SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECIZIE

Se retrage la 29 de ani! HC Dobrogea Sud rămâne fără unul dintre principalii marcatori

Marko Buvinic în acțiune în partida cu Csurgoi KK din European League, de anul trecut
Marko Buvinic în acțiune în partida cu Csurgoi KK din European League, de anul trecut

Articol de - Publicat miercuri, 02 februarie 2022 20:55 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2022 21:42

Interul croat Marko Buvinic a plecat de la HCDS Constanța, anunțând că renunță la cariera de handbalist.

Venit în vara anului trecut la Constanța, Marko Buvinic s-a impus rapid în echipă, fiind unul dintre principalii marcatori ai formației de pe Litoral. În vârstă de 29 de ani, croatul alesese România după ce jucase în ultimele patru sezoane la vicecampioana țării sale, RK Nexe. În prealabil, trecuse pe la Bregenz Handball (Austria) și HC Metalurg Skopje (Macedonia de Nord), cu ambele participând în Liga Campionilor.

Ceea ce părea unul dintre cele mai bune transferuri ale sezonului în Liga Națională s-a transformat într-un mare semn de întrebare. Încă de la sfârșitul toamnei, interul dreapta de 1,90 metri și-a anunțat dorința de a se întoarce acasă. Dar nu oricum, ci pentru că nu mai vrea să joace handbal. 

O lovitură inexplicabilă pentru constănțeni, mai ales că Buvinic a fost descris atât de colegi, cât și de conducerea clubului drept un jucător profesionist și în pregătire, și pe teren.

Buvinic, plecare grăbită

Convins să rămână până la finalul anului, croatul a promis că va ajuta echipa și în primele patru meciuri din 2022, când HC Dobrogea Sud întâlnea principalele contracandidate la locurile fruntașe. S-a răzgândit și a plecat în Croația încă din luna ianuarie. 

Am decis să renunț la cariera de handbalist din motive personale. Sunt foarte mulțumit că am făcut parte din echipa Constanței și vreau să le mulțumesc fanilor pentru sprijinul pe care l-am simțit de fiecare dată când am jucat în Sala Sporturilor. Mult succes în partea a doua a sezonului și toate cele bune în viață" este mesajul transmis de Buvinici. Din câte se pare, croatul, care avea contract până în vară cu gruparea constănțeană, este tentat de o carieră în fitness, investind într-o afacere în acest domeniu alături de familia sa. 

1 medalieeuropeană de argint are Marko Buvinic în palmares cu naționala Croației U20

Rudi Stănescu: „Încercăm să înțelegem"

„Ne pare rău că Marko a părăsit echipa, încercăm să-i înțelegem motivele. În ultima perioadă, am insistat să îl convingem să mai rămână și să joace măcar primele patru etape din acest an, însă nu s-a putut", a declarat Ionuț Rudi Stănescu, președinte HCDS Constanța. 

Nu doar plecarea lui este un șoc, ci și decizia de a renunța la handbal pentru totdeauna. Îi mulțumim pentru tot ce a reușit în tricoul HCDS și îi dorim mult succes în orice va alege să facă mai departe", a conchis fostul portar.

Citește și alte știri din sporturi

Revenirea lui Roger Federer se amână: „Nu pot să alerg” » Când ar putea juca din nou

FBI, sfat pentru sportivii care participă la Jocurile Olimpice de iarnă: „Nu vă luați telefoanele la Beijing”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează