SPORTURI  »  HANDBAL  »  FTC BUDAPESTA-OLTCHIM, AZI, ORA 17:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Meciul sezonului » Oltchim îşi joacă azi viitorul: joc decisiv cu FTC Budapesta de la ora 17:00

Ramona Farcău îşi doreşte victoria în meciul de azi
Ramona Farcău îşi doreşte victoria în meciul de azi

Articol de , - Publicat sambata, 09 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 08 martie 2013 20:46

Victoria la Budapesta ar aduce-o cu un pas şi jumătate în semifinalele Ligii, iar înfrîngerea în pragul disperării şi al falimentului.

"Galacticele" şi-au complicat viaţa în meciul tur, primul din grupa a doua principală. Un joc sub orice critică, în care Bulatovici şi compania s-au întrecut în greşeli, iar rezultatul a fost unul firesc: 23-22 pentru FTC Budapesta.

Azi, la Dabas, acolo unde FTC îşi joacă meciurile din cupele europene, vîlcencele nu au decît o singură şansă: să cîştige. Ştiu foarte bine acest lucru, iar motivaţia este cuvîntul de ordine în lotul Oltchimului, în ciuda tuturor scandalurilor din ultimul timp, cu memorii peste memorii trimise la federaţie şi, în cele din urmă, cu plecarea pivotului Ionela Stanca.

"Sîntem conştiente de ce avem de făcut. Nu ne mai permitem nici măcar jumătate de greşeală. Trebuie să cîştigăm. Vor fi 60 de minute pe viaţă şi pe moarte. Va fi presiune mare pe noi, dar să nu uităm că şi ele îşi joacă acum calificarea. Au avantajul terenului propriu, dar nu ne temem de atmosfera de acolo", a declarat extrema Ramona Farcău.

Nu şi-a luat măsuri speciale la Tomori
Danezul Jakob Vestergaard a declarat că nu îi va acorda o atenţie specială Zsuzsannei Tomori, golgetera Ligii Campionilor în acest moment, cu 78 de reuşite. "Ferencvaros nu o are numai pe Tomori. Va trebui să fim atenţi şi la Szucsanszki, şi la Kovacscicz. Avem soluţii să le anihilăm", a declarat Vestergaard.

Tehnicianul e optimist şi crede în echipa sa pînă la capăt. "Eu sînt convins că dacă vom juca la cel mai bun nivel, nu putem să nu cîştigăm la Budapesta". Vîlcencele vor fi susţinute din tribune de 200 de suporteri, care vor trebui să ţină însă piept uneia dintre cele mai agresive galerii din Ungaria.

Nu au mai pierdut de doi ani la Budapesta
FTC Budapesta, vicecampioana Ungariei, s-a calificat în acest sezon în grupele Ligii Campionilor după o pauză de patru ani. Cîştigătoarea celui mai important trofeu în 2002, FTC şi-a adjudecat în ultimii doi ani Cupa Cupelor, a doua cupă europeană ca valoare. Vicecampioana Ungariei e recunoscută pentru meciurile bune pe care le face acasă, ultima echipă care a învins la Budapesta fiind Metz, din Franţa, pe 17 aprilie 2011. De atunci, FTC a reuşit 13 victorii consecutive în Europa, pe teren propriu.

"Am jucat cu Györ la jumătatea săptămînii, iar felul în care am evoluat ne dă speranţe pentru partida cu Oltchim. Dacă jucăm la fel, vom cîştiga" (Orsolya Verten, extremă stînga FTC Budapesta)

"Nu ne mai gîndim acum la bani. Dacă ajungem în semifinale, vor veni şi banii. Eu nu mi-am depus memoriu pentru că sînt convinsă că ajungem în semifinale" (Ramona Farcău, extremă stînga Oltchim)

562630-clasament-h.jpg

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (12)
lapusneanul
lapusneanul  •  09 Martie 2013, 15:27
Postat de liviu21cr pe 09 Martie 2013, 15:08

Ati gasit ce jucatoare sa puneti pe fundal. Asa incurajati voi echipa puneti "sufletul" echipei in fata. Stergeti poza cu tradatoarea asta infecta.

Esti aerian baiatu', in poza e Ramona Farcau, nu Stanca ! Cat priveste meciul, unguroaicele o sa ne dea cu ......sala in cap ! Parca vad ca Bulatovici o sa fie tinuta om la om, iar ea nu o sa incerce sa iasa la combinatii......

anadana
anadana  •  09 Martie 2013, 15:25

Danezul greseste daca nu desemneaza o handbalista sa o tina "om la om" pe Tomori. Intr-adevar FTC are si alte jucatoare valoroase, dar, Tomori este singura care da peste 10 goluri pe meci. Indicatiile la time-out ar trebui sa le dea intr-o engleza accesibila fetelor noastre, deoarece uneori am impresia ca unele dintre handbaliste nu pricep tot ce li se cere. Sper ca a gasit o solutie si pentru cazul in care Bulatovic va fi scoasa din joc de o adversara. Fetelor va urez succes si nu lasati publicul sa va intimideze!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  09 Martie 2013, 15:13

Daca nu era infrangerea din tur, altfel discutam acum. Dar asta e, nu mai conteaza. Sper sa iasa bine. Oricum, cand ma gandesc cat de optimisti eram in toamna...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close