SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL MASCULIN

Rezultatele de la Mondialul de handbal din Egipt » Franța a învins vicecampioana mondială, Norvegia!

Sander Sagosen a marcat de 10 ori pentru Norvegia FOTO IHF
Sander Sagosen a marcat de 10 ori pentru Norvegia FOTO IHF

Articol de - Publicat vineri, 15 ianuarie 2021 00:11 / Actualizat vineri, 15 ianuarie 2021 09:18

A fost reeditarea finalei Campionatului Mondial din 2017. Și atunci s-a impus tot Franța. Slovenia a marcat 51 de goluri cu Coreea de Sud!

O adevărată finală de Campionat Mondial a avut loc joi seara, în prima etapă a Mondialului masculin din Egipt. Franța, de 6 ori campioană mondială, a învins Norvegia, echipa care a jucat ultimele două finale la campionatele lumii. Experții îi dădeau pe nordici drept favoriți, dar ”cocoșii” au răsturnat calculele. Au jucat mult mai bine, au condus aproape în permanență și au câștigat fără emoții, 28-24. Portarul Wesley Pardin (45 la sută procentajul mingilor apărate) și centrul Kentin Mahe (9 goluri) au fot cei mai buni jucători ai echipei pregătite de Guillaume Gille. De partea cealaltă vedeta Sander Sagosen (10 goluri) a fost la înălțime, dar nu a fost de ajuns pentru un succes al nordicilor.

Scorul zilei, Slovenia

Slovenia, a 7-a favorită la câștigarea titlului mondial, a făcut scorul zilei în Egipt. Echipa antrenată de Ljubomir Vranjes, fost campion mondial, a marcat de 51 de ori în poarta Coreei de Sud. Asiaticii au marcat și ei de 29 de ori. În aceeași grupă H, Rusia și Belarus au terminat la egalitate, 32-32, un meci extrem de disputat. Rușii au avut șansa să câștige în ultimele secunde, dar au ratat ultima aruncare.

Rezultatele de la Mondialul de handbal din Egipt » Franța a învins vicecampioana mondială, Norvegia!
Slovenii ar putea să fi stabilit scorul Campionatului Mondial FOTO IHF


Elveția, echipă care a ajuns în ultimul moment în Egipt, luând locul Statelor Unite ale Americii, formație decimată de infectările cu coronavirus, a început Mondialul cu victorie. Elvețienii au învins Austria cu 28-25. Cealaltă echipă care ca și Elveția a fost invitată să participe la Mondial, pe ultima sută de metri, Macedonia de Nord nu a avut aceeași șansă. Macedonenii au fost surclasați de Suedia, 30-32.

Revenire incredibilă în Maroc-Algeria

În derby-ul african dintre Algeria și Maroc, algerienii au reușit o întoarcere de scor incredibilă. Conduși cu 7 goluri la pauză, 15-8 și cu 6 lungimi avans, în minutul 42 (19-13), algerienii au întors meciul în ultimul sfert de oră al întâlnirii. Au câștigat cu 24-23. De altfel, Algeria nu a condus decât cu 1-0 și la final, 24-23, în rest Marocul fiind formația aflată tot timpul în față!

Rezultate complete, ziua a doua

GRUPA E 
Franța-Norvegia 28-24, Elveția-Austria 28-25 

GRUPA F 
Portugalia-Islanda 25-23, Algeria-Maroc 24-23 

GRUPA G 
Suedia-Macedonia de Nord 32-20, Egipt-Chile 35-29 

GRUPA H 
Slovenia-Coreea De Sud 51-29, Belarus-Rusia 32-32

Două naționale s-au retras chiar în ziua debutului Campionatului Mondial de handbal masculin » Cine le ia locul

Campionatul Mondial de handbal masculin începe azi! România, singura fostă câștigătoare absentă » Favoritele la trofeu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează