SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SPANIA, VINERI, 18:45, TVR 1

Martin Ambros vede în partidele cu Spania o oportunitate excelentă de a testa noi jucătoare la echipa națională: ”Continuăm drumul către Tokyo!”

Martin Ambros discută cu Cristina Laslo, cea care a debutat cu ibericul la un turneu final, la Euro 2016 FOTO Marius Ionescu
Martin Ambros discută cu Cristina Laslo, cea care a debutat cu ibericul la un turneu final, la Euro 2016 FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2017 00:00

Naționala feminină a României, locul 5 la Euro 2016, s-a reunit în această săptămână la Izvorani, în vederea unui nou stagiu de pregătire, care se va încheia cu două jocuri de verificare împotriva Spaniei.

Antrenorii Martin Ambros și noul său secund, Horațiu Pașca, au la dispoziție un lot de 22 de jucătoare, multe dintre ele foarte tinere, debutante în echipa națională. E cazul pivotului Florentina Craiu, de la HCM Rm. Vâlcea, a centrului Andreea Pricopi, de la Corona, sau a interului dreapta Ana Maria Dragut, de la HC Zalău.

Cea mai "vârstnică" jucătoare în lotul României este extrema dreapta Nicoleta Dincă (28 de ani)!

"Este o săptămână plăcută pentru mine, am posibilitatea de a vedea și a lucra cu câteva jucătoare noi. Avem la dispoziție o echipă tânără, iar până acum sunt foarte mulțumit cum am lucrat cu fetele", a declarat tehnicianul Gyorului, Martin Ambros. Ibericul a reamintit că obiectivul său la echipa națională rămâne legat de Jocurile Olimpice din 2020. "Nu ne antrenăm pentru partidele cu Spania, ci și pentru viitor. Fiecare zi petrecută cu fetele este importantă în perspectiva Tokyo 2020", a declarat Ambros.
România va întâlni Spania vineri și duminică, în Sala "Dinamo" din Capitală. Pentru aceste jocuri nu au fost convocate o serie de jucătoare importante precum Cristina Neagu, Gabriella Szucs, Eliza Buceschi sau Melinda Geiger.

9 jucătoaredin cele 22 au participat la ultimul turneu final al "naționalei" României, Euro 2016 din Danemarca

"Meciurile cu Spania ne vor arăta ce putem!"

Alexandru Dedu, președintele FRH, a apreciat faptul că Martin Ambros a ales să întinerească lotul și să vadă la lucru și handbalistele mai tinere. "Sunt fericit că stafful tehnic s-a orientat către tinerele jucătoare. Unele sunt o confirmare, altele sunt de perspectivă. Îmi doresc enorm ca echipele naționale să aibă cât mai multe meciuri de pregătire, pentru că numai confruntându-ne cu cei mai buni putem crește în valoare", a declarat președintele FRH, Alexandru Dedu. Oficialul FRH spune că meciurile cu Spania pot fi elocvente în privința viitorului. "Spania are și ea un antrenor nou, dar va veni la București cu echipa de bază. Aceste meciuri ne pot arăta nouă unde ne aflăm la ora actuală".

L-au schimbat pe Duenas!

Jorge Duenas, fostul tehnician al Spaniei, a fost schimbat după Euro 2016, unde ibericele au terminat pe 11. De numele lui Duenas însă se leagă cele mai mari rezultate ale naționalei feminine, singurele medalii din istorie: bronzul olimpic de la Londra, bronzul de la CM 2011, dar și două medalii de argint la Europene: 2008 și 2014. Noul antrenor al Spaniei este Carlos Viver Arza (44 de ani), care a antrenat în cariera sa doar pe Fraikin Granollers. Viver a fost însă un jucător foarte cunoscut, având 1.150 de goluri marcate în prima ligă!

Lotul României

Portari: Denisa Dedu (Corona), Iulia Dumanska (SCM Craiova), Elena Voicu (Dunărea Brăila)

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Andreea Chiricuţă (Danubius Galaţi), Nicoleta Dincă (Corona)

Interi stânga: Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti)

Centri: Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila), Cristina Laslo (U Cluj), Andreea Pricopi (Corona)

Interi dreapta: Laura Popa (U Cluj), Alina Ilie (Unirea Slobozia), Ana Maria Dragut (HC Zalău)

Extreme dreapta: Aneta Udriştoiu (Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona), Marinela Neagu (Corona)

Pivoţi: Crina Pintea (Thuringer), Cyntia Tomescu (CSM Roman), Florentina Craiu (HCM Rm. Vâlcea)

Program meciuri România-Spania

  • vineri, ora 18:45, TVR
  • duminică, ora 16:00, TVR

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează