SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ GSP DE LA MONDIAL

ROMÂNIA - KAZAHSTAN 22-20 // FOTO Neputință! România penibilă pentru a doua oară la Mondial! Cronica lui Dan Udrea de la fața locului: „Fără Neagu suntem în lumea a treia”

Articol de , - Publicat marti, 03 decembrie 2019 13:25

România s-a chinuit cu Kazahstan, scor 22-20, în cel de-al treilea meci de la Campionatul Mondial de Handbal. Jocul echipei lui Tomas Ryde a dezamăgit crunt, kazahele punându-ne mari probleme în repriza secundă. Neputința a fost cuvântul de ordine în naționala noastră, în special în repriza secundă. „Tricolorele” au urcat pe 3 în Grupa C. 

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
  • În această dimineață, Muntenegru a învins Ungaria, 25-24, în timp ce Spania n-a avut probleme cu Senegal, 29-20.
  • Programul României la CM Handbal: România-Muntenegru (mâine, ora 08:00) și România-Ungaria (vineri, ora 12:00);
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Cristina Neagu a fost odihnită azi, în perspectiva meciurilor cu Muntenegru şi Ungaria, iar România a avut o prestaţie  penibilă şi a fost la un pas de dezastru cu Kazahstan, o naţională extrem de modestă. 

Un Mondial de handbal feminin te aduce şi în situaţia de a disputa anumite meciuri care ar trebui să te obosească mai mult prin deplasarea la sală decât prin problemele pe care ţi le pun anumite adversare fără tradiţie şi fără nici o valoare. Aşa a fost cazul de azi al României, care a avut de înfruntat Kazahstan, care practic nu există în handbalul feminin. 

Puştoaica Diana Ciucă, ce start bun 

Tocmai din acest motiv, dar şi pentru că urmează două jocuri incendiare pentru noi, Ryde a decis să o menajeze încă de la început pe Cristina Neagu. Şi chiar să înceapă meciul cu Diana Ciucă între buturi, un goalkeeper de numai 19 ani, care s-a aflat azi la debut. 

Tinereţea însă nu anulează nici valoarea şi nici ambiţia. Iar portarul de la SCM Rm. Vâlcea a avut o prestaţie bună, care ne-a permis să punem câteva goluri diferenţă încă de la început. Paradele ei şi golurile Crinei Pintea au făcut ca scorul să ajungă 6-2 la jumătatea reprizei. 

+23 FOTO

Cu rezervele, ne bate şi Kazahstan!

Şi cum cu Kazahstan trebuie bifată doar victoria, dar conservată energia, Ryde a chemat pe bancă şi alte jucătoate de bază, petru a se odihni: Perianu, Zamfirescu, apoi chiar şi pe Pintea. Dar cu Pristăviţa, dache, Polocoşer şi Florica, dar mai ales fără Neagu pe parchet, România pare o echipă de duzină. Care joacă de la egal la egal cu modesta Kazahstan. Iar scorul ultimelor 15 minute din prima parte spune totul: 9-8 pentru Kazahstan. 

Nu e panică însă, findcă asiaticele chiar sunt foarte slabe, motiv şi pentru Neagu să se amuze pe bancă de o ratare atipică a lui Vizitiu la un 7 metri: a pus portarul în genunchi cu fenta, dar apoi n-a găsit poarta, ci a nimerit advesara în cap. 

Start de repriză umilitor  

Începe repriza a doua. România e pe parchet, Muntenegru probabil a terminat deja refacerea şi e la odihnă. Orice detaliu contează la un Mondial în care se joacă în fiecare zi. Neagu continuă să stea pe bancă, România continuă să se chinuie

De fapt, corect spus, chiar să se facă de râs. Primim gol după gol şi ajungem să ne punem întrebarea dacă vom câştiga meciul. E 16-15!!! Cu mai puţin de 20 de minute înainte de final. 

Până şi Ryde se enervează :)) 

Meciul e atât de chinuitor încât până şi Ryde ajunge să se enerveze pe bancă şi să gesticuleze iritat. Neagu dă şi ea indicaţii disperate! Mai bine ar intra să joace. Suntem aproape de dezastru, e 21-20! Mai sunt 2 minute, asiaticele au atacul! E ireal. Dache face 22-20 şi chinul se termină. 

Câştigăm, dar arătăm rău. Şi de aici urmează doar meciuri decisive. Va reintra Neagu, însă e greu de crezut că o singură jucătoare, e drept, cea mai bună din lume, va putea să schimbe o faţă atât de hidoasă pe care a arătat-o naţionala noastră azi!

18 oree perioada de pauză pentru Români între finalul meciului cu Kazahstan şi startul celui de miercuri, cu Muntenegru

FINAL » România - Kazahstan 22-20

min.60: Înscriem în ultimul minut al partidei și rezolvăm meciul, după un final în care „tricolorele” au întâmpinat mari probleme

min.57: Tremurăm în finalul de partidă. Kazahstan a înscris de la șapte metri și pune presiune pe România. Mai sunt 3 minute, conducem cu 21-20

min.54: Kazahstan înscrie și vine la două goluri diferență. O statistică incredibilă scoate în evidență repriza dezamăgitoare făcută de „tricolore”: până în acest moment, kazahele ne conduc cu 7-6 în repriza secundă. 20-18, cu 5 minute înainte de final

min.50: Pătrundere vijelioasă a Elenei Dache și gol pentru România. Spulberăm emoțiile: avem un avantaj de 4 goluri cu 10 minute înainte de final, însă jocul n-a convins în această dimineață. 20-16

min.46: Time-out-ul cerut de Tomas Ryde pare să le fi trezit pe „tricolore”. România a refăcut avantajul de trei goluri, după o reușită în forță a Anetei Udriștoiu. 19-16.  

min.43: Încheiem perioada de secetă grație unei lovituri de la șapte metri, transformată fără emoții de Crina Pintea. 17-15

min.41: Ce se întâmplă cu naționala noastră? Avem peste 8 minute fără gol marcat, iar kazahele se apropie la un singur gol. 16-15, moment în care Tomas Ryde solicită un time-out.

min.38: Kazahstan se apropie din nou la 3 goluri, după o perioadă de câteva minute în care româncele n-au mai simțit gustul golului. 16-13. 

min.33: Gol frumos reușit de Mădălina Zamfirescu, cu o aruncare la vinclu de la aproximativ 10 metri. 16-11.

min.31: „Tricolorele” punctează la primul atac din repriza a doua, prin Ana Maria Iuganu, care înscrie elegant din extremă. 15-11. 

min.31: A început repriza secundă!

min.30: Pauză în Japonia! România conduce cu 14-11 după o repriză în care „tricolorele” n-au forțat prea mult. Cristina Neagu n-a intrat deloc pe durata primelor 30 de minute. 

min.28: Încă o „bombă” a Patricei Vizitiu, care reface avantajul de 4 goluri al naționalei noastre. 14-10.

min.25: România ratează o lovitură de la șapte metri în inferioritate numerică. Patricia Vizitiu execută modest, trimițând mingea chiar în zona în care plecase portarul Kazahstanului. E rândul adversarelor să fie chemate la margine pentru un time-out. 12-10.

min.23: Kazahele trec prin cea mai productivă perioadă a reprizei și reușesc să înscrie două goluri consecutive. 12-9, însă „tricolorele” păstrează un avantaj liniștitor.

min.21: E momentul în care Tomas Ryde, selecționerul României, solicită un time-out, primul al partidei.

min:19: Înscrie și tânara Sonia Seraficeanu (22 de ani), cu o execuție excelentă din extremă. 11-5.

min.17: România reușește cel mai frumos gol al partidei: Patricia Vizitiu înscrie în stilu-i caracteristic, cu o aruncare puternică de la 10 metri. 8-4.

min.15: Suntem la jumătatea primei reprize, iar România se instalează la conducerea partidei. Înscriem din nou prin Crina Pintea, care nu poate fi oprită de modesta defensivă a Kazahstanului. 7-4. 

min.9: De data aceasta nu mai ratăm. Crina Pintea înscrie în viteză pe contraatac, ajungând la cea de-a treia reușită din acest meci.

min.7: Ratăm mult prea ușor două contraatacuri, iar Kazahstan înscrie la faza imediat următoare. 3-2. 

min.5: Kazahstan înscrie pentru prima oară în această partidă abia după cinci minute. A fost un gol norocos, mingea ricoșând din bară până în piciorul Denisei Dedu și mai apoi în poartă

min.3: România duce scorul la 2-0 după o transformare impecabilă de la 7 metri a Gabrielei Perianu

min.2: GOL România: Înscriem pentru prima oară în urma unui contraatac rapid al „tricolorelor”, finalizat fără emoții de Crina Pintea

Cele două echipe intonează imnurile naționale, iar partida va începe în scurt timp!

***

Kazahstan este, cel puțin pe hârtie, cea mai slabă formație din grupă. Asiaticele au pierdut categoric primele două meciuri, 15-39 cu Ungaria, respectiv 21-30 cu Muntenegru.  

Naționala lui Tomas Ryde nu are altă variantă decât victoria, în așteptarea meciurilor decisive cu Muntenegru și Ungaria. Pentru a fi sigure de calificarea în faza grupelor principale, „tricolorele” mai au nevoie de 5 puncte. Se pot califica și cu 4, dar ar depinde de jocul rezultatelor.

VIDEO // Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din 2018

Celelalte meciuri de marți din grupa C

  • Spania - Senegal 29-20
  • Ungaria - Muntenegru 24-25
ROMÂNIA - KAZAHSTAN 22-20 // FOTO Neputință! România penibilă pentru a doua oară la Mondial! Cronica lui Dan Udrea de la fața locului: „Fără Neagu suntem în lumea a treia”

Vezi și:

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO EXCLUSIV Jovanka Radicevic: „Voi puneţi prea multă presiune pe Neagu! România nu mai este o forţă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (95)
1115907728536992
Gheorghe Bica  •  03 Decembrie 2019, 12:59

Handbal la nivel ora de sport la liceu. Mai bine se dafeau dopate sinu se mai faceau de ras ,

1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  03 Decembrie 2019, 22:01

A inceput eclipsa si in handbalul feminin. Suntem pe cale de intorcere rapida acasa, vorba englezului "there's no place like home", asa cum am plecat, adica cu capul in jos. Cu Muntenegru si Ungaria sansele sunt cam aceleasi avute cu Spania. Deci nule. Daca la nivel de club stam bine gratie investitiilor si importului masiv de jucatoare straine, la nationala suntem varza. Sayonara!

rjka
rjka  •  03 Decembrie 2019, 17:25

Domnilor jurnalisti , cu ceva timp in urma urlați ca disperati , ca ce salariu fabulos are cristina neagu ,la fel la-ti tratat si pe hagi si lista poate continua singura tara din lumea asta care îsi tareste valorile prin noroi noi suntem iar acum faceți articole ca fara cristina neagu nu putem face fata , Pai cine sa va mai inteleaga pe voi jurnalistii , RESPECTATINE VALORILE ,ca datorita lor voi va puteti face meseria .!

Vezi toate comentariile (95)
Comentează