SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

O fostă vicecampioană mondială cu România face ultimul pas în carieră: "Atârnă ridurile deja și nu mai dau bine în pantaloni scurți, la 40 de ani" :)

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 03 ianuarie 2019 18:09

La 37 de ani, Oana Chirilă Țiplea, transferată la Măgura Cisnădie, spune că face ultimul pas în carieră. ”Atârnă ridurile deja și nu mai dau bine în pantaloni scurți, la 40 de ani”, glumește fostul inter dreapta al ”naționalei” României. 

Pe ultima sută de metri, înainte de a debuta în grupele Cupei EHF, Măgura Cisnădie a reușit transferul Oanei Chirilă Țiplea, interul dreapta care a jucat în ultimele trei sezoane la Gloria Bistrița.

"Am văzut în acest transfer un pas înainte. Merg la o echipă care joacă în grupele Cupei EHF și care are obiectiv să prindă podiumul campionatului. Nu știu cât o să mai stau pe teren, dar la vârsta mea, nu prea mult", a declarat Oana.

Vicecampioană mondială în 2005 cu naționala României, la Sankt Petersburg, medaliată cu bronz la Euro 2010, Oana are golul în sânge, fiind golgeterul echipei din Bistrița în ultimii ani.

"Acum simt că mai pot, dar nu vreau să stau pe teren până când o să strige oamenii din tribună, la mine! În plus, au început să atârne ridurile și nu mai dau bine la televizor, în pantaloni scuri, la 40 de ani", a glumit Oana Țiplea.

Campioană în Spania cu Elda Prestigio și Itxako Estella, Oana a jucat finala Ligii Campionilor în 2011 cu Itxako, echipa antrenată pe atunci de actualul selecționer al României, Ambros Martin.

"Am ales Cisnădie și un pic sentimental. Antrenorul Alexandru Weber m-a convins în 2014, după ce născusem, să revin pe teren, pentru că atunci eram hotărâtă să mă retrag. Așa am ajuns să joc un an la Sebeș", și-a amintit Oana.

Măgura Cisnădie va debuta duminică, 6 decembrie, în grupa A a Cupei EHF, în deplasare, cu Esbjerg (Danemarca).

Vezi și: EXCLUSIV Crina Pintea, debut de vis la Gyor: 5.000 de oameni au ovaționat-o după un meci perfect: "Nici nu visam!" + ce mașină a primit

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
360050611181014
Vali Iliu  •  04 Ianuarie 2019, 11:46

Bun venit la Cisnadie, Oana! Adu-o si pe Almudena cu tine.

fibra
fibra  •  04 Ianuarie 2019, 08:26

Tot respectul pentru astfel de sportive. Sanatate si bafta!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează