SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Mariana Târcă cere o schimbare importană după calificarea la Euro 2022 » Cristina Neagu este și ea vizată

Mariana Târcă vrea schimbare la echipa națională după calificarea la Campionatul European » Crsitina Neagu este și ea vizată // foto: Raed Krishan +29   FOTO
Mariana Târcă vrea schimbare la echipa națională după calificarea la Campionatul European » Crsitina Neagu este și ea vizată // foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 25 aprilie 2022 12:40 / Actualizat luni, 25 aprilie 2022 17:37

Echipa națională de handbal a României a învins selecționata Austriei, scor 38-29, și s-a calificat la Campionatul European de handbal feminin din acest an.

Cristina Neagu a fost din nou cea mai bună jucătoare din lotul tricolorelor, făcând un meci uriaș, la capătul căruia a înscris de 12 ori.

Mariana Târcă (59 de ani), una dintre cele mai valoroase handbaliste ale României, cea care a lansat-o pe Neagu la Rulmentul Brașov, este de părere că naționala trebuie să mizeze pe o altă strategie și să implementeze o altă viziune la turneul final.

Adi Vasile și „tricolorele” au căzut de acord, după calificarea la CE: „Publicul ne-a adus aici!”
CALIFICARE LA CE
Adi Vasile și „tricolorele” au căzut de acord, după calificarea la CE: „Publicul ne-a adus aici!”

Mariana Târcă cere schimbare de strategie la echipa națională: „România ar arăta mult mai bine”

Jocul e făcut foarte mult încă pe Neagu, ar trebui puţin schimbat ca gândire tactică, mai elaborat. Consider că avem jucătoare de valoare, dar cu un joc combinativ de echipă cred că România ar arăta mult mai bine. 

Şi dacă s-ar face o concurenţă loială pe posturi echipa României va juca mult mai bine. Nu trebuie să se ştie titularele de drept şi rezervele.

Noi cam facem schimbul ăsta de generaţii de cel puţin şase ani, dacă eu îmi aduc aminte bine, şi va mai dura încă şase ani, dacă nu vom avea o strategie exactă în ceea ce priveşte jucătoarele tinere, talentate, care să se regăsească în echipa naţională şi cărora să li se dea încredere.

Văd că noi tot căutăm un singur om pe teren, ceea ce nu e normal. Nu e greşeala Cristinei, e greşeala celor care induc această idee şi care o pun în practică pe teren. Cristina poate să fie utilă cu un joc colectiv, de echipă, unde să pună în valoare fiecare jucătoare, nu doar să pornească toate acţiunile de la ea, de pe loc, fără mişcare. Ne trebuie un joc de echipă mai elaborat, în viteză, unde să ne punem fiecare jucătoare în valoare pe post", a declarat Mariana Târcă, pentru Orange Sport.

+25 FOTO

VIDEO România s-a calificat la Campionatul European de handbal feminin! Prestație colosală a Cristinei Neagu

Citește mai multe știri din handbal

Minaur Baia Mare, victorie categorică cu Alingsas! Pas mare spre finala EHF European Cup
HANDBAL MASCULIN
Minaur Baia Mare, victorie categorică cu Alingsas! Pas mare spre finala EHF European Cup
Scrisoarea deschisă a lui Gheorghe Tadici, înaintea alegerilor FRH: „Nimeni nu-și dă seama că ne aflăm într-un declin continuu” » 3 măsuri propuse pentru redresarea handbalului feminin românesc
ALEGERI
Scrisoarea deschisă a lui Gheorghe Tadici, înaintea alegerilor FRH: „Nimeni nu-și dă seama că ne aflăm într-un declin continuu” » 3 măsuri propuse pentru redresarea handbalului feminin românesc

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  27 Aprilie 2022, 14:22

Nu este aceeași Târcă implicată în scandalul de la Corona?

ceaiuri
ceaiuri  •  26 Aprilie 2022, 12:20

poate sa fie o schimbare cu Mariana pe banca si Sorina in teren

danutmarianradu
danutmarianradu  •  25 Aprilie 2022, 21:36

Cu acest dedu la conducerea federatiei vom ajunge si la handbal asa cum am ajuns la fotbal cu burleanu . Daca si asta e pus politic nu vom mai avansa, iar dedu va mai castiga 1-2 mandate candidand singur la alegeri, cum a candidat si burleanu.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează