SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Revenirea lui Roger Federer se amână: „Nu pot să alerg” » Când ar putea juca din nou

Articol de - Publicat miercuri, 02 februarie 2022 18:12 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2022 19:10

Roger Federer (40 ani, locul 30 ATP), în curs de recuperare după a treia intervenție chirurgicală, a dezvăluit că încă nu poate alerga, dar este foarte motivat să revină cât mai repede pe teren.

Deși nu a mai jucat tenis după eliminarea de la Wimbledon de anul trecut, Roger Federer încearcă să treacă peste problemele de sănătate pas cu pas, asta după ce a suferit a treia operație la genunchiul drept. 

În noiembrie, elvețianul explica că nu se va întoarce pe terenul de tenis înainte de vara lui 2022. Predicția lui Federer a fost una corectă. A ratat participarea la Australian Open, unde rivalul Rafael Nadal a câștigat cel de-al 21 Grand Slam.

Roger Federer, mesaj public, după ce a fost depășit de Nadal: „Incredibil! Sunt onorat că am jucat și eu un rol”
Australian Open
Roger Federer, mesaj public, după ce a fost depășit de Nadal: „Incredibil! Sunt onorat că am jucat și eu un rol”

Roger Federer încă nu poate alerga

În ciuda eforturilor depuse pentru a reveni cât mai repede, situația tenismenului rămâne în continuare una complicată. Federer a explicat că este încă departe de a reveni pe terenul de tenis, iar perioada de recuperare va fi una lungă.

„Până acum, încă nu pot alerga. Nu pot face mișcări bruște. Sper că voi reuși să alerg în câteva săptămâni și apoi voi vedea cum răspunde organismul”, a declarat Federer, de 20 de ori caâștigător de Grand Slam.

Nu există o dată exactă pentru revenirea lui Roger Federer

Deși fanii tenisului își doresc să-l vadă cât mai repede pe Federer înapoi în circuitul ATP, revenirea sa nu are o dată exactă. Este totuși o certitudine că nu va juca la Roland Garros și la turneele pregătitoare pentru Grand Slam-ul parizian. În plus, nici măcar prezența la Wimbledon, îndrăgitul său turneu, nu este una sigură. 

„Următoarele luni vor fi foarte interesante și importante pentru mine. Cred că voi avea o imagine mult mai clară în aprilie, voi ști la ce nivel se află corpul meu”, a explicat campionul în timpul unui interviu cu unul dintre sponsorii săi, Credit Suisse.

Federer, extrem de motivat să se întoarcă pe terenul de tenis

Deși accidentările au tot apărut pentru Roger în ultimii ani, dorința de a continua să joace tenis e uriașă, motiv pentru care Federer se antrenează constant pentru o nouă revenire de excepție. 

„Sunt foarte motivat, dar muncesc atât cât este permis. În curând reiau antrenamentele la sală, chiar dacă evoluția este una lentă. Aș vrea să fac mai mult, dar medicii nu mă lasă”, a declarat Federer.

7 luniau trecut de când Roger Federer nu a mai jucat un meci oficial. Atunci era învins în sferturile de finală de la Wimbledon de polonezul Hubert Hurkacz, scor 6-3, 7-6, 6-0

20 de titluride Grand Slam are Roger Federer în palmares, dintre care 8 cucerite pe iarba londoneză, la Wimbledon

Citește mai multe știri din tenis:

Novak Djokovic trebuie să se vaccineze, dacă vrea să participe la Roland Garros!

EXCLUSIV Ilie Năstase s-a destăinuit Gazetei: „Pentru mine, nu contează atât de mult că Nadal are 21 de Grand Slam-uri. Frate, adevărata perfomanță e alta!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
267890
267890  •  02 Februarie 2022, 20:43

Acest "mare om" cum il numeste cel de mai sus, a uitat de o regula elementara de politete, si anume atunci cand comentezi un meci e de bun simt sa spui ceva si despre cel care a pierdut, respectiv Medvedev. Mai ales ca Medvedev chiar ar fi putut sa castige meciul. Eu unul as vreaca acest meci sa se rejoace la Moscova. Cine oare ar castiga? Cat priveste suferinta lui Federer, chiar e o mare pierdere faptul ca nu va juca. Eu i-as sugera sa-l intrebe pe Nadal, cum a putut el sa joace, avand de asemenea o mare suferinta? Explicatia e simpla, suferinta lui Federer chiar exista, iar Federer nu apeleaza la tertipuri. Si asta pentru ca oricate slemuri ar mai castiga Nadal sau Nole, coroana lui Federer e intangibila.

176901212832165
Dan Petnaise  •  02 Februarie 2022, 19:25

Când zic prost mă refer la creier nu la talent.

176901212832165
Dan Petnaise  •  02 Februarie 2022, 19:23

Pentru felul cum l-ai felicitat pe Nadal vei rămâne cel mai mare OM tenismen din lume. Chiar dacă Novacs va câștiga încă 10 turnee de grand slam, va rămâne cel mai arogant și prost tenismen.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close