SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Malin Aune, extrema naționalei Norvegiei, s-a oferit voluntar într-un spital din țara sa

Malin Aune în dublă ipostază: jucătoare și asistentă medicală
Malin Aune în dublă ipostază: jucătoare și asistentă medicală

Articol de - Publicat luni, 13 aprilie 2020 12:10

Malin Aune, extrema dreaptă a naționalei Norvegiei, s-a oferit voluntar la un spital din Kristiansand. Lucrează la secția de psihiatrie

Sportul mondial s-a oprit, la fel și handbalul. Sportivii stau acasă cu gândul la ziua în care se vor putea întoarce pe teren. Malin Aune (25 de ani), micuța extremă dreapta de la Vipers Kristiansand, a gândit altfel. Pentru că ea urmează cursuri de asistentă medicală, handbalista din "naționala" Norvegiei s-a oferit voluntară la Spitalul Sørlandet din Kristiansand, acolo unde mai făcuse practică. „Mi-am dat seama că din cauza epidemiei de coronavirus aș putea ajuta. Nu am absolvit școala medicală, ca urmare nu pot fi angajată, dar pot fi sprijin pentru celelalte cadre medicale", a declarat Malin pentru cotidianul VG.

Ea s-a gândit întotdeauna la ceea ce va face după ce va încheia cariera de handbalistă și a ales să studieze și să devină asistentă medicală. „Cred că e foarte bine să ai ceva de făcut în viața de zi cu zi. Când nu va mai fi handbal, mă voi dedica unui alt loc de muncă", spune componenta naționalei Norvegiei, cu care a câștigat titlul european în 2016. Ea merge la spital și a fost repartizată la secția de psihiatrie. „Momentan mă mulțumesc să fac de gardă în spital de câte ori este nevoie", a explicat jucătoarea.

Nu a uitat nici de handbal. Din garajul tatălui ei a făcut o adevărată sală de forță, dar tot e ceva nefiresc. „Eram obișnuită să lucrez cu toate fetele laolaltă și să ne vedem în fiecare zi", a declarat Malin. Norvegia face parte din aceeași grupă de calificare la turneul olimpic cu România. Turneul va avea loc la Podgorica, în Muntenegru, dar data nu a fost stabilită încă de Federația Internațională de Handbal.

58 de selecțiiare Malin Aune în "naționala" Norvegiei, pentru care a marcat 109 goluri

Președintele României a transmis din nou un mesaj românilor, în contextul pandemiei de coronavirus: „Nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm”

Citește mai multe știri despre handbal:

În reflectoarele Ligii » Două jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea s-au remarcat în acest sezon

Portarul legendar care se retrage la 40 de ani. „Sunt ca un motor diesel, nu mai am motivație să mă antrenez”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează