SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CROAȚIA

ROMÂNIA - CROAȚIA. VIDEO Costică Buceschi, fostul „secund” al naționalei, a găsit punctele slabe ale croatelor + unde pot face „tricolorele” diferența

Naționala de handbal feminin debutează astăzi în grupa principală de la EURO 2020. foto: Imago
Naționala de handbal feminin debutează astăzi în grupa principală de la EURO 2020. foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 10 decembrie 2020 11:27 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 12:42

Naționala de handbal feminin debutează astăzi în grupa principală de la EURO 2020. Selecționata lui Bogdan Burcea va înfrunta Croația, marea surpriză de la acest campionat european. 

  • România - Croația, primul meci  al „tricolorelor” din grupa principală a Campionatului European de handbal feminin, se joacă azi, de la ora 19:15. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și va fi transmisă la TV pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport+.

Costică Buceschi (50 de ani), fostul secund al naționalei de handbal feminin, în prezent antrenor la Minaur Baia Mare, a prefațat la emisiunea GSP Live confruntarea România - Croația. Acesta a subliniat aspectele din joc unde româncele pot avea câștig de cauză. 

Costică Buceschi: „Croația se bazează foarte mult pe interul stânga”

„Eu zic că putem să câștigăm. E clar că echipa Croației nu mai poate surprinde prin ceea a reușit până acum. Toată lumea a văzut această apărare 3-2-1, prin care încearcă să blocheze adversarii cât mai departe de linia de semicerc. E o echipă care se bazează foarte mult pe interul stânga, care aruncă foarte bine de la nouă metri. Totuși, oboseala care s-a acumulat în rândul lor ar putea să conteze foarte mult. 

Îmi doresc ca România, având multe jucătoare cu experiență de Europene și Mondiale, să înceapă bine. Mi-aș dori să începem bine, să fim noi cei care dictează jocul. Dacă vom pune presiune, sunt sigur că adversarele vor greși.

Ele vor încerca să facă o apărare avansată, va conta mult relația unu la unu și doi la doi. Aici avem câteva jucătoare foarte bune, Cristina Laslo, Eliza Buceschi, ele pot depăși orice adversar. Surpriza noastră plăcută e Lorena Ostase, un pivot care se demarcă foarte mult și poate crea spații. Cred că ar trebui să jucăm mai mult spre exterior și să sperăm că extremele noastre, în special dreapta, vor reuși să înscrie goluri, iar spațiile vor fi mai mari în zona centrală”, a spus Costică Buceschi, la GSP Live. 

15 goluria marcat interul stânga Camila Micijevici (1,94 metri), cea mai bună jucătoare a Croației la acest European

Costică Buceschi: „Croația are în continuare probleme din cauza pandemiei”

După tragerea la sorți, toată lumea se aștepta ca Olanda, Ungaria și Serbia să nu aibă probleme cu Croația. Croatele au în continuare probleme din cauza pandemiei, le lipsesc foarte multe jucătoare, dar, până la urmă, s-au mobilizat și au reușit meciuri foarte bune, au avut evoluții constante.
 - Costică Buceschi

Campionatul European de handbal feminin. România vs Croația, revelația turneului

Croația pornea cu ultima șansă în grupa C, dar a răsturnat toate calculele. A încheiat cu victorii pe linie, împotriva Olandei, Ungariei și Serbiei. 

Croația nu are vedete de prim rang în echipă. Antrenorul Nenad Sostarici a aflat exact înainte de Euro că nu se poate baza pe jucătoarele de la Podravka, intrate în carantină după ce una dintre handbaliste a fost descoperită cu coronavirus. În aceste condiții a apelat la nu mai puțin de 9 jucătoare de la vicecampioana Lokomotiva Zagreb, echipă pe care, de asemenea, o pregătește.

CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ: PROGRAMUL GRUPEI PRINCIPALE II

  • 10 decembrie, ora 19:15 » Croația - România
  • 10 decembrie, ora 21:30 » Olanda - Norvegia
  • 12 decembrie, ora 17:00 » Ungaria - Germania
  • 12 decembrie, ora 19:15 » Croația - Norvegia
  • 14 decembrie, ora 19:15 » Olanda - Germania
  • 14 decembrie, ora 21:30 » Ungaria - România
  • 15 decembrie, ora 17:00 » Olanda - România
  • 15 decembrie, ora 19:15 » Croația - Germania
  • 15 decembrie, ora 21:30 »  Ungaria - Norvegia

Campionatul European de handbal feminin: clasamentul grupei II principale

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Norvegia270-434
2. Croația251-474
3. Olanda253-512
4. Germania245-612
5. Ungaria246-52
6. România239-510

Citește și alte știri din handbal:

EXCLUSIV Cum va arăta handbalul feminin românesc fără Cristina Neagu? Specialiștii avertizează: „Bazându-ne atât de mult pe ea, poate nu ne-am uitat ce creștem în spate”

Bogdan Burcea: "Acceptăm criticile, dar lăsați să se termine Campionatul European!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează