SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Nora Mørk, viitoarea jucătoare a CSM București, face mărturii emoționante: ce a determinat-o să nu renunțe la handbal după accidentările horror suferite

Nora Mork // FOTO: Guliver/Getty Images
Nora Mork // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2019 13:01

Nora Mørk, 28 de ani, viitoarea jucătoare a CSM București, recunoaște că s-a gândit să se lase de handbal în timpul lungii ei periode de accidentare. Interul dreapta și-a găsit însă motivația și vrea să plece de la Gyor cu încă un trofeu al Ligii Campionilor. 

Pe 5 februarie 2018, în minutul 47 al partidei cu Nykobing, din Liga Campionilor, Nora Mork a suferit o gravă accidentare la genunchiul drept.  Rezonanța magnetică efectuată a scos în evidență ruptura de ligamente încrucișate la genunchiul în cauză.

Norvegianca suferea astfel a treia operație de ligamente la același genunchi! Tot din cauza unei astfel de accidentări, Nora ratase și Jocurile Olimpice de la Londra 2012!

După 6 luni de pauză, cu recuperare la Centrul Olimpic de la Oslo, când se pregătea să revină pe teren, accidentarea a recidivat. Calvarul continua pentru una dintre cele mai bune handbaliste ale lumii.

De ceva vreme, Nora Mork a revenit. Câteva minute prinse în campionatul maghiar, două meciuri în Liga Campionilor. Și urmează Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta. Cu siguranță, viitoarea jucătoare a CSM București, va figura între cele 16 handbaliste ale campioanei Ungariei.

"De multă vreme am sperat și am visat să mă întorc pe teren. Faptul că pot din nou să jocc înseamnă totul pentru mine", a declarat norvegianca într-un interviu acordat site-ului Federației Europene de Handbal.

Vine după o perioadă grea, cea mai dificilă a carierei. Tot din cauza problemelor de sănătate, sora sa geamănă, Thea Mork, a trebuit să renunțe la handbal la doar 27 de ani!

"Am avut momente foarte întunecate, săptămâni în care mă luptam cu motivația. Dar nu am vrut să renunț, asta din cauza dragostei mele pentru acest sport", spune Nora.

"Handbalul este totul pentru mine și acum știu că asta e sursa mea de energie. Au existat urcușuri și coborâșuri în carieră. La Gyor, primii ani au fost foarte buni, dar apoi, din cauza accidentărilor, mi-a fost foarte greu mental", mărturisește interul dreapta.

Recunoaște că perioada petrecută la Gyor a fost una dintre cele mai frumoase. "Nu voi uita niciodată timpul petrecut acolo, fetele cu care am jucat, dar și fanii. Recunosc că aș dori să plec, cu un trofeu. Ar fi uluitor să câștigăm din nou Liga Campionilor. Aș pleca împăcată sufletește", a conchis Nora Mork.

2 trofeeale Ligii Campionilor a câștigat Nora Mork cu Gyor, în 2017 și 2018. Mai are unul cu Larvik, în 2011V

2 anie durata contractului pe care a Nora Mork l-a semnat cu CSM București. Va fi practic un "schimb" între norvegience, între cele două cluburi, la Gyor ajungând Amanda Kurtovic

136 de goluria marcat Nora Mork pentru Gyor în Liga Campionilor. Din cele trei sezoane însă, a jucat doar unul și jumătate

Vezi și: EXCLUSIV Haos TOTAL la CSM București! 4 informații din culise: fără salarii în 2019, amenințări cu greva, „o rablă de rată” și un colaps și la juniori!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  10 Mai 2019, 17:27

@ceaiuri un vot în plus valorează vârsta ta în aur, având în vedere campania furibundă făcută împotriva lui Dedu de GSP

1391972634181505
Adrian Popescu  •  10 Mai 2019, 17:25

@ceaiuri arată bine Gorbitz dar tot Neagu respiră românii...

ceaiuri
ceaiuri  •  09 Mai 2019, 20:48

daca nu se platesc salariile restante nu stiu cine mai vine sa joace gratis(daca la alegerile din mai psd scoate sub 20 cred ca bugetul o sa fie unul auster iar la echipa vor ramane jucatoare cu contracte..normale)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează