SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SPANIA 31-26

Neagu comeback! » Cea mai bună handbalistă a lumii în 2010 a făcut un meci magnific cu Spania

Cristina Neagu alături de premiul acordat celei mai bune jucătoare a meciului.
Cristina Neagu alături de premiul acordat celei mai bune jucătoare a meciului.

Articol de - Publicat luni, 10 decembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 decembrie 2012 21:48

După ce a jucat neconvingător în meciurile de pînă acum, Cristina Neagu a fost magnifică în faţa Spaniei, primind trofeul de MVP al meciului.

Patru goluri marcase Neagu în partidele din grupa de la Vrşeţ, avînd un procentaj de doar 13 la sută! Parcă nimic nu-i ieşea celei mai bune handbaliste a lumii din 2010. Căpitanul României s-a trezit însă, la Novi Sad, şi a avut din nou sclipirea de altă dată.

- Cristina, cum e să fii din nou cea mai bună jucătoare de pe teren?
- E plăcut, dar nu asta ţintesc. Am mai spus-o, nu e important cîte goluri înscriu sau ce jucătoare marchează mai multe goluri, important e ca România să învingă.

- Cum a fost jocul contra Spaniei?
- Greu. Ne aşteptam, de altfel. Ştiam că se apără bine. Pentru noi era însă vital să cîştigăm pentru a rămîne în competiţie. Sîntem foarte fericite că am reuşit. Ne-am dorit să începem bine şi să continuăm la fel pentru că în primele trei jocuri pe final am avut evoluţii mai slabe.

- Cum te simţi, cum e cu umărul? Mai ai şi o întindere la inghinali...
- Nu-mi place să vorbesc de accidentările mele. Dacă sînt aici şi joc, înseamnă că pot să o fac. Încerc să-mi ajut echipa cît mai bine, să cîştigăm fiecare meci, cu acest gînd intrăm pe teren.

- Aţi avut 10 goluri, Spania a venit la cinci, ai avut emoţii în acele momente?
- Nu. Era normal să nu putem ţine acel ritm, am obosit, dar ne-am motivat şi am jucat exact, în condiţiile în care Spania s-a apărat avansat. A trebuit să muncim şi mai mult. Să dea Dumnezeu să o ţinem tot aşa.

- Azi am jucat fără suporteri, nu a mai fost atmosfera de la Vrşeţ.
- Da, din păcate! Ştiu că mulţi suporteri urmau să vină, dar din cauza vremii au fost întorşi din drum. Eu sper că le-am făcut o bucurie prin această victorie şi îi aşteptăm la următoarele întîlniri.

- Meciul cu Ungaria devine decisiv acum, la fel cum sînt toate, nu?
- Da, nu mai avem voie la paşi greşiţi. E bine că avem o zi de pauză, vom încerca să ne recuperăm şi o să dăm totul pentru un nou succes. Şi Ungaria are mulţi spectatori la Novi Sad, sper să fim şi noi încurajate de cîţi mai mulţi fani. O luăm pas cu pas şi sperăm la semifinale.

7 goluri a marcat aseară Neagu, avînd un procentaj de 58 la sută. Interul stînga a stat pe teren 56 de minute

ALTE ŞTIRI DE LA CAMPIONATUL EUROPEAN:

"Am promis un joc de excepţie, l-am realizat!"
Adriana Nechita spune că aceasta e adevărata faţă a României şi e convinsă că "tricolorele" se pot califica în semifinale. "Am spus că dacă vrem să batem Spania trebuie să facem un joc de excepţie. Cred că l-am reuşit. De la prima pînă la ultima jucătoare ne-am dăruit, am dat totul şi victoria a fost una normală", a declarat Nechita. Cu un procentaj de 86 la sută, marcînd de şase ori, ea crede că România mai poate prinde semifinalele. "Acum ne bucurăm şi noi pentru această victorie, dar imediat ne vom gîndi la meciul cu Ungaria. Trebuie să arătăm în continuare ca o echipă", a încheiat extrema.

Barbosa resemnată
Naturalizată începînd de la acest turneu final de federaţia spaniolă, portugheza Barbosa nu a reuşit mare lucru împotriva României. Handbalista Oltchimului nu a putut trece de apărarea "tricoloră", iar la final a recunoscut supremaţia României. "Nu a fost ziua noastră, nu am putut să facem nimic. Neagu şi jocul cu pivoţii al României a fost impecabil. Apărarea noastră nu a avut ce să facă", a spus Barbosa.

Opriţi de zăpadă
Dacă la meciul cu Muntenegru, de la Vrşeţ, România a fost încurajată de peste 2.000 de suporteri, ieri la Novi Sad au fost doar doi! Zăpada şi vremea rea i-au oprit pe români să ajungă la sală. Multe maşini cu suporteri, dar şi un autocar au fost întoarse din vamă, drumurile în Serbia fiind închise. Nici preşedintele FRH, Cristian Gaţu, care stă la Timişoara pe durata Euro, nu a mai putut ajunge! "Oamenii îşi cumpăraseră bilete, îi aşteptam să le înmînez, dar vremea nu i-a lăsat să ajungă. Sperăm că vor ajunge la următoarele dispute", a declarat managerul României, Narcisa Lecuşanu.

59 la sută a fost procentajul de reuşită al României în meciul de aseară, cel mai bun din toate partidele disputate pînă acum

12 goluri a marcat aseară România de la linia de 9 metri şi 7 de pe extreme

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
cfrclujole
cfrclujole  •  06 Ianuarie 2013, 01:03

bravo

ceaiuri
ceaiuri  •  10 Decembrie 2012, 17:19

cel mai mare castig dupa meciul cu spania e..cristina,avea nevoie de un meci dificil unde sa confirme si acesta a venit cat nu se poate mai bine...intalnim o ungarie unde jucatoarele sunt mult mai inalte ca ibericile(se apara clasic 6-0 ceva total dif decat spania)daca va confirma(vom speria si jucatoarele de la FTC daca invingem)sigur trecem pe locul 2..si vedem semifinalele

ceaiuri
ceaiuri  •  10 Decembrie 2012, 17:12
Postat de nicbar11 pe 10 Decembrie 2012, 14:18

Tadici este antrenor, nu este prostan ca si Voinea.

antrenorul nu intra pe teren..conteaza inspiratia,motivarea (sa determine fetele sa dea totul pe teren)si totul devine simplu...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează