SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Oltchim Rîmnicu Vîlcea nu dispare, se transformă » HC Oltenia la orizont!

Iulia Curea este însărcinată şi se va întoarce la echipă la anul
Iulia Curea este însărcinată şi se va întoarce la echipă la anul

Articol de - Publicat miercuri, 26 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 25 iunie 2013 20:27

Primăria oraşului Rîmnicu Vîlcea va înfiinţa un nou club ce va prelua palmaresul campioanei României şi se va înscrie în Liga Naţională.

Cu doar patru zile înainte de termenul limită de înscriere în Liga Naţională, Consiliul Local Rîmnicu Vîlcea a decis cu unanimitate de voturi participarea municipiului în calitate de asociat la Handbal Club Oltenia. Noua entitate sportivă va prelua palmaresul campioanei României, dar şi locul în prima divizie de handbal feminin al fostei echipe Oltchim, confruntată cu probleme financiare.

Primăria va deţine 98 la sută din HC Oltenia, cu cîte un procent urmînd să intre două societăţi comerciale, Anabella şi Boromir.

"Preluarea se va face liberă de orice sarcini, debite, obligaţii de orice altă natură. Am făcut această mutare după modelul echipelor Rulmentul Braşov şi Danubius Galaţi, care au fost şi ele preluate de municipalitate. Vom menţine handbalistele aflate încă sub contract cu HC Oltchim, adică Safta, Polocoşer, Curea, Buceschi şi Băbeanu. Probleme vor fi la Managarova, care pe 30 iunie devine liberă. S-a mai discutat cu Roxana Cherăscu şi Stăncuţa Guiu, care sînt de acord să pună umărul la noul proiect", a declarat edilul interimar Ion Gigi Matei.

Acesta a mai spus că vor apela şi la handbaliste de la Centrul Naţional de Excelenţă şi de la echipa Energetic. Potrivit unor surse apropiate noii structuri, prima şansă pentru a ocupa funcţia de antrenor principal o are fosta handbalistă a Chimistului, Maria Torok, iar obiectivul va fi locurile 4, 5, urmînd ca peste un an să fie atacată participarea în cupele europene.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  26 Iunie 2013, 14:50

N-am inteles de ce nu poarta numele orasului.

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  26 Iunie 2013, 11:52

Nu spun ca e ceva rau ca municipalitatea a preluat Rulmentul si Oltchimul,dar puteau sa ramana sub acelasi nume,sau macar un nume apropiat...in loc de HC Oltchim sa fie HCM Oltchim,la fel si in cazul Rulmentului...asa o intalnire Oltenia-Corona nu mai are rezonanta unui derbi Oltchim-Rulmentul.

brancusi
brancusi  •  26 Iunie 2013, 10:59

Ma bucur sincer ca s-a gasit o solutie salvatoare!Dar acum,daca tot s-a descoperit "alifia",poate pastrati si vechea conducere "de aur",ca-n caz ca repeta "performanta",leacul exista...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează