SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-FTC BUDAPESTA, DUMINICĂ, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT SI LIVETEXT PE GSP.RO

Oltchim va juca duminică împotriva celor de la FTC Budapesta în Liga Campionilor » Nechita: "Abia aşteptăm să începem!"

Adriana Nechita e pregătită pentru zborurile spre semicercurile adverse.
Adriana Nechita e pregătită pentru zborurile spre semicercurile adverse.

Articol de - Publicat vineri, 01 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 01 februarie 2013 00:03

Adriana Nechita, extrema dreapta a Oltchimului, spune că ea şi colegele sale nu mai au răbdare pînă la meciul de duminică. "Sîntem pregătite pentru victorie!"

Oltchim începe duminică asaltul Ligii Campionilor. După ce în prima fază a competiţiei "galacticele" au obţinut şase victorii din şase dispute, în grupele principale vîlcencele au o misiune mai dificilă, dar chiar şi aşa sînt favorite clare la primul loc în grupă. Krim Ljubljana, FTC Budapesta şi Zvezda Zvenigorod se vor bate pentru locul doi în grupă, cel care duce în semifinale.

Adriana Nechita (29 de ani), extrema dreapta a Oltchimului, face analiza disputei contra vicecampioanei Ungariei, prima adversară a oltencelor.

- Adriana, sînteţi pregătite pentru redebutul în Ligă?
- Normal, abia aşteptăm. Vrem să vină mai repede meciul, să jucăm. Ne-am antrenat, am pregătit în detaliu orice amănunt, sîntem gata să dăm totul pentru victorie.

- Unguroaicele au declarat că nu speră prea mult de la întîlnirea de la Vîlcea.
- Nu ne luăm după ce declară ele. Au o echipă foarte puternică, au obţinut rezultate bune în grupa preliminară, au învins pe Larvik, nu ne va fi uşor.

- Care sînt atuurile lor?
- Au o echipă omogenă, scheletul "naţionalei" Ungariei. Linia de 9 metri e foarte puternică, formată din Tomori, Szucsanszki şi Nerea Pena. Eu cred însă că noi sîntem peste ele la banca de rezerve, avem soluţii la schimbări. Ele nu contează decît pe un "şapte" de bază.

"Cele trei operaţii de ligamente pe mine m-au întărit. Sînt convinsă că şi Cristina va reveni cu mai multă putere de muncă" (Adriana Nechită)

- Cît de mult va afectat accidentarea Cristinei?
- Nu a căzut bine, era o jucătoare importantă. Cel mai rău e însă pentru ea, va suferi în afara terenului.

- De-a lungul carierei tu ai fost operată de trei ori de ligamente.
- Da, prima dată aveam 18 ani, eram junioară, jucam tot la Vîlcea. Apoi, la 22 ani, mi-am rupt ligamentul la celălalt genunchi, la dreptul. Şi ultima, în 2008, la Olimpiada de la Beijing, în meciul cu Suedia. Recidivă la genunchiul drept.

- Cum ai trecut peste momentele astea groaznice?
- Numai eu ştiu ce chin! Să mergi în cîrje, să nu poţi pune piciorul jos, să ai găuri în genunchi, că aşa se făceau operaţiile acum zece ani. Am strîns însă din dinţi. Iubeam prea mult handbalul. Şi la Cristina va fi la fel. Vor trece repede cele şase luni şi se va întoarce mai puternică pe teren.

"Trebuie să cîştigăm toate meciurile. Să facem pas cu pas. Pînă la cîştigarea Ligii e drum lung, dar acesta e ţelul nostru" (Adriana Nechită)

- Simţiţi presiunea pusă de cei din jur pentru cîştigarea Ligii Campionilor?
- Da, dar e normal. Toate ne gîndim că e şansa noastră, că nu trebuie să o ratăm.

- Un mesaj pentru fani înaintea meciului de duminică?
- Să vină să fie alături de noi şi le promitem că vom da totul pentru o victorie. Sînt sigură că vor fi 3.000 de oameni în tribune şi atmosfera va fi extraordinară, aşa cum e de fiecare dată la Vîlcea. Sper să ne bucurăm împreună la final.

Cu ochiul negru
Adriana Nechita şi-a învineţit ochiul stîng la unul dintre antrenamente. "M-am ciocnit cu Ramona Farcău. De fapt, ea a dat cu barba în ochiul meu. Am avut un hematom, s-a dezumflat, dar acum e negru. Va trece însă, se mai întîmplă şi lucruri din astea", a declarat Nechita.

6 goluri a marcat pentru Oltchim Adriana Nechita în actuala ediţie a Ligii Campionilor

556129-programul-meciurilor-oltchim.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
emalexandru
emalexandru  •  02 Februarie 2013, 10:47

A dat cu "b a r b i a " in mine,nu cu "b a r b a "!

aguris
aguris  •  01 Februarie 2013, 12:53

Bafta multa Oltchimului!! Iar Cristinei Neagu ii doresc din suflet sanatate multa si-o recuperare corecta, sa poata reveni cat mai repede pe teren. Handbalul dar si noi, fanii, avem nevoie de tine! Dumnezeu sa te fereasca de alte rele, Cristina!

cristiano85458545
cristiano85458545  •  01 Februarie 2013, 12:28

Cred ca anul acesta oltchim va castiga liga campionilor , forza oltenia

Vezi toate comentariile (4)
Comentează