SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA - CIMOS KOPER, AZI, 20:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Montaţi pentru victorie » HCM are nevoie de un succes cu Cimos Koper

Articol de - Publicat joi, 13 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2011 22:49

Constănţenii au nevoie de un succes cu slovenii de la Cimos Koper pentru a reintra în lupta pentru un loc în optimile Ligii Campionilor


Trimişi pe ultimul loc al Grupei C după primele două runde, în care au părăsit de fiecare dată terenul învinşi, campionii României strîng rîndurile înaintea disputei cu Cimos Koper, programată în această seară, de la ora 20:00, în sala "Romeo Iamandi" din Buzău. Orice alt rezultat în afara victoriei ar reduce considerabil şansele ca HCM Constanţa să prindă pentru a doua oară în istoria clubului un loc în optimile Ligii Campionilor.

"Ultimele rezultate, cu victoria lui Cimos în faţa lui Wisla şi egalul obţinut de Metalurg la Petersburg, au complicat şi mai mult situaţia în această grupă. Nu mai ai voie să faci nici un pas greşit. Exceptînd Hamburg, celelalte formaţii sînt de nivel apropiat valoric, iar lupta pentru calificare se anunţă din ce în ce mai dură", a avertizat extrema Vali Ghionea. "Este unul dintre meciurile decisive, nu avem altă variantă decît victoria. Presiunea este pe noi acum. I-am studiat în ultimele zile pe sloveni, au lacunele lor, dar trebuie şi noi să avem mare grijă", l-a completat centrul Marius Stavrositu. Şi el, şi pivotal Marius Novanc au amintiri frumoase din disputele cu Cimos Koper. În urmă cu trei ani, i-a învins în două rînduri pe sloveni, tot în Liga Campionilor, 28-26, respectiv 30-29, pe vremea cînd evoluau la Steaua. "Sper să învingem şi acum. Sînt ambiţioşi şi sînt purtaţi de val cînd le merge jocul, dar, dacă ştim să îi contrăm în apărare, se vor înmuia şi ne vom face meciul mai uşor", a adăugat Novanc.

Campioană-surpriză
Cîştigătoarea Challenge Cup în sezonul trecut, Cimos Koper a produs marea surpriză în Slovenia, reuşind să spargă blocada marilor forţe Celje Pivovarna şi RK Gorenje şi să obţină pentru prima oară în istorie titlul de campioană. Vedetele echipei sînt internaţionalul maghiar Milorad Krivokapic, un inter dreapta de 1,90 m şi 115 kg, care a marcat 14 goluri în actuala ediţie, şi portarul naţionalei Sloveniei, Gorazd Skof. "Krivokapic este o forţă a naturii şi este clar că nu trebuie lăsat să arunce, dar nu cred că el e singurul pericol. Mai au şi alţi jucători foarte buni, în special portarul", a spus Stavrositu.

Playtech: BOMBĂ! Valeriu Gheorghiţă, anunţul care aduce o mare schimbare în România! Vestea uriașă din ultimele ore


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează