SPORTURI  »  HANDBAL  »  FC BARCELONA-VESZPREM 28-23

Mes que un club » FC Barcelona a cîştigat aseară, la Koln, pentru a 9-a oară Liga Campionilor, record absolut

Articol de - Publicat luni, 01 iunie 2015 00:00

FC Barcelona redevine regina Europei după o pauză de patru ani. Catalanii au învins-o aseară, de o manieră categorică, pe campioana Ungariei, MKB Vesprem, 28-23.

Ungurii au părut storşi parcă după ce au dat totul, în semifinale, ca să treacă de nemţii de la Kiel. Barcelona a condus de la un capăt la altul, fiind tot timpul cu un pas înaintea maghiarilor.

Karabatic, Entrerrios, Tomas, Sigurdsson, Lazarov, Sarici au fost peste vedetele celor de la Veszprem: Nagy, Ilici, Alilovici, Nilsson, Sulici, Ugalde. Portarul Sarici a fost imbatabil în prima repriză, el făcînd diferenţa pe tabelă. Ungurii au obosit să tot alerge în spatele spaniolilor, o echipă stelară condusă impecabil de cel mai bun jucător di lume, francezul Nikola Karabatic.

Veszprem pierde a doua finală de Liga Campionilor, după cea din 2002, iar Barcelona o cîştigă pe cea de-a noua. Un record absolut pentru catalani, care conduc detaşat în clasamentul campioanelor Europei.

Românii Constantin Din şi Sorin Dinu, arbitrii partidei de aseară, nu au ieşit în evidenţă prin decizii controversate. Ei au condus bine un meci care nici nu le-a ridicat prea multe probleme.

Rezultate Final 4

Semifinale
Barcelona-Vive Kielce 33-28
MKB Veszprem-THW Kiel 31-27
Finala mică
Vive Kielce-THW Kiel 28-26

16 victoriiun egal și o înfrîngere e parcursul din acest an în Liga Campionilor al Barcelonei. Singura echipă în fața căreia au pierdut catalanii este vicecampioana Poloniei, Wisla Plock

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
saramago
saramago  •  07 Iunie 2015, 20:28

In euforie dupa atatea victorii, echipierii Barcelonei au evoluat modest in finala Cupei Spaniei impotriva ... vecinilor de la Granollers. Pana la urma, handbalistii lui Xavi Pascual s-au impus cu 27-26 (15-14).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează