SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Minaur Baia Mare visează la trofeul din EHF European League

Raul Fotonea în timpul unui meci din acest sezon de European League// FOTO: Imago Images
Raul Fotonea în timpul unui meci din acest sezon de European League// FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 05 aprilie 2022 11:30 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 13:12

Raul Fotonea (43 de ani), antrenorul celor de la Minaur Baia Mare, a explicat cum a fost posibilă calificarea echipei sale în Final Four-ul celei de-a doua competiții europene intercluburi și care este obiectivul următor.

Minaur Baia Mare a acces între primele patru echipe ale European League, după „dubla” cu norvegiencele de la Sola. În tur, băimărencele au câștigat clar cu 40-32, iar în returul de duminică, scandinavele au condus la pauză cu 16-10, dar Minaur si-a revenit repede după pauză și a reușit un egal de palmares, 29-29. 

Cu scorul general de 69-61, Minaur Baia Mare s-a calificat pentru al doilea sezon consecutiv în Final Four. 

„Derapaj Will Smith” în tenis » Gest violent la fileu: și-a lovit adversarul la finalul meciului
AGRESIUNE
„Derapaj Will Smith” în tenis » Gest violent la fileu: și-a lovit adversarul la finalul meciului

Raul Fotonea: „Am jucătoare valoroase și de mare caracter”

„Am jucătoare valoroase și de mare caracter. Tot timpul am știut că fetele pot ține meciul sub control și când Sola a avut 6 goluri la pauză, le-am spus să stea calme, să nu se panicheze, pentru că studiind echipa din Sola, stiam că are perioade mari de timp când nu înscrie. Am asteptat, am fructificat momentul și ne-am revenit”, a rememorat, pentru Gazetă, Raul Fotonea, 43 de ani, antrenorul lui Minaur.

După partidă, chiar dacă fetele erau epuizate, conducerea clubului a făcut cinste cu o bere la barul hotelului, acolo unde o halbă de 400 ml costă 11,50 euro. „Poate și din acest motiv nu am stat foarte mult”, a avut puterea să glumească antrenorul lui Minaur.

Strigătul unei legende: „Rapid nu că m-a uitat, m-a aruncat!” » Soția acuză: „Habar n-aveau că mai trăiește, credeau că e o glumă”
RAPID
Strigătul unei legende: „Rapid nu că m-a uitat, m-a aruncat!” » Soția acuză: „Habar n-aveau că mai trăiește, credeau că e o glumă”

Minaur Baia Mare visează la trofeul din EHF European League

Raul Fotonea spune că nu a avut emoții pentru calificarea în semifinale, deoarece după pauză echipa a jucat bine în apărare, a crescut ritmul și a reușit goluri mai ușoare. Totuși, tânărul antrenor din Baia Mare își aduce aminte de momentele delicate din timpul competiției. 

„Când s-a tras la sorți grupa, am știut că va fi foarte greu, am avut și putin noroc, dar am folosit acest lucru în favoarea noastră și suntem foarte mulțumiți că am ajuns aici. Bravo fetelor, bravo clubului, tuturor celor care sunt implicați în viața handbalistică din Baia Mare!", a spus, pentru Gazeta Sporturilor, Raul Fotonea.

Antrenorul celor de la Baia Mare a adăugat că jucătoarele sale au făcut până acum un sezon excelent, iar la Minaur totul este în grafic. Antrenorul maramureșencelor se gândește deja la Final Four și stie ce adversar nu își dorește în semifinale. „Dacă tot am ajuns până aici, ne dorim cât mai mult, visez chiar la trofeu. Îmi doresc să nu picăm cu Bietigheim, pentru că este, un pic, la alt nivel... Și totuși, orice se poate întâmpla".

Cât costă să faci sport în România? » Episodul 1: FOTBAL. Patru discuții dureroase: presiune, agresivitate, șpăgi și bani negri
Cât costă să faci sport
Cât costă să faci sport în România? » Episodul 1: FOTBAL. Patru discuții dureroase: presiune, agresivitate, șpăgi și bani negri

Minaur Baia Mare vrea Final Four acasă

Fost jucător la Minaur Baia Mare, Raul Fotonea antrenează de vara trecută echipa feminină a clubului, după ce în carieră pregătise doar echipe masculine. „Este o responsabilitate imensă, pentru că așteptările băimărenilor sunt foarte mari. Nu este ușor, dar pentru asta suntem plătiți, trebuie să facem performanță. Trebuie să câștigăm mereu, dar să fim ancorați în realitate", crede Raul Fotonea.

Minaur Baia Mare își va afla adversara din semifinalele Final Four joi după-amiază. Tot atunci, federația europeană ar putea să anunțe orașul care va găzdui turneul final din European League, acolo unde sunt calificate, alături de Minaur, formațiile daneze Ikast și Viborg, plus germancele de la Bietigheim. Clubul român și-a depus dosarul pentru organizarea evenimentului.

6 este loculpe care-l ocupă Minaur Baia Mare în întrecerea națională

VIDEO. Bogdan Voina candidează la preșidinția FRH: „Paradoxul e că în România se investește foarte mult. Problema e la juniori”

Citește mai multe știri din sport:

Argint pentru România la Mondiale! Performanță importantă: „Ați demonstrat tuturor că scrima românească are viitor!”

Irina Begu s-a calificat în turul secund la Charleston

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează