SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Pretențiile lui Ryde » Selecționerul României la handbal feminin a cerut federației materiale de zeci de mii de euro

Tomas Ryde (discutînd cu Patricia Vizitiu), va trebui să ducă România între primele 8 echipe la Mondialul din decembrie // Foto: Marius Ionescu
Tomas Ryde (discutînd cu Patricia Vizitiu), va trebui să ducă România între primele 8 echipe la Mondialul din decembrie // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 16 septembrie 2015 00:00

Tehnicianul suedez e plătit jumătate de federație și jumătate de Comitetul Olimpic. Se vorbește de un total de 4.000 de euro lunar.

Alexandru Dedu și-a sărbătorit ieri ziua de naștere, dar de dimineață a fost prezent la federație. "Îmi petrec ziua la muncă. Bănuiesc că familia mă aşteaptă acasă, să suflu în tort, aşa cum s-a întîmplat în fiecare în an", a spus șeful FRH.

Acesta a declarat că e foarte mulțumit de colaborarea cu antrenorul suedez Tomas Ryde, cel care pregătește naționala feminină a României. "E un perfecționist, un profesionist", l-a caracterizat Dedu, care așteaptă de la nordic să califice prima reprezentativă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Listă de achiziții

Șeful federației a dezvăluit faptul că Ryde i-a trimis prin email lista de materiale de care are nevoie la echipa națională pentru ca pregătirea să recurgă normal. "În momentul de față, noi sîntem în epoca de piatră cu pregătirea și cu modalitățile de pregătire".

Tomas Ryde a cerut, între altele, pentru a putea lucra cu handbalistele, tot felul de benzi și elastice necesare pentru exerciții fizice, dar și alte lucruri care nu au existat niciodată în federație.

"Aplicație software pentru gestiunea mesei corporale, schimbător rapid de temperatură, sistem informatic de animație virtuală 3 D, sistem informatic de monitorizare video a jucătorilor, radar pentru măsurarea vitezei mingii, tun pentru aruncarea mingii", a enumerat Alexandru Dedu cîteva dintre lucrurile dorite de suedez.

Poate să-l dea afară

"O să fac tot ce ține de noi, cei din federație, să le aibă. Vorbim de o investiție masivă, mulți bani! Foarte mulți bani. Eram entuziast pentru că speram să le cuprindem în rebugetarea din partea MTS, dar din păcate banii se dau cu prioritate federațiilor care deja sînt calificate la Olimpiadă", a spus Dedu.

Tomas Ryde are stipulat în contract că trebuie să califice echipa națională la Rio. Dacă nu va reuși acest lucru, federația poate oricînd să-i rezilieze unilateral contractul, care expiră în septembrie 2016, după Jocurile Olimpice din Brazilia.

"Tomas Ryde vrea antrenor cu portarii, antrenor pentru pregătire fizică, doctor, doi masori. Să aibă echipa lui. Îi dau mînă liberă să aducă pe cine vrea"
Alexandru Dedu, președinte FRH

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
vladutz13
vladutz13  •  16 Septembrie 2015, 10:08

Pai nu cere banii pentru el, cere pentru echipa si toate astea raman in patrimoniul federatiei ulterior. Chiar nu aveau un radar ca sa vada cu ce forta arunca mingea??? Incredibil :)

10152929230479615
Alexandru Popa  •  16 Septembrie 2015, 09:56

bravo ryde... pune saua pe ei ca au lenevit maxim pana acum... auzi 4000 de euro/luna impartit intre frh si cosr... daca era 40000 mai ziceam... nu vreau sa stiu ce salarii au secunzii sau ceilalti dein staff... si cate institutii il platesc... la munca si la fapte, dedule!

red77
red77  •  16 Septembrie 2015, 09:28

omul vrea lucruri normale la o selectionata cu pretentii ! ii dam firmituri si vrem performate maxime

Vezi toate comentariile (3)
Comentează