SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Florentin Pera a anunțat lotul României pentru Turneul Carpați » Este prima acțiune a selecționerului la „cârma” naționalei feminine de handbal

Florentin Pera a anunțat lotul României pentru Turneul Carpați 
Foto: Raed Krishan
Florentin Pera a anunțat lotul României pentru Turneul Carpați Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 20 septembrie 2022 10:18 / Actualizat marti, 20 septembrie 2022 17:22

Florentin Pera (42 de ani), noul selecționer al naționalei feminine de handbal, a anunțat lotul României pentru meciurile de la Trofeul Carpați, competiție care se va disputa la Bistrița, în perioada 29 septembrie - 2 octombrie.

  • Adversarele României la Trofeul Carpați vor fi Spania, Austria și Serbia

La prima acțiune ca selecționer al României după instalarea din august, Pera a decis să convoace 5 handbaliste de la campioana României, dar și de la Gloria Bistrița. Vicecampioana CSM București dă doar 3 jucătoare, printre care și Cristina Neagu. Tot 3 handbaliste vin și de la Gloria Buzău şi SCM Râmnicu Vâlcea, în timp ce Minaur Baia Mare trimite doar două.

Înaintea meciurilor de la Trofeul Carpați, Pera a decis să efectueze și un stagiu de pregătire de 3 zile, între 26 și 28 septembrie.

Lotul naționalei României pentru trofeul Carpați: 

  • Portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud)
  • Interi dreapta: Daria Bucur (SCM Râmnicu Vâlcea), Andra Moroianu (Gloria Buzău)
  • Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Laura Pristăviţa (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău)
  • Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Sorina Grozav (CS Rapid), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Miţicuş (fostă Polocoşer) (CS Minaur Baia Mare)
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Pivoţi: Lorena Ostase (CS Rapid), Crina Pintea (CSM Bucureşti), Andreea Ţârle (CS Minaur Baia Mare)

Programul României la Trofeul Carpați

  • 29 septembrie: România - Austria, ora 20:00
  • 30 septembrie: România - Serbia, ora 20:00
  • 1 octombrie: România - Spania, ora 20:00

Obiectivul pe termen scurt este de a valorifica la maxim potențialul jucătoarelor și de a forma o echipă competitivă care să lupte pentru fiecare minge pana la ultima picătură de energie indiferent de adversar.

Eu consider că valoarea grupului învinge valoare individuală și datorită acestui fapt voi urmări să îmbunătățim jocul colectiv la nivelul așteptărilor propriilor suporteri. Obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

- Florentin Pera, în momentul prezăntării oficiale ca selecționer

Citește și alte știri din handbal: 

CSM București a făcut spectacol la Brest, chiar și cu Neagu în zi proastă » Punctaj maxim în grupa A din Liga Campionilor
LIGA CAMPIONILOR
CSM București a făcut spectacol la Brest, chiar și cu Neagu în zi proastă » Punctaj maxim în grupa A din Liga Campionilor
Aproape de o minune » Rapid face egal cu Metz, după o revenire de senzație! Campioana României putea câștiga la ultimul atac
Rapid - Metz 32-32
Aproape de o minune » Rapid face egal cu Metz, după o revenire de senzație! Campioana României putea câștiga la ultimul atac

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  20 Septembrie 2022, 22:59

se putea si fara Neagu,Sorina e in forma(cred ca o sa devina titulara pe acest post)

adrian.7
adrian.7  •  20 Septembrie 2022, 18:33

Pera cel față de care Ioanițoaia și Geambașu manifestă o calină filiație

mdobresscu02
mdobresscu02  •  20 Septembrie 2022, 11:11

"Ziaristule"!!! Turneu sau Trofeu ?!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează