SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CROAȚIA

EXCLUSIV Suspendată pentru dopaj, o jucătoare-cheie din naționala de handbal feminin are în continuare probleme: „E la 50% din capacitate”

Naționala de handbal feminin debutează astăzi în grupa principală de la EURO 2020. Sursă foto: Imago
Naționala de handbal feminin debutează astăzi în grupa principală de la EURO 2020. Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 10 decembrie 2020 12:06 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 13:37

Costică Buceschi, fost „secund” la echipa națională de handbal feminin, a vorbit la GSP Live despre randamentul Elizei Buceschi la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca.

  • România - Croația, primul meci  al „tricolorelor” din grupa principală a Campionatului European de handbal feminin, se joacă azi, de la ora 19:15. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și va fi transmisă la TV pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport+.

Eliza Buceschi, 27 de ani, s-a numărat printre cele 17 jucătoare de la Corona Brașov care, în 2019, au încălcat regulamentul doping și au efectuat servicii de terapie cu laser intravenos. Centrul naționalei a revenit pe teren după mai bine de un an, iar tatăl său, Costică Buceschi, a dezvăluit la GSP Live că Eliza e departe de randamentul ei de dinainte de suspendare. 

Costică Buceschi: „Eliza joacă la 50% din capacitatea ei”

„Eliza și-a revenit foarte greu. Joacă la 50% din capacitatea ei. Jucătoarele au fost foarte afectate de acea pauză, au stat un an în afara terenului. 

Ele n-au avut voie să se pregătească. Să nu mai spun cum au fost din punct de vedere psihic. Până au primit verdictul de la WADA că li se reduce din pedeapsă, nu știau când revin pe teren. Sunt multe lucruri pe care lumea nu le cunoaște și toată lumea așteaptă ca aceste două jucătoare (Eliza Buceschi și Cristina Laslo) să joace ce au jucat în ceilalți ani. E dificil. 

Totuși, după atâtea probleme, tot ele două sunt titulare. Joacă în continuare la echipa națională, încearcă din tot sufletul să ajute echipa, dar nu trebuie să ne așteptăm la lucruri extraordinare. Ritmul lor de joc e mult în spatele altor jucătoare, va interveni oboseala”, a declarat Costică Buceschi, la GSP Live. 

8 goluria reușit Eliza Buceschi la CE 2020

EXCLUSIV Suspendată pentru dopaj, o jucătoare-cheie din naționala de handbal feminin are în continuare probleme: „E la 50% din capacitate”
Eliza Buceschi. Sursă foto: Imago

Costică Buceschi: „Jucătoarele n-au avut nicio vină”

Măsurile au fost dure pentru că jucătoarele n-au avut nicio vină. Toată lumea le-a asigurat că acele injecții n-au legătură cu dopajul. Nu e normal să sufere jucătoarele pentru niște greșeli care n-au fost făcute de ele.
- Costică Buceschi, antrenor Minaur Baia Mare

17 jucătoarede la Corona Brașov au fost acuzate că au recurs la metoda de laseroterapie interzisă de WADA. Între acestea s-au aflat jucătoare componente ale naționalei României precum Eliza Buceschi, Bianca Bazaliu, Cristina Laslo, Sorina Târcă, Daria Bucur, Daciana Hosu

Eliza Buceschi a ajuns la Rapid

Eliza Buceschi, centrul naționalei României, a fost una dintre cele mai curtate handbaliste din lotul Coronei. Se părea, la un moment dat, că jucătoarea de 27 de ani, se va întoarce acasă, la Baia Mare, acolo de unde a pornit în handbalul mare. Echipa antrenată de chiar tatăl său, Costică Buceschi, nu s-a înțeles însă cu jucătoarea.

Eliza a mai fost dorită de CSM București, a avut ceva oferte și din străinătate, dar a ales în cele din urmă tot o echipă din România. Este vorba de Rapid Bucureșt, formația antrenată de spaniolul Carlos Viver, tehnicianul care a câștigat argintul mondial cu ibericele în urmă cu un an. 

CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ: PROGRAMUL GRUPEI PRINCIPALE II

  • 10 decembrie, ora 19:15 » Croația - România
  • 10 decembrie, ora 21:30 » Olanda - Norvegia
  • 12 decembrie, ora 17:00 » Ungaria - Germania
  • 12 decembrie, ora 19:15 » Croația - Norvegia
  • 14 decembrie, ora 19:15 » Olanda - Germania
  • 14 decembrie, ora 21:30 » Ungaria - România
  • 15 decembrie, ora 17:00 » Olanda - România
  • 15 decembrie, ora 19:15 » Croația - Germania
  • 15 decembrie, ora 21:30 »  Ungaria - Norvegia

CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ: PROGRAMUL GRUPEI PRINCIPALE II

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Norvegia270-434
2. Croația251-474
3. Olanda253-512
4. Germania245-612
5. Ungaria246-52
6. România239-510

VIDEO Costică Buceschi, invitat la GSP Live (emisiunea integrală)

Citește și alte știri din handbal:

ROMÂNIA - CROAȚIA. VIDEO Costică Buceschi, fostul „secund” al naționalei, a găsit punctele slabe ale croatelor + unde pot face „tricolorele” diferența

EXCLUSIV Cum va arăta handbalul feminin românesc fără Cristina Neagu? Specialiștii avertizează: „Bazându-ne atât de mult pe ea, poate nu ne-am uitat ce creștem în spate”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
tramadol
tramadol  •  12 Decembrie 2020, 09:39

Remus, Eliza a fost suspendata pentru folosirea unei metode interzise, nu dopaj.

viorelpreda
viorelpreda  •  10 Decembrie 2020, 17:41

Cand Buceschi aducea medalii impreuna cu Neagu si restul jucatoarelor era buna.Cum a dat de greu cum au asteptat-o unii la cotitura.

171875491077582
Costel Chelaru  •  10 Decembrie 2020, 13:42

E greu fara ceva in vene....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează