SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMNÂNIEI HANDBAL

Rapid, Dinamo, Steaua și FC Argeș pe semicerc! Ce au făcut marile favorite + toate rezultatele din șaisprezecimile Cupei României la handbal feminin

Hora bucuriei făcută de giuleștence după calificarea în Cupa României //  FOTO: Rapid
Hora bucuriei făcută de giuleștence după calificarea în Cupa României // FOTO: Rapid

Articol de - Publicat duminica, 17 februarie 2019 19:35

Meciurile din șaisprezecimile Cupei României la handbal feminin nu au consemnat nicio surpriză majoră. Toate favoritele s-au impus clar.

Între cele 14 formații calificate până acum, se numără și marile "rivale", Steaua, Rapid și Dinamo București. Cele trei echipe activează toate în liga secundă, dar au avut ca adversare tot formații din liga a doua.

Pregătită de fostul internațional Robert Licu, Rapid a făcut scor cu CSU Reșița. Rapid e pe primul loc în liga secundă și se pregătește de revenirea pe prima scenă, la doar un an după ce a retrogradat. Gruparea din Giulești are planuri mari, dorind să redevină în forță pe semicerc.

Dinamo, pregătită de fosta internațională Nicoleta Gâscă Alexandrescu, a trecut în deplasare de CSU Târgoviște, 31-21, iar Steaua s-a impus într-un derby bucureștean de ACS Școala 181, 30-21. De altfel, cele trei echipe fac parte din aceeași serie în liga secundă, cunoscându-se foarte bine.

Ul alt nume mare în fotbal, FC Argeș e o necunoscută pe semicerc. Dar piteștencele vor juca în "optimi" după ce au eliminat o altă echipă de ligă secundă, Crișul Chișineu Criș.

Victorii clare pentru favorite

Corona Brașov a fost ghinionista principală la tragerea la sorți, nimerind peste campioana CSM București. Fără Lekici, menajată, CSM a câștigat clar 28-24, sub Tâmpa, dar a trebuit să se întrebuințeze cât de cât.

Liderul primei ligi, SCM Rm. Vâlcea s-a distrat la Piatra Neamț cu HCF, 37-21, chiar dacă vâlcencele nu le-au folosit pe Fernandez, Samara da Silva și Vasileuskaia. Dunărea Brăila a realizat scorul rundei, învingând în deplasare cu 44-14 pe CSU Oradea.

Ultima clasată în Liga Florilor, CSM Galați a furnizat o semisurpriză, eliminând pe Minau Baia Mare. Dar maramureșencele se chinuiseră și în campionat pe malul Dunării, câștigând la un singur gol.

Luni se dispută ultimele două partide din "16-imi", între echipe din Liga Națională. Derbyul va fi la Cisnădie între Măgura și SCM Craiova (ora 18:00, direct TVR 1), iar CSM Slatina va întâlni Gloria Buzău (18:00).

 

7 echipe de ligă secundăsunt calificate în "optimi": Steaua, Dinamo, Rapid, FC Argeș, UV Timișoara, AHCM Slobozia și CSM Tg. Mureș

Rezultate 16-imi

Știința Bacău-HC Zalău 32-36
Dacia Mioveni-Gloria Bistrița 15-27
Știința București-U Cluj 25-31
Corona Brașov-CSM București 24-28
UV Timișoara-LPS Tg. Jiu 40-28
CSU Oradea-Dunărea Brăila 14-44
Rapid-CSU Reșița 39-27
CSU Târgoviște-Dinamo 21-31
HCF Piatra Neamț-SCM Rm. Vâlcea 21-37
AHCM Slobozia-Neptun Constanța 31-30
Steaua-ACS Șc. 181 București 30-21
CSM Tg. Mureș-Activ Plopeni 30-25
Crișul Chișineu Criș-FC Argeș 27-28
CSM Galați-Minaur Baia Mare 24-22

Vezi și: CSM București, calificare fără emoții în optimile Cupei României la handbal feminin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează