SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SPANIA 28-27

corespondență din macedonia Cronica meciului România - Spania 28-27: Victorie cu sufletul în ultima secundă!

România a învins-o pe Spania, 28-27, în primul meci din grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin. Totuși, șansele „tricolorelor” la semifinale rămân mici +45   FOTO
România a învins-o pe Spania, 28-27, în primul meci din grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin. Totuși, șansele „tricolorelor” la semifinale rămân mici

Articol de , - Publicat vineri, 11 noiembrie 2022 23:05 / Actualizat vineri, 11 noiembrie 2022 23:52

România a învins-o pe Spania, 28-27, în primul meci din grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin. Bianca Bazaliu a adus două puncte pentru România, după o aruncare de la mijlocul terenului când arbitrii se pregăteau să fluiere finalul confruntării cu Spania

  • Gazeta Sporturilor a trimis o echipă de jurnaliști la Skopje, în Macedonia. Reporterul Andrei Petrescu și fotoreporterul Raed Krishan trimit cele mai importante detalii de la Europeanul de handbal

Naționala feminină a debutat ieri în Grupa Principală II cu un succes dramatic, obținut după 60 de minute de suferință. Prima repriză a aparținut României, care a reușit să înscrie și după ce Cristina Neagu a fost scoasă din joc printr-o apărare om la om. Acțiunile au curs bine, Crina Pintea reușind să înscrie pe bandă rulantă. "Tricolorele" stăteau bine în minutul 27, când conduceau cu 12-9, dar câteva neatenții la final au făcut ca scorul să se strângă și să devină 12-11.

Aruncarea FENOMENALĂ reușită de Bazaliu la ultimul atac al României + Ce a declarat la final: „Iei mingea și o dai, atât”
ROMÂNIA - SPANIA 28-27
Aruncarea FENOMENALĂ reușită de Bazaliu la ultimul atac al României + Ce a declarat la final: „Iei mingea și o dai, atât”

Partea a doua a fost o luptă extrem de fizică, "tricolorele" reușind să respire un pic la început prin golurile marcate de Cristina Neagu, Sorina Grozav, Eliza Buceschi și Crina Pintea. Apoi energia a scăzut, mintea s-a întunecat, iar Spania a căpătat aripi. Ultimele zece minute au fost dramatice, lucru care s-a zărit și pe chipul lui Florentin Pera, care era alb ca varul. 

Niciuna dintre echipe nu s-a putut desprinde, dar o paradă a Dacianei Hosu și un gol al Crinei Pintea ne-au pus în avantaj, 26-25. S-a făcut 26-26. Trei minute de speranțe în ambele tabere. Neagu ratează, România se apără arțăgos, la sacrificiu. Antrenorul Spaniei e cu mâinile în cap. Un minut. Florentin Pera duce mâna la inima. Cere time-out. "Este meciul nostru!", spune calm, deși cu câteva secunde înainte nu părea așa.

Un final de infarct

Un minut. Atac pozițional, Sorina Grozav trage la poartă și înscrie. 27-26. Time-out și pentru Spania. 25 de secunde. Daciana Hosu în poartă se agită, Arrojeria înscrie. 27-27. Bianca Bazaliu însă nu acceptă acest rezultat, ia mingea și aruncă de la mijlocul terenului. Toți ochii urmăresc mingea și bucuria explodează pe teren pentru că e gol. 28-27. Cristinei Neagu nu-i vine să creadă, nu-i mai dă drumul din îmbrățișare lui Bazaliu. Toată lumea se îmbrățișează. Antrenorul României stă pe bancă încercând să-și revină.

E o victorie prețioasă și care dă încredere pentru ce urmează, două meciuri de foc, cu Muntenegru și Germania, în zile consecutive, dar până atunci e timp de savurat și de făcut planuri pentru că sunt trei zile de pauză, fetele câștigătoare ale lui Florentin Pera vor juca următorul meci abia marți. 

A fost un meci dificil, ne bucurăm că am câștigat și am luat 2 puncte. A fost un gol wow, nu ne-am așteptat, știam că Bianca are putere, bine că a aruncat la poartă. Am arătat ca o echipă, ne-am străduit să jucăm bine în apărare, ne-am făcut treaba în atac și am reușit să câștigăm. Sperăm să urmeze alte două victorii 
Sorina Grozav 

Așa se întâmplă când nu renunți. Eu am fost dezamăgită după meciul cu Olanda, frustrată după meciurile cu Franța și Macedonia, însă mă bucură enorm de mult că azi am reușit. Am luptat până la sfârșit, a venit șansa de care aveam nevoie. Această victorie ne dă foarte multă încredere, sunt bucuroasă de felul în care am luptat, nu am cedat niciun moment. Sunt mândră de echipă și de grupul care s-a creat, fetele au dat tot ce au avut mai bun, merităm punctele astea 
Crina Pintea

E bine, mă bucur pentru victorie, sunt bucuroasă pentru echipă, pentru că am reușit să câștigăm toate cele 3 puncte. Am văzut că nu mai aveam timp, am primit mingea de la Neagu și am dat! Acum avem o șansă mare, trebuie să jucăm fiecare meci în parte și să ne continuăm drumul. Mă simt foarte bine cu fetele, suntem bine toate. În ultimele secunde nu mai e nevoie de nimic, iei mingea și o dai, atât!
Bianca Bazaliu

Bianca și-a spălat toate păcatele, toate greșelile, cu golul acesta. Într-adevăr, am făcut un meci bun. S-a văzut mai multă determinare. Jocul are și bune și ele. Probabil în unele momente ne-am grăbit, cu pasele date la intercepție, dar a fost un meci mai bun. Meciul ăsta a fost unul mult mai dinamic decât cel cu Olanda, și pe atac și pe apărare. Și Crina a făcut un meci bun. Este o jucătoare de moral. 

Dacă îi intră un gol sau două, nu ai probleme cu ea. Dacă ratează, totul este psihic. Eliza este o jucătoare tehnică și completă, a avut o zi foarte bună. (n.r. - despre problemele în defensivă din meciurile trecute) Probabil s-a discutat și s-a pus problema că nu avem o repliere bună, că în apărare nu ne ajutăm și s-a văzut o altă față 

Oana Manea

România păstrează șanse teoretice la calificarea în semifinale!

România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
România - Spania 28-27. Bazaliu aduce o victorie incredibilă, foto: Raed Krishan / GSP
+41 FOTO

România - Spania 28-27. Imagini cu bucuria „tricolorelor” după meci

Clasamentul în grupa României

Cronica meciului România - Spania 28-27: Victorie cu sufletul în ultima secundă!
  • Primele două clasate se califică în semifinale
  • Locurile 3 din cele două grupe vor juca un meci de clasament

Scenariul SF prin care România se poate califica în semifinalele Euro 2022

România a început grupa principală fără niciun punct, deoarece a pierdut partidele cu Franța și cu Țările de Jos. Doar dacă va aduna încă 4 puncte, și printr-un joc uluitor al rezultatelor, mai poate ajunge în semifinale.

Pornind de la varianta că handbalistele lui Florentin Pera obțin încă două victorii, ce ar trebui să se întâmple cu adversarele pentru ca Neagu&Co. să meargă în semifinale? Toate condițiile de mai jos să fie îndeplinite simultan:

  • Franța să câștige tot
  • Muntenegru să piardă tot
  • Olanda să bată doar într-un singur meci, cel cu Muntenegru

Programul României în grupa II principală:

  • 11 noiembrie » România - Spania 28-27
  • 15 noiembrie » România - Muntenegru - ora 19:00
  • 16 noiembrie » România - Germania - ora 16:30
    Toate meciurile joacă la Skopje

Citește și alte știri din handbal:

Veterana Katrine Lunde, record pentru Norvegia! După 5 titluri la Euro, 2 Mondiale și 6 Ligi ale Campionilor, continuă pe teren: „Asta mă ține concentrată”

Eliza Buceschi cere un moment zero în handbalul românesc: „Trebuie să învățăm asta dacă vrem să mai contăm în handbal! Ne lipsește de la junioare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
misu50
misu50  •  12 Noiembrie 2022, 10:22

Dupa toata bucuria asta, imi mentin parerea ca nu ne mai putem baza pe Cristina...Cu un procentaj de sub 40% nu mai poate fi motorul echipei si trebuie gasita o alta tactica a echipei. E bine ca au aparut sperantele : Grozav, Lixandroaie, Mihaela Mihai!

emil1986
emil1986  •  12 Noiembrie 2022, 08:44

N-avem o echipa formidabila, avem insa un antrenor foarte smart, cum de mult n-am mai avut. Daca cele 10, 11, 12 jucatoare, asa spune presa, care lipsesc din diferite motive, ar fi fost in lot, nationala lui Pera ar fi avut sanse reale la o medalie. Sa speram ca la urmatoarea competitie majora, cu un lot superior si cu acest antrenor dotat vom iarasi ce am fost si mai mult decat atat. :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează