SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRANȚA - ROMÂNIA 34-25

România termină pe ultimul loc în calificările pentru Europeanul de handbal din 2020 » Știm toate echipele calificate

Montoya va părăsi cel mai probabil echipa națională
Montoya va părăsi cel mai probabil echipa națională

Articol de - Publicat duminica, 16 iunie 2019 21:15

România a pierdut al cincilea meci din calificările pentru Europeanul de handbal din 2020, scor 25-34 cu Franța. Partida de la Nantes a fost, probabil, ultimul meci al selecționerului Manuel Montoya pe banca tehnică.

România nu a reușit calificarea la Euro 2020, deși va fi prima ediție la care Federația Europeană de Handbal a mărit numărul de participante de la 16 la 24! Într-o grupă cu Franța, Portugalia și Lituania, „tricolorii” au reușit doar două puncte, reușind să treacă de baltici, la Târgoviște. În schimb au pierdut clar în fața Franței și a Portugaliei, dar și la Klaipeda.

Astăzi, după înfrângerea clară de la Nantes, contra „cocoșilor”, românii au căzut pe ultimul loc în grupă, după ce Lituania a reușit un egal în Portugalia, 28-28!

România s-a bazat pe foarte mulți tineri, consemnându-se debutul lui Andrei Lazăr, al lui Tudor Botea și al lui Liviu Caba. Selecționerul Manuel Montoya nu i-a mai oprit în lot pe Mihai Popescu, Alexandru Șimicu și Adrian Rotaru, dorind să-i vadă la lucru și pe jucătorii care au jucat mai puțin până acum. Românii au arătat mai mult curaj în prima repriză, dar nu au pus în niciun moment probleme gazdelor, care au jucat și ele fără să se întrebuințeze prea mult. După ratarea obiectivului, calificărea la Euro 2020, selecționerul spaniol Manuel Montoya are zilele numărate la echipa masculină, urmând cel mai probabil să fie schimbat. 

Clasament final grupa 6

1. Franța 10p
2. Portugalia 9
3. Lituania 3
4. România 2

S-au stabilit toate echipele calificate

Ultima etapă a calificărilor pentru Euro 2020 a clarificat situația echipelor calificate la turneul final care va avea loc anul viitor în trei țări diferite: Austria, Suedia și Norvegia. Spania, campioana en-titre e, de asemenea calificată. În urma calificărilor, au obținut biletele pentru turneul final Germania, Polonia (grupa 1), Croația, Elveția, Serbia (grupa 2), Macedonia, Islanda (grupa 3), Slovenia, Letonia, Olanda (grupa 4), Cehia, Belarus, Bosnia Herțegovina (grupa 5), Franța, Portugalia (grupa 6), Ungaria, Rusia (grupa 7), Danemarca, Muntenegru, Ucraina (grupa 8). 

Vezi și: 

VIDEO+FOTO Știința Bacău a sărbătorit 30 de ani de la câștigarea Cupei Cupelor!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
saramago
saramago  •  17 Iunie 2019, 14:30

Dedu - câte mandate mai rămâne în fruntea Federației ?

alexbibirica1
alexbibirica1  •  17 Iunie 2019, 11:22

De ce l-ati demis pe AIHAN OMER ? a ? De ce nu l-ati convins pe Xavi Pasqual sa continue ce-a inceput ? Ce,dupa ce a reusit sa invinga Polonia,Belarus, Macedonia , egal cu Serbia ... nu s-a vazut nicio crestere la nivelul tehnico-tactic ? Ce inseamna intinerirea lotului ? Ok,ati adus la lot multi din cei care s-au calificat la campionatul mondial U20 in urma cu 2-3 ani , dar care a fost utilitatea lor acum ?

magura
magura  •  17 Iunie 2019, 00:37
Postat de Viorel Marineasa pe 16 Iunie 2019, 23:00

Cică am fost campioni mondiali...

Si chiar de 4 ori!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează