SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR - OLTCHIM (ÎN TUR: 24-22), AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Oana Manea e încrezătoare înaintea meciului de azi: ”Pornim de la zero!”

Oana Manea vrea să cîştige mai multe dueluri decît în meciul tur // Foto: Alex Nicodim
Oana Manea vrea să cîştige mai multe dueluri decît în meciul tur // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2013 20:45

Oana Manea spune că împreună cu colegele sale a analizat meciul din tur şi că în partida de la Veszprem echipa va arăta altfel.

A jucat tot meciul de la Bucureşti. S-a zbătut, a avut emoţii, a transpirat şi a marcat două goluri. Nu a fost mulţumită de jocul său şi vrea să fie mai bună azi. Oana Manea îşi doreşte ca Oltchimul să cîştige la Veszprem pentru a juca din nou într-o finală de Liga Campionilor, după cea din 2010.

- Oana, returul cu Gyor începe de la 22-24. Credeţi că e posibilă calificarea în finală?
- Trecutul nu mai contează. Am văzut meciul tur de zeci de ori, am disecat fiecare fază în parte, am văzut fiecare ce am făcut bine, ce nu ne-a ieşit. Trebuie să uităm meciul de la Bucureşti, la Veszprem va fi altul. Pornim de la zero!

- Judecînd la rece, acum, ce s-a întîmplat în tur?
- Eu cred că am avut foarte mari emoţii. Ne-am dorit foarte mult să iasă bine, să facem numai lucruri bune. Au apărut greşelile, ne-am precipitat. Am vîndut, cum se spune, multe mingi, le-am dat şansa să se distanţeze. Apoi a urmat cursa de urmărire, dar nu am mai putut.

- A fost presiunea prea mare?
- Eu nu am simţit presiune, doar că emoţiile şi dorinţa de a mulţumi publicul, de-a ieşi bine, ne-au depăşit. Cînd am intrat în joc, în partea a doua, am jucat mult mai bine.

"Ar fi trebuit să desfacem mai mult pe extreme"

- A contat că aţi jucat la Bucureşti? Era mai bine la Vîlcea?
- Din totdeauna am spus că la Vîlcea presiunea pe adversar era mult mai mare. Publicul e mai aproape de teren, de noi. Ne motivează foarte mult. Acum nu dăm vina pe asta. Cei care au fost la meci au fost minunaţi. La Vîlcea şi pentru că ne-am şi obişnuit noi, poate.

- De jocul tău eşti mulţumită?
- Nu, nu, nu! Poate aş fi putut primi mai multe pase. Cu Gyor e şi greu, aglomerează foarte bine pe centrul apărării, au jucătoare puternice. Ar fi trebuit să desfacem mai mult pe extreme, am şi marcat la un moment-dat patru goluri consecutive de pe extremă.

- Oana, aţi primit cinci goluri în superioritate numerică...
- Ştim şi noi. Am vizionat jocul, am lucrat pe tema asta, am pus, zic eu, situaţia la punct. Să nu mai luăm atîtea goluri cînd sîntem şase cu cinci.

"Am demonstrat că putem reveni"

- E un avantaj şi pentru voi că Gyor nu joacă în sala proprie, ci la Veszprem?
- Am jucat şi anul trecut acolo, şi ne-au eliminat în semifinale. Dar ca acasă nu-i nicăieri. Probabil şi ele ar fi vrut la Gyor.

- E important ca acum să începeţi bine, să fiţi voi la conducere, să nu mai alergaţi după adversar?
- Normal! Am demonstrat de atîtea ori că putem reveni cînd sîntem conduse. Dacă începem însă bine şi le luăm tare, va fi şi mai bine. Şi la Bucureşti le-am simţit obosite pe final. Trebuie să le alergăm mai mult pe faza a doua şi pe contraatac. Fiecare dintre noi ştie însă ce a greşit şi ce are de făcut ca să iasă bine.

- Aţi vorbit şi între voi, fetele, le-aţi spus şi «stranierelor» că de meciul ăsta contează mult viitorul clubului?
- Nu, asta nu am vorbit. Nu asta are importanţă. Mai important e ca fiecare să dea sută la sută din ce poate, să jucăm ca o echipă, să fim unite. Eu am încredere ca dacă dăm măcar 80-90 la sută din potenţial, nu avem cum să nu cîştigăm. Ce va fi apoi, vom vedea.

- Care va fi strategia? La Bucureşti apărarea a funcţionat, în afară de Amorim, celelalte nu au făcut mare lucru. Nici Loke, nici Lekici, nici Radicevici, nici Gorbicz.
- Asta trebuie să facem şi acum. Să fim atente la partea lor stînga, la Gorbicz, Amorim, Loke.

- Ce faceţi să nu o mai băgaţi în mînă pe Haraldsen, cum se spune?
- Am vizionat-o, ne-am uitat la colaborarea ei cu apărarea, ce colţ îşi alege la aruncări. Cum dăm, unde aruncăm, nu mai contează. Important e să scoată mingea din poartă.

- Dai un pronostic?
- Cine nu-şi doreşte calificarea? Mergem să ne batem şi cu ajutorul lui Dumnezeu poate ne calificăm. Ar fi cea mai mare bucurie pe care o putem face românilor şi suporterilor noştri.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
flaviulucianr
flaviulucianr  •  11 Aprilie 2013, 10:29

sunt suta la suta de acord cu ce a spus Oana....si eu am incredere ca ne vom califica Hai Oltchim! haideti fetelor, sunteti mai bune decat Gyor...am incredere ca vom invinge si ne vom califica diseara, pentru ca si in meciul tur, per ansamblu Oltchim a jucat mai bine decat Gyor, doar inceputul catastrofal si ghinionul cu barele si ratarile au facut ca Oltchim sa nu castige si la Bucuresti...incredere si concentrare pentru ca se poate... DOAMNE AJUTA!

vladb9
vladb9  •  11 Aprilie 2013, 01:30

porniti de la -2 nu de la 0

Vezi toate comentariile (2)
Comentează