SPORTURI  »  HANDBAL  »  METZ - CSM BUCUREȘTI

Metz - CSM București 25-22 » „Tigroaicele” încheie grupa de Liga Campionilor pe locul 3. Duel cu SCM Rm. Vâlcea în optimi!

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 februarie 2021 10:25 / Actualizat sambata, 13 februarie 2021 20:49

CSM București a fost învinsă de Metz în Franța, scor 22-25, și a încheiat grupa A din Liga Campionilor pe locul 3. În optimile de finală, „tigroaicele” vor înfrunta SCM Rm. Vâlcea. 

UPDATE ora 20:25 - SCM Rm. Vâlcea încheie grupa B pe locul 6

Buducnost s-a impus în fața celor de la Podravka Vegeta în grupa B, scor 33-26, și a încheiat grupa pe locul 5. SCM Rm. Vâlcea termină pe 6, cu 10 puncte, astfel că în faza optimilor de finală vom avea un duel 100% românesc, între CSM București și oltence! Clasamentul grupei B:

Metz - CSM București 25-22 » „Tigroaicele” încheie grupa de Liga Campionilor pe locul 3. Duel cu SCM Rm. Vâlcea în optimi!
SCM Rm. Vâlcea va ajunge la 10 puncte după ce a câștigat la „masa verde” cu Brest Bretagne, astfel că nu va putea fi depășită de BVB.

Știrea inițială 

Cu gândul la victorie pentru a încheia grupa pe locul 2, CSM București a început bine în Franța. Echipa din România s-a aflat de mai multe ori în avantaj în primele 10 minute, însă gazdele au revenit de fiecare dată. Meciul a fost echilibrat până în minutul 23, când gazdele au apăsat piciorul pe accelerație.

CSM nu a reușit să înscrie preț de 6 minute, timp în care adversarele au punctat de 5 ori și s-au distanțat la 4 goluri. Lipsa de inspirație a bucureștencelor, cuplată cu prestația de excepție a senegalezei Hatadou Sako, portarul lui Metz, au contat decisiv.

Sako le-a blocat pe jucătoarele lui CSM în repetate rânduri și a încheiat prima parte cu 8 parade și un procetaj al intervențiilor reușite de 40%. Mai mult, pe finalul primei părți, Cristina Neagu a irosit două lovituri de la 7 metri, ratări ce s-au dovedit a fi costisitoare.

Repriza secundă, la discreția lui Metz

Avantajul de 4 goluri din finalul primei părți s-a majorat destul de rapid în actul secund, iar în minutul 38 gazdele conduceau cu 20-14.

CSM a redus diferența la doar 3 goluri în minutul 48, dar iluzia revenirii a fost spulberată rapid. Metz a reușit câteva puncte rapide fără să primească gol, iar diferența creată s-a dovedit a fi mult prea mare pentru a putea fi recuperată.

8 goluria înscris Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a meciului. De la Metz, cele mai multe puncte au fost reușite de Marie-Helene Sajka, 6

CSM București, pe locul 3. Duel cu SCM Rm. Vâlcea în optimi?

Rostov-Don a câștigat cu Ferencvaros într-un meci jucat la aceeași oră, scor 26-24, astfel că CSM a încheiat grupa pe locul 3, iar unguroaicele pe 4. Rostov-Dov a câștigat grupa A, iar Metz a terminat pe poziția secundă.

Cel mai probabil, în faza optimilor de finală, CSM va înfrunta cealaltă echipă din România, SCM Rm. Vâlcea! Singurul mod prin care acest duel nu ar avea loc ar fi ca Podravka Koprivnica să câștige la Podgorica, cu Buducnost, ceea ce ar urca-o pe SCM o poziție. Totuși, un astfel de rezultat pare greu de înfăptuit.

Clasament grupa A Liga Campionilor

Metz - CSM București 25-22 » „Tigroaicele” încheie grupa de Liga Campionilor pe locul 3. Duel cu SCM Rm. Vâlcea în optimi!

Metz – CSM București » 25-22 

EHF a anunțat că toate echipele vor accede în „optimi" și acolo se va juca după următorul sistem: 

  • locul 1 grupa A-locul 8 grupa B
  • 2A-7B
  • 3A-6B
  • 4A-5B
  • 1B-8A
  • 2B-7A
  • 3B-6A
  • 4B-5A.
    Meciurile se vor disputa tur-retur.

VIDEO  Buceschi avertizează: „Bazându-ne atât de mulți ani pe Cristina Neagu, poate nu ne-am uitat ce creștem în spatele ei”

Citește mai multe știri din handbal: 

Nora Mork, în lacrimi » Norvegianca s-a accidentat din nou și riscă a 11-a operație la genunchi

EXCLUSIV Crina Pintea pleacă de la CSM București și se întoarce la echipa la care a câștigat Liga Campionilor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
10209899427152560
Popa Lucian  •  13 Februarie 2021, 21:01

CSM trece lejer de Valcea.

bridges
bridges  •  13 Februarie 2021, 20:42

Hai Valceaaaaa!!!

140890610325991
Chimir Sen  •  13 Februarie 2021, 20:39

Făcătura asta CSM București ar trebui desființată cât de repede . Doar mercenare . Bugetul este imens raportat la performanță . CSM Firea ! O *** ....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează