoții pentru Dinamo » Când află dacă va primi wild card pentru ediția viitoare a Ligii Campionilor

EXCLUSIV „Vreau să-l întrec pe tata!” » Pivotul naționalei se întoarce la Dinamo după un an în Spania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează